Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών

Rose95

Νεοφερμένος

Η Rose95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα σε όλους! Τα τελευταία χρόνια έχω συνειδητοποιήσει το πόσο αγαπώ τη ρωσική γλώσσα και πραγματικά αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα διάλεγα αυτό για να σπουδάσω. Θα ήθελα να ρωτήσω όσους σπουδάζουν στο συγκεκριμένο τμήμα αν είναι ευχαριστημένοι με τη σχολή και όσοι έχουν αποφοιτήσει αν όντως ξέρουν τη γλώσσα, γιατί ξέρω από παρευξείνιων το επίπεδο της σχολής είναι χάλια όσον αφορά την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας.

Έχω σπουδάσει λογιστικά και με ενδιαφέρει να περάσω στο συγκεκριμένο τμήμα. Κάνω μαθήματα ρωσικών (επίπεδο Β1). Είναι προτιμότερο να δώσει κάποιος κατατακτήριες ή μέσω πανελληνίων; (ήμουν τεχνολογική). Γενικότερα δεν είναι ο στόχος μου να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη διδασκαλία της γλώσσας, αλλά να εμβαθύνω τις γνώσεις μου. Οι απόφοιτοι έχουν δικαιώματα μεταφραστή/διερμηνέα ή πρέπει να κάνουν μεταπτυχιακό; Εφόσον δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με τη διδασκαλία της γλώσσας(τουλάχιστον αυτό πιστεύω για τώρα), πιστεύετε ότι είναι άσκοπο να ασχοληθώ; Είναι προτιμότερο απλά να πάρω το πτυχίο C2 ;
 

ninaki97

Νεοφερμένος

Η ninaki97 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Έχουμε την ίδια ηλικία και εγώ έχω τελειώσει λογιστικά και ήταν να δώσω κατατακτήριες για Ρωσικη φιλολογία αλλά δυστυχώς μόνο αντάλλαξα κάποια μέιλ με τους καθηγητές και το άφησα λόγω του οτι μένω Θεσσαλονίκη και απέκτησα και δική μου δουλειά. Κάνω μαθήματα και εγώ και τελειώνω το επίπεδο Β2 τώρα τον Μάιο. Γνώμη μου, αφού σ'αρέσει πάρα πολύ προσπάθησε το μέσω κατατακτηρίων, όλες οι σημειώσεις υπάρχουν στην σελίδα τους, δεν είναι τόσο δύσκολα! Η εκμάθηση της γλώσσας γίνεται 9 ώρες την εβδομάδα, ο κύριος Πάνος Σοφούλης θα σε κατατοπίσει παραπάνω!
 

imyrcarn

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η imyrcarn αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 188 μηνύματα.
τι γνωρίζουμε γι'αυτό το τμήμα? έχω ψάξει σε διάφορα άρθρα αλλά δεν με καλύπτουν επαρκώς. είναι καλή σχολή?
 

Alexecon1991

Δραστήριο μέλος

Ο Alexecon1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 402 μηνύματα.
Σπουδάζεις τη Ρώσικη γλώσσα!
Δεν διδάσκεται στα σχολεία αλλά θεωρώ ότι μετά αν το γυρίσεις και με τουριστικά θα έχει αποκατάσταση!
 
Top