Χημικών Μηχανικών και Τεχνολογική κατεύθυνση

math2arch

Νεοφερμένος

Ο math2arch αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 75 μηνύματα.
Β' Λυκείου είμαι!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Catalyst

Επιφανές μέλος

Ο Catalyst αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 9,434 μηνύματα.
Αν στοχεύεις χημ μηχ, σκέψου να αλλάξεις σε θετική κατεύθυνση του χρόνου, για δική σου διευκόλυνση όταν μπεις στη σχολή.
Μπορείς βέβαια να συνεχίσεις από τεχνολογική κατεύθυνση, στον Κύκλο Τεχνολογίας όμως. Από τον Κύκλο Πληροφορικής δε θα σου συνιστούσα να δηλώσεις τη σχολή. Θα έχεις αρκετά κενά και θα χρειαστεί να τρέξεις πολύ για να τα καλύψεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MakisH

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 126 μηνύματα.
Στη σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ πάντως γίνονται ενισχυτικά μαθήματα χημείας στα δυο πρώτα εξάμηνα (για την Ανόργανη και την Αναλυτική Χημεία) για όσους θέλουν. Πολλά παιδιά που έχουν έρθει από Τεχνολογική τα έχουν βρει πολύ χρήσιμα.

Γενικώς αυτή η ανησυχία υπάρχει μόνο στο πρώτο έτος. Μετά ξεθαρεύουν όλοι. Τα μαθήματα Χημείας συνεχίζουν με Οργανική Χημεία Ι & ΙΙ και μια απλή Βιοχημεία, χωρίς όμως ενίσχυση. Υπάρχουν επίσης δυνατότητες να πάρει κανείς μαθήματα επιλογής ή κατεύθυνση πιο σχετικά με τη Χημεία. Θα διαπιστώσεις όμως ότι η Χημεία τελικά δεν έχει τόσο περίοπτη θέση στη σχολή όσο θα περίμενε κανείς. Και θα διαπιστώσεις επίσης πολύ νωρίς ότι πέρα από τη Χημεία υπάρχουν αντικείμενα όπως Φυσικοχημεία, Θερμοδυναμική, Φαινόμενα Μεταφοράς που χαρακτηρίζουν περισσότερο τη σχολή και πιθανότατα θα σου αρέσουν περισσότερο. Όλοι μπαίνουν με το σκεπτικό της Χημείας (γιατί μόνο αυτό μαθαίνουμε στο σχολείο) αλλά τελικά ανακαλύπτεις πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα οποία δεν είχες ιδέα.

Από μαθήματα του Λυκείου μπορώ να πω ότι χρειάζονται κυρίως Χημεία κάθε είδους (κυρίως Β' κατ.) και Φυσική κατεύθυνσης Β' Λυκείου, κυρίως τα δυο πρώτα κεφάλαια περί αερίων και θερμοδυναμικής. Φυσικά και τα μαθηματικά είναι παντού και αν σου αρέσουν μπορείς να τα προχωρήσεις πολύ. Αλλά θα χρειαστεί να ασχοληθείς πολύ μόνος σου.

Όσο για τον Κύκλο Τεχνολογίας, πραγματικά θα ταίριαζε πολύ καλύτερα από κάθε άλλη κατεύθυνση σε αυτή τη σχολή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παντελης Ι.

Νεοφερμένος

Ο Παντελης Ι. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Μηπως ξερετε αν γινεται να περασεις Χημικος Μηχανικος μεσω του Χημικου ;;
Εχω ακουσει πως γινεται αν δωσεις καποια μαθηματα..;
Ισχυει κατι τετοιο ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top