tzoulio
Νεοφερμένο μέλος
Ο tzoulio αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

Ποια είναι η γνώμη σας για το φυσικό Ιωαννίνων?
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ilias__ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 30 μηνύματα.

Εγώ σπουδάζω στο Φυσικό Ιωαννίνων. Τι ακριβώς θέλεις να μάθεις;
tzoulio
Νεοφερμένο μέλος
Ο tzoulio αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 24 μηνύματα.

Θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για τις σπουδές εκεί ως προς την δυσκολία τους , για τους καθηγητές , για το κτήριο και για την φοιτητική ζωή στα Γιάννενα.
Η αλήθεια είναι ότι κατέληξα από σπόντα σε αυτήν την σχολή μιας και τελικά έχασα την σχολή ημμυ στο Ηράκλειο που ήθελα για 100 μόρια , για αυτό θα ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη αν αξίζει να σπουδάσω στο φυσικό ή να ξαναδωσω πανελλαδικές για πολυτεχνικες σχολές
Η αλήθεια είναι ότι κατέληξα από σπόντα σε αυτήν την σχολή μιας και τελικά έχασα την σχολή ημμυ στο Ηράκλειο που ήθελα για 100 μόρια , για αυτό θα ήθελα να ακούσω κάποια γνώμη αν αξίζει να σπουδάσω στο φυσικό ή να ξαναδωσω πανελλαδικές για πολυτεχνικες σχολές
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ilias__ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 30 μηνύματα.

Το Φυσικό έχει δυσκολία, θα συναντήσεις μαθήματα Φυσικής από διαφορετικούς κλάδους, πολλά μαθηματικά και φυσικά μαθήματα πληροφορικής και προγραμματισμού. Αν από το 1ο έτος χτίσεις καλές βάσεις και διαβάζεις τα μαθήματα σου θα βγει εύκολα. Περιέχει πολλά διαφορετικά αντικείμενα οπότε κάτι πιστεύω θα βρεις που θα σου αρέσει. Οι καθηγητές στο 1ο έτος (και όχι μόνο) είναι αρκετά ανοιχτοί στους φοιτητές, με εξαίρεση έναν που βαθμολογεί αυστηρά. Τα κτίρια του τμήματος Φυσικής είναι του 90ς, έχουν κάποιες ελλείψεις προφανώς αλλά δεν είναι τραγική η κατάσταση. Η φοιτητική ζωή στα Γιάννενα μία λέξη μόνο ΦΟΒΕΡΉ. Επιπλέον μπορείς να πάρεις σχετικά μαθήματα όπως ηλεκτρονικά κλπ, και να κάνεις μεταπτυχιακό πάνω σε αυτά(και να είσαι κοντά σε ΗΜΜΥ) . Το τμήμα προσφέρει όλα αυτά και μπορώ να σου πω αν θες κάτι σχετικό. Επιπλέον μπορείς να πας σε εφαρμοσμένα κομμάτια πχ Φυσική Υψηλών Ενεργειών και να κάνεις δουλεία μηχανικού πχ στο CERN. Ο πρόεδρος του CERN είναι καθηγητής στο Φυσικό Ιωαννίνων και έχουμε συνδέσεις. (κάνει μάθημα στο 1ο έτος). Επίσης μπορείς επιλέγοντας κάποια μαθήματα να πάρεις βεβαίωση γνώσης Η/Υ. Αν έχεις και άλλες απορίες ή αν θες να διευκρινίσω κάτι παραπάνω πες μου.
tzoulio
Νεοφερμένο μέλος

Είσαι ευχαριστημένος από αυτήν την σχολή?
Αυτή την στιγμή είμαι σε δίλημμα καθώς πολύ μου λένε ότι είναι καλή σχολή και θα μου ανοίξουν πολλοί δρόμοι με μεταπτυχιακό κτλ όμως άλλοι μου λένε ότι να μείνω μακριά από αυτήν σχολή και γενικά το φυσικό καθώς είναι πολύ δύσκολο και έχει μεγάλο μέσο όρο αποφοίτων γύρω στα 6-7 χρόνια , συν το ότι έχω και τους γονείς μου να μου λένε να ξαναδωσω για κάτι καλύτερα. Αυτήν την στιγμή είμαι μπουλούκι και δεν ξέρω τι να κάνω, μπορείς κάπως να με φωτίσεις ?
Αυτή την στιγμή είμαι σε δίλημμα καθώς πολύ μου λένε ότι είναι καλή σχολή και θα μου ανοίξουν πολλοί δρόμοι με μεταπτυχιακό κτλ όμως άλλοι μου λένε ότι να μείνω μακριά από αυτήν σχολή και γενικά το φυσικό καθώς είναι πολύ δύσκολο και έχει μεγάλο μέσο όρο αποφοίτων γύρω στα 6-7 χρόνια , συν το ότι έχω και τους γονείς μου να μου λένε να ξαναδωσω για κάτι καλύτερα. Αυτήν την στιγμή είμαι μπουλούκι και δεν ξέρω τι να κάνω, μπορείς κάπως να με φωτίσεις ?
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος

Καταρχήν πρέπει να έχεις ψυχραιμία πριν αποφασίσεις το οτιδήποτε. Εγώ είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και ομολογώ ότι είναι καλύτερα από ότι το περίμενα. Τόσο στο κομμάτι πόλη - φοιτητική ζωή όσο και στο κομμάτι Φυσική - σπουδές. Είναι εξαιρετικό τμήμα και όντως θα σου ανοίξουν δρόμοι που δεν το περιμένεις (σου μιλάω εκ πείρας). Όπως είπα κάνοντας τις κατάλληλες επιλογές μπορείς να εξελιχθείς σε ΗΜΜΥ (όπως στο παράδειγμα που σου έδωσα). Από εκεί και πέρα πρέπει να διαβάσεις τα μαθήματα σου και να μην αφήνεις κενά. Έτσι θα σου βγει και πιο εύκολα και γιατί όχι σε λιγότερο από 6 χρόνια. Αν δεν θυμάσαι τη Φυσική του λυκειου δεν πειράζει. Τα κάνετε όλα σχεδόν από την αρχή. Μόνο κάποια βασικά μαθηματικά πχ παραγωγος, ολοκλήρωση, διανύσματα (που και αυτά θα τα ξανά κάνεις απλώς καλό είναι να τα θυμάσαι έστω και λίγο). Επίσης τα θέματα με των εξετάσεων στο τμήμα με τα θέματα των Πανελλαδικών ΚΑΜΙΆ ΣΧΈΣΗ. Στο Φυσικό μελετάς τη Φυσική πίσω από το φαινόμενο και δεν κάνεις υπερπαραγωγή σε ασκήσεις. Άσε που στο λύκειο δεν έχετε εικόνα για την Φυσική. Στο Πανεπιστήμιο θα βρεις πολλά περισσότερα πράγματα που δε φαντάζεσαι ότι υπάρχουν (οπότε σίγουρα θα βρεις κάτι που σε γοητεύει). Γενικά ότι απορία έχεις πες μου.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 318 μηνύματα.

Αμφιβαλλω αν υπηρχε ατομο που τελιωσε φυσικο και δεν του αρεσε. Τερμα δυσκολη σχολη με μηδεν αποκατασταση περα απο καθηγητης. Μπορει να νομιζει καποιος οτι λεω βλακειες αλλα ολοι το μετανιωνουν.
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος

Εντάξει, όχι και άνεργος. Όταν πήγαμε 1η μέρα μας είπαν οι καθηγητές από εδώ μόνο άνεργοι δεν θα βγείτε (ειδικά αν εκμεταλλευτεις τις ευκαιρίες). Αρκετοί (ιδίως όσοι δεν έχουν σπουδάσει Φυσική) λένε θα πάω Φυσικό για να γίνω καθηγητής;; Αυτός ο δρόμος έχει κλείσει πλέον. Τελειώνοντας το Φυσικό και με πτυχιακή εργασία σε συνδυασμό με το κατάλληλο μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις πολλά. Μπορείς να εργαστείς ως ερευνητής, ως Μοριακός Φυσικός (ή εφαρμογές αυτού πχ Laser), ως μηχανικός, ως μετεωρολόγος, ως αναλυτής δεδομένων και γενικά σε εταιρείες, ως ακτινοφυσικος, να συνεργαστείς με βιολογους κλπ. Επίσης δεν έχουν όλοι μετανιώσει που πήγαν σε αυτό το τμήμα. Μη λέμε μόνο τη μια μεριά. Σε αυτό το τμήμα οποίος διαβάζει ανταμείβεται και δε πάει χαμένος. Κάτι ξέρω και εγώ από προσωπική πείρα.
Huener
Νεοφερμένο μέλος
Η Huener αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 105 μηνύματα.

Αν είναι μόνο ρε συ 100 μόρια η απώλεια από ΗΜΜΥ Κρήτη, γιατί δεν κάνεις 10%; Λογικά είσαι μέσα.
tzoulio
Νεοφερμένο μέλος

Το σκέφτομαι αυτό με το 10% αλλά όλοι μου λένε ότι είναι ρίσκο
Huener
Νεοφερμένο μέλος
Η Huener αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 105 μηνύματα.

Το σκέφτομαι αυτό με το 10% αλλά όλοι μου λένε ότι είναι ρίσκο
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος

Σίγουρα, ειδικά αν σκεφτείς ότι και οι θέσεις θα είναι λιγότερεςΤο σκέφτομαι αυτό με το 10% αλλά όλοι μου λένε ότι είναι ρίσκο
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.167 μηνύματα.

α τωρα σε επιασα ...πως το κανες αυτο το μαυρο μπλε ..μ'αρεσει το θελω.View attachment 150623Από τα δεδομένα του ΑΕΙ-ΤΕΙ, αν πεις ότι θα κάνεις 10% από το 25 στο 26, μάλλον είσαι μέσα. Ίσως να βοηθήσει και ο @γιαννης_00 που ξέρει καλύτερα.
ειναι πιο ωραιο απο το ασπρο μπλε.
sakplat
Νεοφερμένο μέλος
Ο sakplat αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 34 μηνύματα.

Νομίζω λάθος ημμυ είναι αυτό...ανέφερε το Ηράκλειο πιο πάνωView attachment 150623Από τα δεδομένα του ΑΕΙ-ΤΕΙ, αν πεις ότι θα κάνεις 10% από το 25 στο 26, μάλλον είσαι μέσα. Ίσως να βοηθήσει και ο @γιαννης_00 που ξέρει καλύτερα.
Huener
Νεοφερμένο μέλος

Έχετε δίκιο. Η διόρθωση:Νομίζω λάθος ημμυ είναι αυτό...ανέφερε το Ηράκλειο πιο πάνω
Νομίζω και από αυτά τα δεδομένα φαίνεται ότι το 10% θα αποδώσει.
tzoulio
Νεοφερμένο μέλος

Δηλαδή το 10% είναι σίγουρο ή θα φάω φόλα ? Το λέω γιατί η σημερινή χρόνια δεν είναι και πιο τυχερή μου σαν να μην θέλει ο Θεός να κάνω αυτό που θέλω
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.167 μηνύματα.

Για να μην φας φολα μονο καπαμα πες τι θες να κανεις ..με δικα σου λογιαΔηλαδή το 10% είναι σίγουρο ή θα φάω φόλα ?
tzoulio
Νεοφερμένο μέλος

Όπως είπα και παραπάνω εγώ ημμυ στο Ηράκλειο ήθελα αλλά δεν στάθηκα τυχερός φέτος
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Οκ ... παρακατω ..ποσα μορια επιασες για αυτο.Όπως είπα και παραπάνω εγώ ημμυ στο Ηράκλειο ήθελα αλλά δεν στάθηκα τυχερός φέτος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 65 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- jellojina
- Ilias__
- thecrazycretan
- st.krf
- FNC_Sophia
- redpointer
- gibi
- AggelikiGr
- waakaq
- Greg25
- Anna1974
- Scandal
- korlef
- Corfu kitty
- hello1234
- ang12_012
- sakplat
- abyssiniancat
- tzoulio
- jYanniss
- aris65
- Sotiris 12
- m.b.
- Fwteini69
- eukleidhs1821
- Hmmytheos
- Arvacon
- Stelios1231
- ManDef
- shuuu
- almanhoff
- Huener
- Nek21
- ydroxoos
- Paragontas7000
- Pars3c
- panunniotis
- thenutritionist
- blissele
- Albert 123
- Mixalis!
- Reader
- Nick_Athens
- Xryssa
- Asterias54
- andromaxh07
- Leo komm
- nick34
- Startx0
- Efi10
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.