Χρηματικό κόστος ευκαιρίας

sayer

Νεοφερμένος

Ο sayer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Γεια σας,
Διαβάζω ένα βοήθημα που αναφέρεται στην ύλη του μαθήματος Α.Ο.Θ. και υπάρχει μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής η οποία με δυσκολεύει.
Την παραθέτω, μαζί με την απάντηση που δίνεται ως σωστη, μήπως μπορέσει κάποιος να βοηθήσει και να εξηγήσει τί και πώς...

Ευχαριστώ προκαταβολικά, καλή συνέχεια σε όλους.

5.56)
Ένα άτομο Α αγόρασε ένα ποδήλατο αντί 60€ πριν 2 χρόνια. Η αξία του ποδηλάτου τώρα είναι 35€, ενώ η αγορά ενός καινούργιου στοιχίζει 75€ σήμερα. Όταν πουλήσει το παλιό ποδήλατο και αγοράσει το καινούριο, ποιο θα είναι το χρηματικό κόστος ευκαιρίας του καινούριου ποδηλάτου;
α) 35€
β) 40€
γ) 60€
δ) 75€
(Ως σωστή απάντηση το βιβλίο δίνει την β).
 

Guest 039548

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αν θυμαμαι τιποτα απο το ΑΟΘ...
Η αξια του ποδηλατου τωρα ( μετα απο 2 χρονια δηλαδη) ειναι 35€.
Οταν πουλησει το παλιο με 35€,και αγορασει καινουριο που στοιχιζει 75€ ,θα πρεπει δηλαδη να βαλει αλλα 40€, το οποιο θεωρει ως κοστος ευκαιριας του καινουριου ποδηλατου.

Ειναι λιγο μπερδεμενο γιατι θεωρει οτι τα 35€ του παλιου ποδηλατου μπορουν να πανε μονο προς το καινουριο ποδηλατο.
Απ'οτι καταλαβαινω εγω,ειναι σαν να λεει "σου δινω το παλιο ποδηλατο + 40€ για το καινουριο ποδηλατο που κανει 75€",οποτε το χρηματικο κοστος ευκαιριας ειναι μονο τα 40€ .

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα περισσοτερο.
 

sayer

Νεοφερμένος

Ο sayer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Πελοποννήσου. Έχει γράψει 47 μηνύματα.
Να'σαι καλά.

Μάλλον με βοήθησες θα έλεγα, λογική ακούγεται η σκέψη σου
(ίσως το δεδομένο των 60€ αρχικής τιμής του παλιού ποδηλάτου, το δίνει "παραπλανητικά" ως μη χρήσιμη, πλεονάζουσα πληροφορία).

Καλό απόγευμα κ ευχαριστώ.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top