Τμήμα Αγωγής & Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία (ΠΑΔΑ) - γνώμες/απόψεις/εμπειρίες

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,570 μηνύματα.
Τι πιστεύετε για αυτό το τμήμα ???
Αν σου αρεσει να φροντιζεις μωρακια και να καθησυχάσεις μανες , σχολη μονοδρομος ειναι ,χωρις ιδιαιτερο ανταγωνισμο.
Δεν ειναι παντως δυσκολη σχολη.
 

georgia1213

Δραστήριο μέλος

Η georgia1213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 510 μηνύματα.
απο τις πιο ευκολες σχολες
πηγαινε αν θες να κανεις ζωαρα
απλα ενταξει μην περιμενεις να μαθεις εκει μεσα καποια επιστημη
τραγουδακια και φροντιδα θα μαθεις κι αυτο θα ειναι το επαγγελμα σου
δουλεια λογικα θα βρεις ειτε σε προνηπιο δημοσιο η ιδιωτικο ειτε baby sitiing
η εργασια σου θα ειναι τελειως οικογενειακη χωρις τρομακτικες ευθυνες
θα πηγαινεις γυρω στις 3 ωρες στο σταθμο να προσεχεις τα μωρακια και μετα σπιτι σου
 

Guest 209611

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Τι πιστεύετε για αυτό το τμήμα ???
Ως τμήμα είναι εύκολο δεν θα δυσκολευτείς.

Ως αντικείμενο ασχολείσαι με παιδάκια συγκεκριμένης ηλικίας, βρέφη μέχρι το πολύ νήπια (0-3 ετών) και σκοπός είναι η φύλαξη, η δημιουργική απασχόληση και η κοινωνικοποίηση. Δεν είναι στόχος η εκπαίδευση των παιδιών για αυτό το παιδαγωγικό έργο περιορίζεται στα πολύ βασικα πράγματα πχ τα χρώματα και βασική αριθμητική.

Θα είναι ευχάριστη δουλειά αν σου αρέσει. Θα λες τραγουδάκια, θα κάνεις χειροτεχνίες, θα φροντίζεις για το ασφαλές παιχνίδι, την ενημέρωση των γονέων κτλ. Έχει ευθύνη ακριβώς επειδή τα παιδιά είναι απρόβλεπτα και ένα αρκεί για να πάθει ζημιά.. φαντάσου να έχεις μια τάξη με 20 ή 25 υπερκινητικά νήπια μαζί. Τα μάτια και τα αυτιά σου πάνω τους. Θέλει να έχεις πολλή αγάπη για το παιδί..αλλά ταυτόχρονα να μην του φέρεσαι σαν το παιδί σου (γιατί δεν είναι).

Για την αποκατάσταση δύσκολα τα πράγματα. Οι δημοτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν πέρασει στους δήμους με τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου των πτυχιούχων να γίνονται με το σταγονόμετρο λόγω έλλειψης πόρων και κυρίως με αδιαφάνεια... Η υπογεννητικότητα σε συνδυασμό με τη φυγή των οικογενειών στις πόλεις έχει οδηγήσει στο κλείσιμο των σταθμών σε πολλά χωριά. Λόγω χρημάτων μέσω ΕΣΠΑ πολλοί γονείς πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικούς σταθμούς που έχουν ανοίξει.. αλλά ο μισθός του πτυχιούχου εκεί μικρός. Αν δεν κάνω λάθος ως πτυχιούχος έχεις διακαίωμα να ανοίξεις και εσυ ιδιωτικό σταθμό αν θέλεις. Ίσως ασχοληθείς και με babysitting.

Εν ολίγοις αν έχεις αγάπη στα παιδιά θα είναι ευχάριστη δουλειά χωρίς βέβαια πολλές προοπτικές εξέλιξης ή περισσότερων απολαβών.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top