Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαικών Σπουδών Πείραια

kaymfr

Νεοφερμένος

Η kaymfr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Είμαι μαθήτρια Γ λυκείου και εδω και πολλά χρόνια είχα στο μυαλό μου την Αγγλική Φιλολογία γιατί με ενδιέφερε η γλώσσα και εχώ αρκετά πτύχια και ευχαίρια κλπ κλπ. Όμως νομίζω πέρσι τέτοια εποχή συνειδητοποίησα ότι δεν είναι αυτό που θέλω και η μόνη άλλη σχολή που μου κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η ΔΕΣ. Ο πατέρας μου είναι απόφοιτος Business Management and Administration του ΠΑΠΕΙ και είναι ιδιωτικός υπάλληλος και μου λέει πων το πανεπιστήμιο ειναι αρκετά καλό. Παρόλα αυτά, όλοι με αποθαρρύνουν και μου λένε πως είναι πολυ άσχημο τμήμα, υψήλου επιπέδου δυσκολίας και χωρίς αξιόλογη επαγγελματική αποκατάσταση. Με ενδιαφέρει πολύ να ασχοληθώ με την διπλωματία και την πολιτική στο μέλλον και πιστεύω πως τα αντικείμενα της σχολής θα με ενδιέφεραν πολύ. Όμως φαντάζομαι πως τα πράγματα δεν είναι όσο όμορφα όσο τα φαντάζομαι και έχω πολλές αμφιβολίες.

Ποιά είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο τμήμα?
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Κοίτα δεν γνωρίζω πολλές πληροφορίες γι αυτό το τμήμα έχω ακούσει κάποια πράγματα γι αυτό.Καταρχήν σου εύχομαι καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις και εύχομαι να πετύχεις τον στόχο σου όποιος και αν είναι αυτός!
Σε ότι αφορά το τμήμα καταρχήν εγγράφεσαι στο οικονομικό επιμελητήριο που σημαίνει ότι μπορείς να εργαστείς σαν οικονομολόγος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Δεν ξέρω για τον βαθμό δυσκολίας του τμήματος πάντως για να ασχοληθείς με τη διπλωματία πρέπει να μπείς στο διπλωματικό σώμα με εξετάσεις που είναι αρκετά απαιτητικές.
Το τμήμα στηρίζεται δε ισόρροπα στις τρεις βασικές συνιστώσες του: στις διεθνείς σχέσεις-διεθνή πολιτική, στη διεθνή οικονομική και στις ευρωπαϊκές σπουδές.
Για τις προοπτικές ξέρω πως μπορείς να εργαστείς σαν διπλωμάτης-στέλεχος μάρκετινγκ-διεθνείς οργανισμούς-σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες, σε επενδυτικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις.
Βέβαια αν έχεις αποφασίσει για διπλωματικό σώμα θα σου πρότεινα καλύτερα το ίδιο τμήμα του Παντείου.Νομίζω πως το ΔΕΠΣ του Παντείου περιέχει περίσσότερα μαθήματα σχετικά με το διεθνές δίκαιο κλπ που θα σου είναι πολύ χρήσιμα στη συνέχεια σου στο διπ.σώμα! Τσέκαρε αν θες και τα προγράμματα σπουδών των 2 τμήματων για να δεις πιο σου ταιριάζει καλύτερα
Παπει: Πρόγραμμα Σπουδών (unipi.gr)
Πάντειο: Πάντειο Πανεπιστήμιο : Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών | eduguide
 

Φωτεινη Τζα.

Νεοφερμένος

Η Φωτεινη Τζα. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 88 μηνύματα.
Σίγουρα είναι ένα δύσκολο τμήμα αλλά πιστεύω και πως είναι και ένα ωραίο τμήμα. Βέβαια πιστεύω πως χρειάζεται να έχεις κάποιο μέσο για μετέπειτα ώστε να συνεχίσεις σε αυτον τον κλάδο
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top