Όπως είπαν και πάνω, από Ψηλαλώνια μέχρι Αγία Σοφία είναι ιδανικά. Εγώ Αγία Σοφία έμενα και (επειδή το τελευταίο αστικό περνάει πριν τις 12) για να μη χρυσοπληρώνω ταξί το βράδυ (τεράστια μαφία, πρώτο έτος που δεν ήξερα και έπαιρνα, με είχαν χρεώσει αρκετές φορές 10-15€ από Πλατεία Γεωργίου!). Γενικά είναι ήσυχη πόλη, και από Αγία Σοφία μεριά είναι πολύ φοιτητοπεριοχή. Από την κάτω μεριά έχει περισσότερους γύφτους, το οποίο είναι και το κυριότερο πρόβλημα της πόλης, αναφορικά με την εγκληματικότητα (2ο όροφο μίνιμουμ προτείνω για αυτό το λόγο, και μακριά από πλατεία Όλγας).
Γενικά σε αυτές τις περιοχές βολεύουν και το τρένο που είναι πιο οικονομικό αλλά και τα αστικά (6,9). Αν πάτε πιο έξω, θα είναι λίγο ταλαιπωρία η μεταφορά το βράδυ.
Και πλυντήριο σίγουρα να πάρετε. Μέσα σε 4 χρόνια σίγουρα κάνει απόσβεση. Εγώ προσωπικά είχα πάρει μεταχειρισμένα οπότε μου βγήκε πολύ φθηνό. Όσοι συμφοιτητές μου δεν είχαν (ελάχιστοι), κάτι αγοράκια που δεν είχαν απογαλακτιστεί ακόμη ήταν και έτρεχαν κάθε ΣΚ Αθήνα για να τους κάνει μπουγάδα η μαμά (ή έτρεχε η ταλαίπωρη μαμά κάθε ΣΚ να κάνει γενική στο φοιτητόσπιτο).
Υπάρχουν και τα easy wash (τα κίτρινα μαγαζιά, έτσι λέγονται θυμάμαι, έχει σίγουρα Αγία Σοφία), αλλά πέρα από ταλαιπωρία να μεταφέρεις τα ρούχα κάθε φορά, μακροχρόνια σίγουρα δε συμφέρει. Στο τέλος, το πλυντήριο σου μένει και το πουλάς αν δε το θες. Γενικά, είναι must.
Επίσης απαραίτητο και το ερ κοντίσιον! Εγώ στο σπίτι μου δεν είχα, και δεν αγόρασα, και οι εξεταστικές τα καλοκαίρια ήταν εφιαλτικές. Γενικά τα καλοκαίρια δεν παλεύεται η πόλη (οι χειμώνες είναι αρκετά ήπιοι, ειδικά τα τελευταία χρόνια).
Καλό ξεκίνημα στο παιδί σας, είναι τρομερή φοιτητούπολη η Πάτρα!