Επαγγελματική αποκατάσταση νοσηλευτών

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
O κόσμος γενικά θέλει να βλέπει το περιτύλιγμα της συσκευασίας και ποτέ το εσωτερικό. Ειδικά όταν έχουν προβληθεί και τηλεοπτικές σειρές που "αποστειρώνουν" την πραγματικότητα, οι άνθρωποι θέλουν να βλέπουν την ιδανική όψη των πραγμάτων και έτσι υπάρχει αυτή η σύγκριση μεταξύ των επαγγελμάτων σε καλά, κακά, χρήσιμα, άχρηστα κτλ. Δυστυχώς σε κάθε επάγγελμα, υπάρχουν στιγμές που μετανιώνεις απλά για το επάγγελμα που κάνεις. Άνθρωποι είμαστε και όχι ρομπότ. ;)



Ψάξε λίγο να δεις τι γίνεται σε κλινικές του εξωτερικού. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να δει το παρακάτω δημόσιο Νοσοκομείο στο ομόσπονδο κρατίδιο Τιρόλο της Αυστρίας και να πει "ουάου θα πάω να γίνω νοσηλευτής" αλλά αγνοεί την παράμετρο: ανεπαρκή παρουσία στην εργασία που οδηγεί σε άμεση απόλυση. Το εργασιακό καθεστώς έχει χαλαρές σχέσεις εργασίας με την μονάδα εργοδοσίας. Αυτό σημαίνει ότι η θέση εργασίας παύεται ανά πάσα στιγμή στη Δ.Ευρώπη.

View attachment 73823

View attachment 73824

(τμήμα από το εσωτερικό του νοσοκομείου από τα λεφτά των Αυστριακών πολιτών)


Δυνητικά όλοι θα θέλαμε να ήμασταν όλα. Όμως ο κάθε άνθρωπος έχει μια προσωπικότητα και πρέπει πάνω σε αυτή να δουλέψει και όχι να επιλέγει τυφλά ένα επάγγελμα ως στοιχείο της προσωπικότητάς του.
:inlove: Γιατί το κάνεις τώρα αυτό και μου θυμίζεις αυτό το απίθανο νοσοκομείο! Πού να έβλεπες τα χειρουργεία, τα οποία επεκτάθηκαν κιόλας φέτος. Άστα καλύτερα, μακριά από συγκρίσεις, θα μας πιάσει κατάθλιψη (ή θα λειτουργήσει ως αναπάντεχο motivation; :hmm:).
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
:inlove: Γιατί το κάνεις τώρα αυτό και μου θυμίζεις αυτό το απίθανο νοσοκομείο! Πού να έβλεπες τα χειρουργεία, τα οποία επεκτάθηκαν κιόλας φέτος. Άστα καλύτερα, μακριά από συγκρίσεις, θα μας πιάσει κατάθλιψη (ή θα λειτουργήσει ως αναπάντεχο motivation; :hmm:).

Για motivation.. ;)

Μια φορά είχα πάει στο Νοσοκομείο Πάτρας και έγινε ένα σκηνικό με την εξυπηρέτηση πριν χρόνια με αποτέλεσμα να πω δημόσια ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Ολλανδία και οι υπάλληλοι ένιωσαν άσχημα. Μου είπαν ότι μπορώ να εκθέσω τις απόψεις μου στον Διοικητή του Νοσοκομείου και όντως πήγα (περισσότερο από πείσμα και περιέργεια) και κάναμε συζήτηση. Ο άνθρωπος ήταν καλός αλλά τελείως ... εκτός τόπου και χρόνου. Τα Ελληνικά νοσοκομεία δεν έχουν κανένα σχέδιο διοίκησης μονάδας και απορεί κανείς πως γίνεται να έχουμε τόσες σχολές Management και να μην εφαρμόζεται τίποτα στην πράξη. Το νοσοκομείο δεν είναι μόνο το ιατρικό προσωπικό όσο και οι τεχνικές διοίκησης και διαχείρισης της κατανομής των ανθρώπινων και υλικών πόρων για την βέλτιστη λειτουργία (μοντέλο επιχειρησιακής έρευνας). Για παράδειγμα, το Τμήμα Στατιστικής και Πληροφορικής του κάθε δημοσίου νοσοκομείου με τι κριτήρια διορίζει τους υπαλλήλους που ασχολούνται τόσο με το υπολογιστικό δίκτυο, το λογισμικό των μηχανημάτων όσο και με την επεξεργασία στατιστικών data για τους ασθενείς και τις ασθένειες;

Δεν φταίει το εν λόγω δημόσιο Νοσοκομείο και το κάθε δημόσιο Νοσοκομείο για την εικόνα αυτή που έχει, όσο ότι διορίζουν διοικητές ανθρώπους που έχουν λογική κατευνασμού με μόνιμη κασέτα "φταίνε οι άλλοι", δεν έχουμε λεφτά, δεν εκείνο, δεν το άλλο, δεχόμαστε πιέσεις από σωματεία, από τη μητρόπολη, κτλ...και η απλή ερώτηση παραμένει: γιατί ρε κόπανε, δέχθηκες να γίνεις διοικητής τότε; Μου κάνει ένα πράγμα εντύπωση: στην Ελλάδα όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα μόνο αφού πέσουν μέσα στην λεκάνη με τα σκατά. ;)

Όταν δεν υπάρχει σχέση ευθύνης και έχουν αποσυρθεί από την καρέκλα της εξουσίας, τότε το παίζουν ηθικιστές, λένε αλήθειες, τότε ανοίγει το στόμα και μιλάμε και γενικά άλλα λόγια να 'χαμε να λέγαμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Όπως είπε μια κοπέλα πιο πάνω, θέλει γερό στομάχι. Εκτός από αυτό θέλει και ευελιξία, ενέργεια, αντοχή και γενικώς θέλει να στροφάρεις.
Ειδικά αυτή την περίοδο, η νοσηλευτική θα φέρει αλλαγές στο σύστημα υγείας εάν εκπαιδευμένοι πανεπιστημιακού επιπέδου νοσηλευτές λάβουν τα ηνία.
Δεν αρκεί λοιπόν να έχεις απλός μια ευαισθησία και ενσυναίσθηση για τον ασθενή, αλλά θα πρέπει να κατέχεις της δεξιότητες και της γνώσεις να εκτελείς της νοσηλευτικές διεργασίες και πρακτικές, καθώς και να έχεις την επιθυμία να μαθαίνεις καθημερινά.
Και, για να είμαστε ρεαλιστές, η νοσηλευτική πανεπιστημιακού επιπέδου δεν σου δίνει κατευθείαν εισαγωγή σε διοικητικούς ρόλους. Και εάν είναι ο μόνος λόγος που κάποιος μπαίνει στην νοσηλευτική, τότε θα περάσει άσχημα. Δεν λέω ότι είναι λάθος το να θέλει να εξελιχθεί κάποιος, ωστόσο χρειάζεται πολύ εμπειρία και εκπαίδευση, αλλά κυρίως κλινική εμπειρία.
Για εμένα αυτή είναι η νοσηλευτική και, για όσο καιρό σπουδάζω, αυτή είναι η νοσηλευτική που θέλω.
 

Guest 278211

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Για motivation.. ;)

Μια φορά είχα πάει στο Νοσοκομείο Πάτρας και έγινε ένα σκηνικό με την εξυπηρέτηση πριν χρόνια με αποτέλεσμα να πω δημόσια ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει ποτέ Ολλανδία και οι υπάλληλοι ένιωσαν άσχημα. Μου είπαν ότι μπορώ να εκθέσω τις απόψεις μου στον Διοικητή του Νοσοκομείου και όντως πήγα (περισσότερο από πείσμα και περιέργεια) και κάναμε συζήτηση. Ο άνθρωπος ήταν καλός αλλά τελείως ... εκτός τόπου και χρόνου. Τα Ελληνικά νοσοκομεία δεν έχουν κανένα σχέδιο διοίκησης μονάδας και απορεί κανείς πως γίνεται να έχουμε τόσες σχολές Management και να μην εφαρμόζεται τίποτα στην πράξη. Το νοσοκομείο δεν είναι μόνο το ιατρικό προσωπικό όσο και οι τεχνικές κατανομής των ανθρώπινων και υλικών πόρων. Για παράδειγμα, το Τμήμα Στατιστικής και Πληροφορικής του δημοσίου νοσοκομείου με τι κριτήρια διορίζει τους υπαλλήλους που ασχολούνται τόσο με το υπολογιστικό δίκτυο όσο και με την καταγραφή data για τους ασθενείς και τις ασθένειες;

Δεν φταίει το Νοσοκομείο και το κάθε Νοσοκομείο για την εικόνα αυτή που έχει, όσο ότι διορίζουν διοικητές ανθρώπους που έχουν λογική κατευνασμού με μόνιμη κασέτα "φταίνε οι άλλοι", δεν έχουμε λεφτά, δεν εκείνο, δεν το άλλο, δεχόμαστε πιέσεις από σωματεία, από τη μητρόπολη, κτλ...και η απλή ερώτηση παραμένει: γιατί ρε κόπανε, δέχθηκες να γίνεις διοικητής τότε; Μου κάνει ένα πράγμα εντύπωση: στην Ελλάδα όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα μόνο αφού πέσουν μέσα στην τούρτα. ;)

Όταν δεν υπάρχει σχέση ευθύνης και έχουν αποσυρθεί από την καρέκλα της εξουσίας, τότε το παίζουν ηθικιστές, λένε αλήθειες, τότε ανοίγει το στόμα και μιλάμε και γενικά άλλα λόγια να 'χαμε να λέγαμε.
Διοικητής νοσοκομείου διορίζεται όποιος να 'ναι με κομματικά κριτήρια... Αλλά πέρα από αυτό, κατα πολύ μεγάλο ποσοστό δεν έχει καμία επαφή με το ίδιο το νοσοκομείο. Πώς γίνεται να είναι κάποιος διοικητής και να μην έχει ιδέα τι γίνεται σε κάθε τμήμα; Κανονικά θα πρέπει να έχει άμεση επικοινωνία με τους εργαζόμενους. Να ξέρει τι προβλήματα υπάρχουν στα επείγοντα, στη ΜΕΘ κτλ. Οι διοικητές νοσοκομείων πολύ συχνά βρίσκονται σε αυτή τη θέση μόνο και μόνο για να ανέλθουν πολιτικά. Άλλες φορές, ακόμα κι αν έχουν όλη την καλή διάθεση να προσφέρουν, υπάρχουν τεράστια εμπόδια που και πάλι πηγάζουν από μια παγιωμένη κατάσταση πολιτικής φύσης στο νοσοκομείο, που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν.


Τέλος πάντων, στο θέμα μας, ο νοσηλευτής είναι ένας πολύ σκληρά εργαζόμενος που η φροντίδα του είναι ανεκτίμητη για τον ασθενή. Εκείνος είναι που μπορεί να σώσει έναν ασθενή πολλές φορές, γιατί είναι πολύ πιο συχνά δίπλα του σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο, οπότε μπορεί να καταλάβει γρήγορα μια διαφορά στη διάθεση για παράδειγμα, που πιθανώς να υποκρύπτει κάτι άλλο. Πέρα από το αμιγώς νοσηλευτικό κομμάτι φυσικά, που είναι εξαιρετικά απαιτητικό, όσον αφορά τη συγκέντρωση που απαιτείται, τις δοσολογίες, τα φάρμακα κτλ.
 

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Δυστυχώς οι περισσότεροι εσείς που λέτε τώρα πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του νοσηλευτή.. όταν βρεθείτε σε στιγμή που νοσηλεύεται δικό σας άνθρωπος θα βγάλετε αμόρφωτο τον νοσηλευτή, θα τον βρίζετε ή θα του μιλάτε υποτιμητικά και θα στο ιατρο θα είστε στρατιωτάκια, το βλέπω συνέχεια να γίνεται και ανθρώπους υποτίθεται μορφωμένους που είναι οι χειρότεροι... (πάντως έχει πολύ πλάκα).


Αυτούς τους ανθρώπους τους αντιμετωπίζω ως ιατρός τυπικά... και με απόσταση......
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Μην κοιτάς φρου φρου και αρώματα.. του εξωτερικού σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ χειρότεροι από μας....

το κακό με τους Ελληνες νοσηλευτές είναι ότι κάνουν δουλειά για 2500 ευρώ και δε παρίνουν ούτε 1000... για αυτό μακρία για Ελλάδα.
Πιστεύω, άσχετα με το εξωτερικό και τους πόρους που διαθέτουν, ο νοσηλευτής είναι αυτός που θα δεχτεί όλη την κακή διάθεση του ασθενή διότι τον βλέπει περισσότερο και ασχολείται με λίγο πιο προσωπικές του στιγμές (λόγω της φύσης της δουλειάς).
Εκτός από την αύξηση μισθού (Όχι μόνο στους νοσηλευτές, αλλά και ιατρούς) θα πρέπει να υπάρχει και ένα καλό οργανωμένο κλίμα, να ξέρει ο καθένας της αρμοδιότητες του και να αναλαμβάνει ευθύνες. Ωραία αυτά που λέμε, αλλά οι νοσηλευτές πρέπει να αναλάβουν της ευθύνες τους. Οι γιατροί έχουν πολλά να κάνουν και δεν χρειάζεται να πάρουν παραπάνω ευθύνες. Αυτή είναι η γνώμη μου τουλάχιστον.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Με το να "αναλαμβάνουν ευθύνες" έρχεται το "να παίρνουν πρωτοβουλίες" και αυτό γίνεται μόνο με κριτική σκέψη και να ξέρεις αυτό που κάνεις και γιατί το κάνεις, να έχεις κλινική εμπειρία, να μπορείς να εκτελείς εν ώρα πίεσης, κλπ.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Ο fockos νομίζω είναι κάπως υποκριτικό να μιλάει με τόσα εγκωμιαστικά λόγια για τους νοσηλευτές, ενώ όταν ο ίδιος σπούδαζε Νοσηλευτική ΑΕΙ εκθείαζε μόνο την Ιατρική.

Μην κοιτάς φρου φρου και αρώματα.. του εξωτερικού σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ χειρότεροι από μας....

το κακό με τους Ελληνες νοσηλευτές είναι ότι κάνουν δουλειά για 2500 ευρώ και δε παρίνουν ούτε 1000... για αυτό μακρία για Ελλάδα.

Δεν είναι φρου φρου και αρώματα. Συγγνώμη, αλλά θα πρέπει κάποτε να βάλουμε τα κλάματα για την αξιολύπητη κατάντιά μας και την πολιτική απάτη ότι πάμε καλά. Μόνιμα πάμε καλά αλλά δεν το κάνουμε λίγο αναλυτικά; Πού ακριβώς; Σε ποιον τομέα; Έγινε για παράδειγμα μια πρωτοποριακή έρευνα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ σε συνεργασία με το Τμ.Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ πριν περίπου ένα χρόνο και ...ο δημόσιος τύπος δεν ανάλωσε ούτε μισή γραμμή. Πού είναι ο Άδωνις να κάνει φιέστα ότι πάμε καλά; :P Ποια βιομηχανία ιατρικής τεχνολογίας στην Ελλάδα υπάρχει που θα αναλάβει την χρηματοδότησης της συγκεκριμένης έρευνας για να εξαργυρώσουμε το κόστος των πειραμάτων; Ή μάλλον, μια ακόμη έρευνα για το αρχείο βιβλιοθήκης απλά για να λέμε ότι έχουμε καλούς γιατρούς με διδακτορικό - θεωρητικούς παπαγαλιστές;

Το εν λόγω δημόσιο Νοσοκομείο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και είναι Πανεπιστημιακή Κλινική. Η μικρή πόλη του Innsbruck επιλέχθηκε ως η Πανεπιστημιούπολη για την έρευνα πάνω στην Quantum Informatics σε διεθνή βάση και με εφαρμογές στην Ιατρική. Οι ερευνητικές ομάδες είναι στις ΗΠΑ μέσω αυστριακο-αμερικανών καθηγητών που συνεργάζονται με το διεθνώς αναγνωρισμένο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου αυτού. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο έχει 4 Νομπελίστες Φυσικής και Χημείας του 20ου αιώνα. Ήδη η Αυστρία μαζί με άλλες 10 χώρες στην Ευρώπη έχουν φτιάξει ομάδα για τα Πανεπιστήμια του 2050. Η Ελλάδα φυσικά πάει καλά και δεν έχει ανάγκη. Ε; έτσι δεν λέμε πάντα φίλε μου; :down:

Η Αυστρία έχει πολλές εταιρίες ιατρικής τεχνολογίας, βιοϊατρικής, βιο-data και Al αλλά και ιδιωτικά κέντρα υγείας με αποτέλεσμα τόσο γιατροί όσο και νοσηλευτές να εργάζονται έξω από τον χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης. Έτσι αποκτούν προϋπηρεσία και μετά από χρόνια κάποιοι από αυτούς έχουν ειδικά πόστα συμβούλων σε θέματα διαχείρισης αλλά και ιατρικής φροντίδας μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας τους.

Ούτε το 1% να μην μπορούμε να αντιγράψουμε; Τόσο καλά πάμε..
 
Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15,089 μηνύματα.
Ο fockos νομίζω είναι κάπως υποκριτικό να μιλάει με τόσα εγκωμιαστικά λόγια για τους νοσηλευτές, ενώ όταν ο ίδιος σπούδαζε Νοσηλευτική ΑΕΙ εκθείαζε μόνο την Ιατρική.



Δεν είναι φρου φρου και αρώματα. Συγγνώμη, αλλά θα πρέπει κάποτε να βάλουμε τα κλάματα για την αξιολύπητη κατάντιά μας και την πολιτική απάτη ότι πάμε καλά. Μόνιμα πάμε καλά αλλά δεν το κάνουμε λίγο αναλυτικά; Πού ακριβώς; Σε ποιον τομέα; Έγινε για παράδειγμα μια πρωτοποριακή έρευνα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ σε συνεργασία με το Τμ.Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ πριν περίπου ένα χρόνο και ...ο δημόσιος τύπος δεν ανάλωσε ούτε μισή γραμμή. Πού είναι ο Άδωνις να κάνει φιέστα ότι πάμε καλά; :P Ποια βιομηχανία ιατρικής τεχνολογίας στην Ελλάδα υπάρχει που θα αναλάβει την χρηματοδότησης της συγκεκριμένης έρευνας για να εξαργυρώσουμε το κόστος των πειραμάτων; Ή μάλλον, μια ακόμη έρευνα για το αρχείο βιβλιοθήκης απλά για να λέμε ότι έχουμε καλούς γιατρούς με διδακτορικό - θεωρητικούς παπαγαλιστές;

Το εν λόγω δημόσιο Νοσοκομείο θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη και είναι Πανεπιστημιακή Κλινική. Η μικρή πόλη του Innsbruck επιλέχθηκε ως η Πανεπιστημιούπολη για την έρευνα πάνω στην Quantum Informatics σε διεθνή βάση και με εφαρμογές στην Ιατρική. Οι ερευνητικές ομάδες είναι στις ΗΠΑ μέσω αυστριακο-αμερικανών καθηγητών που συνεργάζονται με το διεθνώς αναγνωρισμένο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου αυτού. Για την ιστορία, το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο έχει 4 Νομπελίστες Φυσικής και Χημείας του 20ου αιώνα. Ήδη η Αυστρία μαζί με άλλες 10 χώρες στην Ευρώπη έχουν φτιάξει ομάδα για τα Πανεπιστήμια του 2050. Η Ελλάδα φυσικά πάει καλά και δεν έχει ανάγκη. Ε; έτσι δεν λέμε πάντα φίλε μου; :down:

Η Αυστρία έχει πολλές εταιρίες ιατρικής τεχνολογίας, βιοϊατρικής, βιο-data και Al αλλά και ιδιωτικά κέντρα υγείας με αποτέλεσμα τόσο γιατροί όσο και νοσηλευτές να εργάζονται έξω από τον χώρο της νοσοκομειακής περίθαλψης. Έτσι αποκτούν προϋπηρεσία και μετά από χρόνια κάποιοι από αυτούς έχουν ειδικά πόστα συμβούλων σε θέματα διαχείρισης αλλά και ιατρικής φροντίδας μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία της χώρας τους.

Ούτε το 1% να μην μπορούμε να αντιγράψουμε; Τόσο καλά πάμε..
https://www.ischool.gr/threads/Ποιοι-έχετε-περάσει-ή-ενδιαφέρεστε-να-περάσετε-σε-Τμήμα-Νοσηλευτικής.40647/page-7
Ένα παλιό μου ποστ πολλά χρόνια πριν που περιγράφω τα πράγματα όπως είναι και όπως τα βλέπω τώρα. Έλεγα καποια αρνητικά για την νοσηλευτική όπως λέω καο για την ιατρική .
....
Αυτό που βλέπω είναι πράγματα που θεωρούμε δεδομένα εδώ στο εξωτερικο δεν είναι. Πχ δεν είναι λίγοι αυτοί που μένουν Αγγλία , Αυστρία κοκ που έρχονται στο ελληνικό δημόσιο καο εηυπγρετιουνται. Όλα αυτά τα συστήματα είναι φτιαγμένα με βάση τον ιατρό καο τον νοσηλευτή στην Ελλάδα το σύστημα ειναο βασισμένο με βάση τον ασθενή.

Η πρόβαση στον ειδικο ιατρό είναι πιο δύσκολη εκεί παρά στην Ελλάδα.
Πχ εκεί κλείνεις ραντεβού για ψυχίατρο το ραντεβού κραταει συγκεκριμένη γρα όταν τελειώσει το ραντεβού φεύγει ο ασθενής χωρίς συμπέρασμα ή διάγνωση και γίνεται επανεκτίμηση σε 2ο χρόνο συνεπώς πολλά πράγματα είναι υπολειτουργίκα. Αναφέρομαι βάση παθολογικών ειδικοτήτων χειρουργικών δε ξέρω .
 
Τελευταία επεξεργασία:

ρενακι 13

Νεοφερμένος

Η ρένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Β' ΕΠΑΛ και μας γράφει απο Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 112 μηνύματα.
καλησπερα κι απο εμενα,ειμαι η μεγαλυτερη ισως μαθητρια στο forum ειμαι μητερα δυο παιδιων και σπουδαζω(μ αρεσει να το διατυπωνω ετσι).στην Β λυκειου επαλ τομεας οικονομιας και διοικησης,(μενω πατμο και αλλες ειδικοτητες δεν εχει εδω,μονο πληροφορικη,οικονομικα και ηλεκτρολογια)αρχικα,σκεφτομουν πανελληνιες σε 2 χρονια,και καποιο οικονομικο τμημα,σε καποια σχολη στην Αθηνα.Ομως βλεπω την κατασταση της χωρας μου,της τσεπης μου και εφοσον,μια ζωη σχεδον δουλευω νοσηλευτρια κατ οικον,που θεωρω πως ειναι και το πιο ψυχοφθορο και το πιο δυσκολο,αν δεν το ''εχεις''.Τα χρηματα ειναι καλα,καλυτερα απ το να δουλευα ''δοκιμαστικα'' σ ενα λογιστικο γραφειο,οταν παρω το πτυχειο και αν...και ανεργη δεν εμεινα ποτε,ναι υπηρξαν περιοδοι που το λειτουργημα αυτο δεν μπορουσε να αποδωσει οικονομικα,παλαιοτερα,εργαζομουν ως μονιμη αποκλειστικη νοσοκομα στο Τζανειο στον πειραια,για 2 χρονια περιπου,αλλες εποχες τοτε,τα χρηματα πολυ καλυτερα απ τα σημερινα αλλα μιλαμε για δεκαετια 90 οποτε οτι και να λεμε ανοικει στο παρελθον.αν καποιος αγαπα τον συνανθρωπο,τα κατοικιδια που συνηθως μενουν μονα τους μετα απο εναν θανατο(μιλαω για εργασια κατ οικον),δεν συχαινεται,δεν τρομαζει,δεν παιρνει τη δουλεια μαζι του στην καθημερινοτητα του(εγω αυτο δεν το εχω καταφερει ακομα) ειναι μια ιδανικη εργασια στις μερες μας,που ποτε δεν θα σε αφησει ανεργο,αλλα προετοιμασου για τις δυσκολες συνθηκες στα ελληνικα νοσοκομεια.Ο μισθος θεωρω πως ειναι καλος,καλυτερος απο οποιονδηποτε υπαλληλο.Εγω ειχα τελειωσει μια ιδιωτικη σχολη καποτε,με βεβαιωση ειχα προσληφθει,αλλα ειπαμε δεκαετια 90 ηταν,ολα γινονταν.θελω να ρωτησω τα νεα παιδια,που ειστε μες στα πραγματα περισσοτερο,αν απο ΕΠΑΛ παω ΔΙΕΚ με το βαθμο του απολυτηριου και με μορια μονογονεα κλπ,μπορω να περασω σε μια νοσηλευτικη ειδικοτητα στο μελλον;το απολυτηριο θα ναι σχεδον 20,το ξερω γιατι διαβαζω πολυ και τα παω καλα με ολα τα μαθηματα,επιτρεπεται δλδ απο ειδικοτητα οικονομιας να παω ΔΙΕΚ σε μια αλλη ειδικοτητα,οπως υγειας;θα μ ενδιεφερε να δωσω και πανελληνιες,για το διπλο μηχανογραφικο,αλλα απ την αλλη,για ποιο λογο,μονο εργοθεραπεια εχει σ αυτον τον τομεα,που δεν ειναι καθολου ασχημα.
ΥΓ(απ τις προηγουμενες περιπτωσεις ανθρωπων που φροντισα ως το τελος,εχω πολλες γατουλες υιοθετησει δεν μου πηγαινε να τις αφησω ορφανες οταν ''εφευγε'' ο ιδιοκτητης τους).Δυσκολες περιπτωσεις,ανθρωπινες ομως και μεσα στη ζωη!
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,553 μηνύματα.
Ναι μπορειτε να πατε σε αλλη ειδικοτητα μετα το επαλ και φυσικα σε ειδικοτητα υγειας, ( Β νοσηλευτη, Β φαρμακειου, εργαστηρια κλπ) Δεν θα εχεται τα πλεονεκτηματα που εχουν τα επαλ συναφους ειδικοτητας αλλα θα ειστε οπως οι αποφοιτοι γελ. Τα μορια σας θα ειναι τουλαχιστον 20,000( απολυτηριο) 10,000 ( αμεσως μετα λυκειο) + 2-3000 μονοτεκνια, καπου 33.000 μορια, υπερ αρκετα για εισαγωγη σε ΔΙΕΚ.
 

ρενακι 13

Νεοφερμένος

Η ρένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Β' ΕΠΑΛ και μας γράφει απο Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 112 μηνύματα.
Ναι μπορειτε να πατε σε αλλη ειδικοτητα μετα το επαλ και φυσικα σε ειδικοτητα υγειας, ( Β νοσηλευτη, Β φαρμακειου, εργαστηρια κλπ) Δεν θα εχεται τα πλεονεκτηματα που εχουν τα επαλ συναφους ειδικοτητας αλλα θα ειστε οπως οι αποφοιτοι γελ. Τα μορια σας θα ειναι τουλαχιστον 20,000( απολυτηριο) 10,000 ( αμεσως μετα λυκειο) + 2-3000 μονοτεκνια, καπου 33.000 μορια, υπερ αρκετα για εισαγωγη σε ΔΙΕΚ.
Σ' ευχαριστω πολυ,και κατι αλλο να ρωτησω,στα ΔΙΕΚ του υπουργειου υγειας υπαρχει οριο ηλικίας; κατι τετοιο εννοω https://blogs.sch.gr/sepioa/2021/06/07/iek_minhealth_2021/
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,553 μηνύματα.
Σ' ευχαριστω πολυ,και κατι αλλο να ρωτησω,στα ΔΙΕΚ του υπουργειου υγειας υπαρχει οριο ηλικίας; κατι τετοιο εννοω https://blogs.sch.gr/sepioa/2021/06/07/iek_minhealth_2021/
Δεν εχω εμπειρια απο σχολες νοσηλευτων νοσοκομειων ,αλλα δε νομιζω , και οπως βλεπεις και εσυ στο ΦΕΚ δεν αναφερει κατι. Μονη προυποθεση το απολυτηριο λυκειου. Απ οτι φαινεται δεν συνοστιζονται και οι υποψηφιοι , θα λειτουργησουν αν συγκεντρωθει ο απαιτουμενος αριθμος, λεει.
 

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Νομίζω σε ΙΕΚ του υπουργείου υγείας σου κάνουν και μοριοδότηση εάν είσαι και μεγαλύτερος. Θυμάμαι παλιά που το έψαχνα,δεν ξέρω εάν ισχύουν ακόμα.
Όσον αφορά τα δημόσια ΙΕΚ,από όσο ξέρω προσπαθούν να πάρουν όσο πιο πολύ κόσμο γίνεται για να φτιάξουν τμήματα. Βέβαια,από Επαλ είναι καλύτερα θα έλεγα, διότι μετά έχεις και την δυνατότητα για να δώσεις πανελλαδικές.
Εάν δεν υπάρχουν και πολλοί που δεν ενδιαφέρονται σε παίρνουν με τη μια για να μπορέσουν να φτιάξουν τμήμα (νομίζω 15 ή 20 άτομα χρειάζεται για να γίνει τμήμα σε ΙΕΚ)
 

ρενακι 13

Νεοφερμένος

Η ρένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Β' ΕΠΑΛ και μας γράφει απο Πάτμος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 112 μηνύματα.
Καλημερα σας ευχαριστω πολυ και τους δυο για τις απαντησεις,μου κανει εντυπωση παντως που δεν κοπτονται για τις σχολες νοσηλευτικης,ειναι ισως ο μονος τροπος να μπεις σε πραγματικο νοσοκομειο και να δεις τι ''παιζει''αν μπορεις τελικα να το κανεις επαγγελμα-λειτουργημα να δεις τις αντοχες σου κλπ,ισως να μην εχει την θεωρια μιας σχολης ΑΕΙ αλλα μπαινεις στην ελληνικη πραγματικοτητα αμεσα.Απο παιδι μ αρεσε αυτη η δουλεια,οχι τοσο γιατι δεν με αφησε ποτε ανεργη,αλλα γιατι ημουν κοντα στον συνανθρωπο,κι εποχες πλεον με covid θα'ναι ακομα πιο τρομαγμενος ο κοσμος ωστε να δηλωσει συμμετοχη,ειδικα σε ΙΕΚ του υπουργειου υγειας που οπως ειπε κι ο scott ειναι ισως μοριοδοτουμενες,εχω και ακρη να παω εξωτερικο,Γαλλια συγκεκριμενα,οπότε θα το ψαξω και παλι σας ευχαριστω,μου δωσατε δυναμη.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,790 μηνύματα.
Καλημερα σας ευχαριστω πολυ και τους δυο για τις απαντησεις,μου κανει εντυπωση παντως που δεν κοπτονται για τις σχολες νοσηλευτικης,ειναι ισως ο μονος τροπος να μπεις σε πραγματικο νοσοκομειο και να δεις τι ''παιζει''αν μπορεις τελικα να το κανεις επαγγελμα-λειτουργημα να δεις τις αντοχες σου κλπ,ισως να μην εχει την θεωρια μιας σχολης ΑΕΙ αλλα μπαινεις στην ελληνικη πραγματικοτητα αμεσα.

Εντάξει, δεν θεωρείται και το νοσοκομείο ο πιο υγιεινός χώρος εργασίας για να είμαστε ειλικρινείς αλλά ούτε και ο τύπος εργασίας του νοσηλευτή ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία όλων. Ακόμη και υγιής που είμαι, όταν μπαίνω σε ένα νοσοκομείο κατευθείαν θέλω να βγω έξω. Υπάρχουν πολλά επαγγέλματα με καλύτερο εργασιακό πλαίσιο, δυνατότητες εξέλιξης και φυσικά πιο ανθρώπινο εργασιακό περιβάλλον.
 

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Καλημερα σας ευχαριστω πολυ και τους δυο για τις απαντησεις,μου κανει εντυπωση παντως που δεν κοπτονται για τις σχολες νοσηλευτικης,ειναι ισως ο μονος τροπος να μπεις σε πραγματικο νοσοκομειο και να δεις τι ''παιζει''αν μπορεις τελικα να το κανεις επαγγελμα-λειτουργημα να δεις τις αντοχες σου κλπ,ισως να μην εχει την θεωρια μιας σχολης ΑΕΙ αλλα μπαινεις στην ελληνικη πραγματικοτητα αμεσα.Απο παιδι μ αρεσε αυτη η δουλεια,οχι τοσο γιατι δεν με αφησε ποτε ανεργη,αλλα γιατι ημουν κοντα στον συνανθρωπο,κι εποχες πλεον με covid θα'ναι ακομα πιο τρομαγμενος ο κοσμος ωστε να δηλωσει συμμετοχη,ειδικα σε ΙΕΚ του υπουργειου υγειας που οπως ειπε κι ο scott ειναι ισως μοριοδοτουμενες,εχω και ακρη να παω εξωτερικο,Γαλλια συγκεκριμενα,οπότε θα το ψαξω και παλι σας ευχαριστω,μου δωσατε δυναμη.
Όλοι είναι αναγκαίοι στο σύστημα υγείας,άσχετα αν είναι ΠΕ,ΤΕ ή ΔΕ. Γενικώς πιστεύω τα ΙΕΚ θα μπορούσε να ήταν καλύτερα εάν υπήρχε η δομή,το υλικό και οι συνεργασίες. Ειδικά στα δημόσια ΙΕΚ (όπου έχω και μια εμπειρία) οι καθηγητές ήταν πρόθυμοι και είχαν ενδιαφέρον για αυτό που έκαναν,ωστόσο έλλειπαν οι υποδομές,τα υλικά, η πρακτική άσκηση κλπ.
Καλή τύχη σου εύχομαι και ελπίζω να τα καταφέρεις στη σχολή. Να παρακολουθείς και της προθεσμίες για να κάνεις αίτηση.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top