Φοιτήτρια στην Πάτρα - συμβουλές: τι να προσέξουμε;

konan

Νεοφερμένο μέλος

Ο konan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Θα ήθελα τα φώτα σας, τι να προσέξει η κόρη μου καθώς θα ξεκινήσει σπουδές στην Πάτρα. Προτεινόμενες περιοχές για ενοικίαση διαμερίσματος;
Έχετε κάτι να προτείνετε για την προετοιμασία διαμερίσματος; Κρίνετε απαραίτητο το πλυντήριο ρούχων;
Δεν ξέρω αν φαίνονται αστείες οι ερωτήσεις..

sophiaa

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η sophiaa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 128 μηνύματα.
αρχικά συγχαρητήρια στην κόρη σας!

καλό θα ήταν το σπίτι να είναι κοντά σε στάση της γραμμής 6 ή 9 γιατί αυτές πάνε προς ριο, μπορείτε να τις βρείτε στο σαιτ του αστικού πατρων. οι φοιτητές το βράδυ βγαίνουν κυρίως πέριξ της πλατείας γεωργιου (ηφαιστου, γεροκωστοπουλου, ρηγα φεραιου) και προς τον πεζόδρομο της τριών ναυαρχων. για σπιτι το ιδανικό θα ήταν κοντά σε στάση λεωφορείου και μαξ 20-25 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο, ώστε να μην αγχώνεται το βράδυ όταν θα γυρίζει σπίτι και γενικά για να μην της φαίνεται διαδικασία το να βγει.

είναι γενικά ήσυχη πόλη, με την έννοια ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα μέρη ή περιοχές που δεν πρέπει να προσεγγίζει στο κεντρο.

ίσως χρειαστεί να πάρετε αφυγραντηρα για τον χειμωνα αν η κόρη σας δει ότι χρειάζεται. θα τη διευκολύνει να έχει πλυντήριο ρούχων, έχει παρει το μάτι μου κάποια μαγαζιά με self service πλυντήρια, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.

καλή της αρχη, θα περασει τελεια!

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.651 μηνύματα.
Θα ήθελα τα φώτα σας, τι να προσέξει η κόρη μου καθώς θα ξεκινήσει σπουδές στην Πάτρα. Προτεινόμενες περιοχές για ενοικίαση διαμερίσματος;
Έχετε κάτι να προτείνετε για την προετοιμασία διαμερίσματος; Κρίνετε απαραίτητο το πλυντήριο ρούχων;
Δεν ξέρω αν φαίνονται αστείες οι ερωτήσεις..
Na εδω μια λιστα που εκανε μια μαμα.
Πλυντήριο ναι θελει,κοριτσι ειναι...εκτος και σου ερχεται καθε παρασκευη αθηνα.

Τελευταία επεξεργασία:

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 21.051 μηνύματα.
Συγχαρητήρια στην κόρη σας, καλή σταδιοδρομία!!
Επίσης αυτό το θέμα μας θα σας φανεί χρήσιμο :)

gaidouri

Νεοφερμένο μέλος

Ο gaidouri αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Ψηλα αλώνια είναι καλή περιοχή και δίπλα στο κέντρο. Μετά αγία σοφία είναι καλά, αλλά ένα τσακ πιο μακριά από το κέντρο. Γενικά για σπίτι στο κέντρο θα πρέπει να ψάξετε αρκετά, γιατί είναι και παλιές πολυκατοικίες (πράγμα όχι καλό για μία τόσο σεισμογενή περιοχή) και ακριβές. Καλά θα περάσει το παιδί και θα την μάθει την πάτρα πολύ γρήγορα. Κακές περιοχές, αυτές που λέμε γκέττο, δεν υπάρχουν...μόνο έτσι κάποια σημεία, αλλά αυτό υπάρχει παντού και θα πρέπει να προσέχει όπως παντού. Το πληντύριο ρούχων χρειάζεται, αλλά αν τίθεται οικονομικό θέμα υπάρχουν και self service πληντύρια για τα οποία όμως δεν ξέρω την ποιότητα ή και αν τα κανονίσετε μεταξύ σας κάπως.