Φυσική Γ' Λυκείου

Annikk

Νεοφερμένο μέλος

Η Annikk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα,
Είμαι νέα καθηγήτρια Φυσικής Πανελληνίων και χρειάζομαι μια επιφανειακή καθοδήγηση. Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής
α) με ποια σειρά διδάσκονται τα κεφάλαια
β) ποια βοηθήματα θα μου προτείνατε να αγοράσω για να μπορέσω να είμαι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη στο μάθημα
γ) ποιες έξτρα συμβουλές θα μου δίνατε, που πρέπει να προσέξω, που ίσως την πατάνε οι νέοι κθηγητές
δ) αν ξέρει κάποιος, ποιες αλλαγές έχουν γίνει από το παλιό σύστημα εξέτασης (εγώ έδωσα το 2014), εκτός των δύο κεφαλαίων που έχουν προστεθεί, δηλαδή στα κεφάλαια κρούσεις, ταλαντώσεις, κύματα και στερεό ποιες αλλαγές έχουν γίνει από τότε;
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων
 

Ilias__

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 77 μηνύματα.
Συνήθως η σειρά στα σχολεία και στα φροντιστήρια είναι η ίδια. Κρούσεις, Μηχανική Στερεού, Ταλαντώσεις (ή Ταλαντώσεις και μετά Στερεό), Κυματικη, Ηλεκτρομαγνητισμος, Κβαντομηχανική. Από βοηθήματα πολύ καλά ειναι των Αγγέλου και Σπύρου Σαββαλα (από τις εκδόσεις Σαββαλα) και των Μαθιουδάκη και Παναγιωτακόπουλου (επίσης από τις εκδόσεις Σαββαλα). Αρκετοί μαθητές την πατάνε στη κινηματική στερεού, στάσιμο κύμα και αυτεπαγωγή. Επιπλέον στην Κβαντομηχανικη καλό είναι να χρησιμοποιείς τις ασκήσεις και το υλικό του Study4exams. Τέλος στις Ταλαντώσεις δεν διδασκουν ηλεκτρικές και σύνθεση, στα Κύματα μπήκαν τα Ηλεκτρομαγνητικα , στο στερεό όσο και να φανεί περίεργο είναι εκτός η Ροπή Αδράνειας , στον Ηλεκτρομαγνητισμο μπήκε Νόμος Biot-Savart, Νόμος Amper (και κάποια άλλα που δεν θυμάμαι αν ήταν το 2014, δύναμη Lorentz και δύναμη μεταξύ 2 ρευματοφορων αγωγών)
 

Drscientist

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Καλησπέρα,

α) Η σειρά είναι όπως την είπε ο Ηλίας από το Υπουργείο βέβαια στα φροντιστήρια εφαρμόζουν δικιά τους.
Συνήθως η σειρά στα σχολεία και στα φροντιστήρια είναι η ίδια.
Εδώ γελάμε! το μόνο σίγουρο είναι πρώτα κρούσης και τελευταία κβαντομηχανικη τα ενδιάμεσα γίνονται με χίλιους δύο τρόπους!
β) Όσα πρότεινε ο Ηλίας είναι αυτά που πρέπει να διαβάσει ένας μαθητής. Για έναν καθηγητή ίσως τα περισσότερα που κυκλοφορούν ο κάθε συγγραφέας έχει το δικό του ύφος και κάποιες διαφορές. Εμένα η καθηγήτρια μου είχε τα περισσότερα και μου έδινε ασκήσεις από διαφορετικά
γ) Έχεις ξανά διδάξει; Συνήθως οι καθηγητές κάνουν σίγουρα πρώτα 1 χρόνο Α και Β λυκείου και την επόμενη συνεχίζουν στην Γ οπότε μαθαίνουν και τα βασικά
δ)Για τις ακριβείς οδηγίες διδασκαλίας της ύλης θα βρεις αυτές που θα βγάλει το υπουργείο αρχές Σεπτέμβρη για τους καθηγητές στα σχολεία. Σου έχω τις περσινές. Από το 14 έχουν γίνει αλλαγές πολλές φορές οπότε θα πρέπει όταν κάνεις παλιά θέματα πανελληνίων να τα ελέγχεις.
 

Συνημμένα

  • ΣΥΝ_106835_ΦΥΣΙΚΗ-ΓΕΛ_2024_25.pdf
    750,4 KB · Εμφανίσεις: 25

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top