Καλησπέρα! Η ξαδέρφη μου είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα όταν ήταν Β λυκείου (πλέον έχει αποφοιτήσει). Ξεκίνησε στην Β λυκείου έχοντας επιλέξει την θετική κατεύθυνση αλλά επειδή τα βρήκε σκούρα με την φυσικοχημεια και τα σχετικά, αποφάσισε μέσα στα Χριστούγεννα ότι θέλει να πάει θεωρητική. Οπότε πήγε στον υπεύθυνο τμήματος (δεν ξέρω αν όλα τα λύκεια λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο) και είπε το αίτημα της... Τελικά εκείνος μίλησε με την λυκειαρχη και μόλις τελείωσε το 1ο τετράμηνο (2 Φεβρουαρίου αν δεν κάνω λάθος), πήρε βαθμούς και κατευθείαν έκανε αλλαγή κατεύθυνσης... Οπότε στο 2ο τετράμηνο παρακολουθούσε τα μαθήματα κατεύθυνσης της θεωρητικής, ούσα όμως υποχρεωμένη να καλύψει η ίδια τα πιθανά κενά της στην ύλη (είναι λογικό ο καθηγητής να μην μπορεί να ξανακάνει την ύλη). Το μόνο πρόβλημα είναι ότι βγήκαν λίγο περίπλοκοι οι βαθμοί με αποτέλεσμα στο πρώτο τετράμηνο να έχει βαθμούς σε μαθήματα όπως φυσική/μαθηματικά κατεύθυνσης και στο δεύτερο αρχαία/λατινικά κατεύθυνσης. Όμως μην ανησυχείς, με τους κατάλληλους συντελεστές μαθημάτων στην βαθμολογία όλα λύνονται και βγαίνει γενικός μέσος όρος...
Υ. Γ Απλά για να σε ενθαρρύνω, η ξαδέρφη μου τώρα σπουδάζει ψυχολογία στο ΕΚΠΑ πετυχαίνοντας 18796 μόρια. Πότε δεν είναι αργά αν το πάρεις απόφαση, μόνο πρόσεχε μην θελήσεις να πας θετική μετά από όλο αυτό