Ωρολόγια Προγράμματα Ελληνικών Πανεπιστημίων

Alloc

Νεοφερμένος

Ο Alloc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 34 μηνύματα.
Χαίρεται,

ήθελα να συζητηθεί το ζήτημα των ωρολόγιων προγραμμάτων των ελληνικών πανεπιστημίων.

Προετοιμάζομαι για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις και είμαι στην διαδικασία επιλογής σπουδών.
Έχω πολλά κριτήρια για να διαλέξω μια σχολή και όσο και αν σε μερικούς φαίνεται περίεργο, ένα απο αυτά είναι
το ωρολόγιο πρόγραμμα σπουδών τους.

Παρατήρησα ότι στο θεωρητικά ανώτατο πανεπιστήμιο της Ελλάδας για Οικονομικές Σπουδές τα ωράρια είναι
απλώς προσβλητικά και ήθελα να "ακούσω" την γνώμη σας.

Με ενδιέφεραν διάφορα τμήματα του ΟΠΑ. Συγκεκριμένα, Τμήμα Στατιστικής, Οικονομικής Επιστήμης και
Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών (Η οποία παρεπιπτόντως αποτελεί τον δυσκολότερο στόχο οικονομικής σχολής
που μπορεί να θέσει ένας μαθητής σήμερα.)

Παρατηρώντας τα προγράμματα τους, λοιπόν, παρατήρησα ότι οι ώρες μεταξύ τους αφήνουν απαράδεκτα κενά που
μπορούν να αποτρέψουν έναν μαθητή απ' το να παρακολουθεί όλα τα μαθήματα και να του στερήσουν τη δυνατότητα να εργαστεί παραλλήλως με τις σπουδές του. Συνεπώς, ένας μαθητής επιλέγει την σχολή και για 4 χρόνια του είναι πάρα πολύ δυσκολο
να αποκτά συγχρόνως εισόδημα , και φυσικά, προυπηρεσία, που είναι ίσως το πιο απαραίτητο εφόδιο μετά το πέρας των σπουδών.

Για παράδειγμα, παρατηρώ μέρες στις οποίες ο μαθητής πρέπει να παρακολουθεί μάθημα τις ώρες: 9-11, 13-15, 19-21.
Δηλαδή, για παρακολούθηση μαθημάτων έξι σαραπενταλέπτων, ο μαθητής καλείται είτε να μείνει στο κέντρο της Αθήνας 12 ώρες είτε να πηγαινοέρχεται διαρκώς απ' το σπίτι του στη σχολή.

Γιατί γίνεται αυτό?

Γιατί στο Πολυτεχνείο (και φαντάζομαι κ σε ορισμένες άλλες σχολές) το πρόγραμμα είναι άψογα κατανεμημένο?

Μήπως γιατί οι "super" λέκτορες του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι τόσο μεγάλοι και τρανοί οικονομολόγοι που δεν μπορούν να προσαρμόσουν διαφορετικά το προγραμμά τους?

Προσωπικά προτιμώ να με διδάξει ένας "κατώτερος" οικονομολόγος παρά να μου στερεί την δυνατότητα να εξασφαλίζω τα χρήματα και την προυπηρεσία που χρειάζομαι για το μέλλον μου σε αυτή την χώρα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα Πανεπιστήμια υπάρχουν για να μορφωθούν οι νέοι και όχι για να εργάζονται οι καθηγητές.

Παλεύουμε στο σχολείο απο 6 χρονών, περνάμε την διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων, για την οποία προετοιμαζόμαστε με φροντιστήρια/ιδιαίτερα για όλο το Λύκειο. Φορτωνόμαστε και 2-3 ξένες γλώσσες και όλα αυτά για να πετύχουμε το στόχο να μπούμε πχ στο "ανώτερο" πανεπιστήμιο οικονομικών σπουδών της Ελλάδας.
Γιατί? Για να προσαρμοστούμε σ' ένα πρόγραμμα σπουδών που το τελευταίο κριτήριο με το οποίο προσαρμόζεται είναι η διευκόλυνση του φοιτητή?


Τι νομίζετε?

Εγώ είμαι απογοητευμένος...

Συγνώμη για το μεγάλο αυτό κείμενο, ελπίζω μερικοί να το διαβάσουν ολόκληρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

woochoogirl

Τιμώμενο Μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Βασικά ενώ έχεις δίκιο ότι τα μαθήματα δεν είναι σωστά κατανεμημένα κάνεις ένα λογικό άλμα καθώς ξεχνάς το σημαντικότερο στοιχείο του ΟΠΑ. Έλλειψη χώρου. Είμαστε 8 τμήματα τα οποία πρέπει να στοιβαχτούν σε πόσες? 30-35 αίθουσες? Είναι απλά αδύνατο να ικανοποιηθούν όλοι.

Βtw παντού έτσι είναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Alloc

Νεοφερμένος

Ο Alloc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 34 μηνύματα.
Δεν γνώριζα για την έλλειψη χώρου, η οποία αποτελεί τότε και τον κύριο λόγο του προγράμματος αυτού.

Έχω κοιτάξει αρκετές σχολές, η μόνη ως τώρα που έχω δεί ότι πραγματικά δεν είναι έτσι, είναι όλα τα τμήματα του Πολυτεχνείου. Τα μαθήματα πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων δεν αφήνουν κενά πέρα απο ένα σαρανταπεντάλεπτο διάλειμμα το μεσημέρι, εάν τα μαθήματα διαρκούν εώς το απόγευμα, που υποθέτω ότι είναι για μεσημεριανό γεύμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

woochoogirl

Τιμώμενο Μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Κοίτα αυτό που λες το ζω 4 χρόνια στο πετσί μου. Πας 9 και φεύγεις 9. Δυστυχώς οι δουλειές δε συνδυάζονται εύκολα. Στην πράξη τώρα είτε ενδιαφέρεσαι για δουλειά είτε όχι καταλήγεις να απορρίψεις κάποια μαθήματα (κακός διδάσκων, βαρεμάρα, επανάληψη ύλης, με διάβασμα μόνος το περνάς κλπ) οπότε το πρόγραμμα αραιώνει αισθητά και μπορείς να πεις πως έχεις χρόνο για το κάτι παραπάνω που θες για τον εαυτό σου. Δεν ξέρω τι παίζει με τα τμήματα που αναφέρεις, από συμφοιτητές μου όμως έχω δει πως όποιος πάει να συνδυάσει σχολή με δουλειά μένει πίσω στην πρώτη.Είχα κι εγώ το θέμα αυτό, το συζήτησα με τους δικούς μου και είπαμε καλύτερα 4 χρόνια αφιερωμένη στις σπουδές παρά να δουλεύω ταυτόχρονα και να καταλήξω με μέτριο πτυχίο στα 7. Εσύ βέβαια είσαι και μεγαλύτερος και φαντάζομαι πως σε νοίαζει πιο πολύ να πιάσεις δουλειά αλλά έχε υπόψιν σου πως δύσκολα συνδυάζονται αυτά αν θες καλά αποτελέσματα.
Τώρα για το πρόγραμμα από μια εργασία 2 φίλων προέκυψε το https://schedule.aueb.gr/index.php για να βρίσκεις αυτόματα το πρόγραμμα σου. Επιθυμία των παιδιών είναι στο μελλον να το συνεχίσουν κάποιοι άλλοι φοιτητές με συνδυασμό Τεχνητής Νοημοσύνης ώστε να βγαίνει ένα πρόγραμμα που να ικανοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερους περιορισμούς από αυτούς που θέτεις. Δεν ξέρω κατά ποσο θα συμβεί αυτό σύντομα, αλλά να ξέρεις ότι όσο βρισκόμαστε σε αυτό το κτήριο(μάλλον για πολύ καιρό ακόμα) πρόγραμμα της προκοπής δε γίνεται να βγαίνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top