Προσωπικη εμπειρία...
Έδωσα πανελλήνιες 98 και πέρασα στο Φυσικό Κρήτη. Παρόλαυτα ξαναέδωσα με σκοπό να μπώ σε σχολή με καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση γιατι φοβόμουνα με το Φυσικό θα δυσκολευόμουνα να βρώ εργασία. Την δέυτερη χρονιά (..Δέσμες...) πέρασα πληροφορική...
Αααα, ξέχασα να πώ ότι είχα στημένο φροντιστήριο για καθηγητής αλλά ποτέ δεν είχα σκεφτεί να διδάξω... Τέσπα, με αρκετή δυσκολία και διάβασμα κατάφερα να τελειώσω και να κάνω MSc στα οικονομικά μαθηματικά.
Βρήκα πολύ άνετα δουλειά και στον οικονομικό τομέα για δύο χρόνια και τώρα δουλεύω στις τηλεπικοινωνίες...(ααα κάνω και μαθήματα στο φροντιστήριο).
Αν και τρελαινόμουνα για την Φυσική επέλεξα να πάω στην πληροφορική για πιο σίγουρη δουλειά...Ακόμα και τώρα , επειδή κρατάω επαφές, οι απόφοιτοι δεν δυσκολεύονται ιδιαίτερα να βρούν δουλειά ακόμα και αυτοί που δεν έχουν μαστερ...Άλλωστε στην τωρινή μου δουλειά τα οικονομικά δεν τα χρησιμοποιώ τόσο.Πάντως ουτε στιγμή δεν μετάνιωσα για την επιλογή μου να ξαναδώσω.
Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι σχολές Πληροφορικής( εγώ στο ΟΠΑ) μετράνε ακόμα στην αγορά εργασίας και η ανάπτυξη της τεχνολογίας δύσκολα θα σταματήσει.. Για το Φυσικό δεν μπορώ να πώ , αλλά πιστεύω υπάρχουν αρκετοι εδώ να εκφέρουν την γνώμη τους.. Βασικά είναι και εσύ τι θές να κάνεις...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.