Παιδια καλησπερα.
Ευχαριστω πολυ καί για τον χρονο σας καί για τις ανταπαραθεσεις! Απ'τις οποιες βγαινουν παντα περισσοτερες πληροφοριες σε σχεση με μια μονοπλευρης αποψης κουβεντα.
Εφη μας ενδιαφερει το ΤΕΙ Αθηνας βρε, αφου λεμε για Οδοντικη Τεχνολογια στο ΤΕΙ Αθηνας.
Προκειται για την κοπελα μου, για να ξερετε, η οποια με την ευκαιρια δεν ενδιαφερεται και τοσο για τις προτασεις σου φιλε Γιωργο. Thanx παντως! Και εννοειται ευπροσδεκτη καθε αποψη, προταση.
Πηγαινε λοιπον καρφι για οδοντιατρικη ή κατι ιατρικο, φυσικοχημεικο, κατι τετοια, αλλα οπως ολοι γνωριζετε φετος τους πεθαναν λιγο. Ετσι κ εκεινη δεν τα πηγε καλα. Οποτε αυτο που της αρεσει περισσοτερο απο καποιες επιλογες που εχει με τα μεχρι τωρα δεδομενα (βαθμος - περσινες βασεις, συν το οτι θα προτιμουσαν να μην παει εκτος Αθηνων), ειναι οδοντοτεχνιτης. "Καθαρο" σαν επαγγελμα, με ελευθερο ωραριο & χρονο, αλλα και καλα χρηματα απ'οσο γνωριζουμε και μαθαινουμε. Απο'κει και περα δεν γνωριζω κατα ποσο υπαρχει κορεσμος στο επαγγελμα. Επισης σκεφτομαι ολη την παραπανω συζητηση περι ΑΕΙ-ΤΕΙ αλλα θελω να πιστευω πως ενα ΤΕΙ Αθηνας, μιας σχολης σαν αυτην, ε ολο και καποια ικανοποιητικη αναγνωρισημοτητα θα εχει στην αγορα μετα....

(ειναι και "ελευθερο" επαγγελμα, δεν εχεις να κανεις με στελεχωση θεσεων, εταιριες, κλπ.)
Ακομη θα ηθελα να ρωτησω για να διαφωτισω και εγω λιγο καποιες αποριες μου. Αν τελειωσεις νοσηλευτικη, τι κανεις μετα? Νοσηλευτης (ή κατι ανωτερο) σε νοσοκομεια, κλινικες, κλπ? Ή κανεις και αλλα πραγματα?
Εγω δεν ειμαι ειμαι υπερ αυτης της σχολης, κυριως λογω μη προσωπικης ζωης... ωραρια οτι να'ναι & οποτε να'ναι... και οχι τοσο ξεκουραστη/καθαρη οσο ο οδοντοτεχνιτης...
1) Το ΤΕΙ θα διεκδηκεί πάντα θέσεις ΤΕ (όσα μεταπτυχιακά και διδακτορικά να κάνει). Ο νοσηλευτής ΠΕ. διεκδηκεί θέσεις Π.Ε. που ποτέ δε συμπληρώνονται συνεπώς μπορεί να βρει δουλειά όποτε θέλεις.
2) Μόνο και μόνο τα βιβλία που κάνουνε στον οδηγό σπουδών φαίνεται η διαφορά ποιότητας των σχολών. Ως προς την σχολή η νοσληευτική Σπάρτης είναι έτη μπροστά. (ως προς το επάγγελματα μεγαλύτερο κύρος έχει ο οδοντοτεχνίτης)
Το Νο1 αν θες αναλυσετο ελαφρως γιατι εγω δεν...
Στο Νο2 ειναι πολυ ενδιαφερον αυτο για την σχολη της Πατρας. Οσον αφορα ομως την ποιοτητα σχολων που αναφερεις, σε συγκριση με την Οδοντ.Τεχν. ΤΕΙ Αθηνας ή γενικα οτι ειναι τοσο καλο το ΑΕΙ της Πατρας?