Φιλολογία ή Λογοθεραπεία;

annfire

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η annfire αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 262 μηνύματα.
Χαίρετε παιδιά! Είμαι απόφοιτη του 2018. Για λόγους υγείας και οικονομικούς ως απόφοιτη είχα αποφασίσει για 2 χρόνια να απέχω από την διαδικασία των Πανελλαδικών.

Στοχεύω φέτος να δώσω με το παλαιό σύστημα ως απόφοιτη των Ανθρωπιστικών σπουδών και να δηλώσω ως επιλεγόμενο μάθημα την Βιολογία καθώς ενδιαφέρομαι για 2 σχολές.

Αρχικά, η σχολή η οποία μου κεντρίζει το ενδιαφέρον τόσο απο γνωστικής άποψης όσο κ στο κομμάτι της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι η σχολή της Λογοθεραπείας με ενδιαφέρει όμως και η Γλωσσολογία.

Γενικότερα το γνωστικό-επιστημονικό υπόβαθρο που με προσελκύει ειναι κυρίως η γλώσσα,οι γλωσσικές διαταραχές, η σχέση του εγκεφαλου με τη γλώσσα.(νευρογλωσσολογία)

Είμαι ανάμεσα σε 2 επιλογές
Η 1η ειναι ο πιο "ανασφαλής" δρόμος της Φιλολογίας( στην περίπτωση που επιλέξω την ειδίκευση της Γλωσσολογίας απο εκεί προτιμώ να μπω στην Φιλολογία και όχι στο τμήμα Μεσογειακών σπουδών το οποίο προσφέρει επίσης κατεύθυνση Γλωσσολογίας). Και έπειτα αφού ολοκληρώσω με την σχολή να ασχοληθώ με το κομμάτι των γλωσσικών διαταραχών κάνοντας κάποιο μεταπτυχιακό στο αντικείμενο αυτό.

Δεδομένου πως δεν έχω κάποιον γνώστη ωστε να με κατατοπίσει αναφορικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα ενος γλωσσολογου, κάποιος που έχει ασχοληθει με ειδίκευση στην Νευρογλωσσολογία γνωρίζει οτιδηποτε σχετικά με την αποκατάσταση της επιστήμης αυτής; προοπτικές κτλ; θα με βοηθούσε πολύ.

Η 2η επιλογή είναι να τελειώσω και Γλωσσολογία είναι να τελειώσω την 1η σχολή (Φιλολογία) κ έπειτα να συνεχίσω με κατατακτήριες στην Λογοθεραπεία για 2ο πτυχίο κατι που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα ως συνδυασμός.
Θεωρώ πως η Γλωσσολογία στην Ελλάδα ειναι υποβαθμισμένη ως επιστήμη(και εδω γίνεται ξιφομαχία με τις κλασικές απαντήσεις τύπου"θα γίνεις λεξικογράφος/aka Μπαμπινιώτης / ",ξέρεις πολλές γλώσσες;" 😂

Ωστόσο, μου φαντάζει γνωστικά ορθός ο συνδυασμός της εκμάθησης των προβλημάτων στην Κατάκτηση της Γλώσσας (μέσω της Γλωσσολογίας) και στην συνέχεια η Θεραπεία ουσιαστικά του λόγου( μεσω της σχολής της Λογοθεραπείας).

Η 3η επιλογή και περισσότερο "οικονομική" και λιγότερο ουτοπική μάλλον, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες ειναι να εισαχθώ εξαρχης στην Λογοθεραπεία αλλά πραγματικά δεν εχω κατασταλάξει ακόμα διοτι με ενδιαφέρουν εξισου και τα 3 αντικειμενα( φιλολογια-Γλωσσολογία,λογοθεραπεία)


Έχω λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

Α) Καταρχάς ως απόφοιτη δικαιούμαι να δώσω με το Παλαιό σύστημα δηλαδή στο 1ο επιστημονικό πεδίο να δηλώσω και την Βιολογια ως "κλειδί" για να ανοίξω τρίτο πεδίο;

Β)Θα ήθελα οποιοσδήποτε εχει εμπειρία στον τομέα της Γλωσσολογίας να με κατατοπίσει για το πόσο εφικτά και απτά είναι αυτά είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα (ως ενασχόληση ακόμα και σε ερευνητικό επίπεδο.)

Γ)Επίσης όσοι έχετε τελειώσει λογοθεραπεία σε δημόσιο τμήμα ,πώς είναι οι συνθήκες οσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση;

Ελπίζω να μη σας κούρασα ,αλλά και η ίδια βρίσκομαι σε μια σύγχυση καθώς ήδη εργάζομαι part time και δεν είμαι βέβαιη κατα πόσο είναι προσεγγίσιμα και επιτεύξιμα όσα ανέφερα.
Ευχαριστώ πολύ .😊
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top