΄Αστο γιατί αυτό το θέμα μπάζει από παντού.΄Εχω μια φίλη που μπήκε με κατατακτήριες στη Γραφιστική και πάνω που της έμεναν λίγα μαθήματα για να πάρει το πτυχίο της, έγινε η πανεπιστημιοποίηση, δήλωσε ότι θέλει να πάρει πτυχίο Πανεπιστημίου και έχει τραβήξει τα πάνδεινα! Κανείς δεν ήξερε να τους ενημερώσει επειδή ήταν αρχή, τους έβαλαν ένα σωρό επιπλέον μαθήματα, κάποια τα αντικατέστησαν με άλλα, κάποια τα χώρισαν στα 2, κάποια που είχαν περάσει τα κατάργησαν, βγάλανε τα μάτια τους για να δούν τι τους μένει να δώσουν, άσε το τραγικότερο που την 6μηνη πρακτική, τους την έκαναν 2μηνη!
Ακόμα παλεύει!
Κοίτα ας το δούμε λίγο λογικά. Ας πούμε αυτό που πρότεινε η προηγούμενη κυβέρνηση, για το θέμα των παλαιών πτυχιούχων ΤΕΙ,να δώσουν κατατακτήριες και να κάνουν το χαρτί τους ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ. Εδω να πω ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποια πρόταση και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση μόλις ενεργοποιήσει τη συνθήκη της ΜΠολόνια όπως είπε η Κεραμέως βάση του Εθνικού Πλαισίου προσόντων.
Ας πουμε με λογική τη πρόταση της προηγούμενης κυβέρνησης. Είναι 500 χιλ πτυχιούχοι ΤΕΙ.
Αρχικά, δεν στέκει να βάλεις και τους 500 χιλ να δώσουν κατατακτήριες.
Δεύτερον κάποιοι εξ αυτών δουλεύουν στο Εξωτερικό με το πτυχίο ΤΕΙ και κάνουν καριέρα. Δηλαδή θα τους φέρεις πίσω σαν κρατος και θα τους πεις δωσε κατατακτήριες για να κάνεις το χαρτί σου Πανεπιστημιακό? Θα μας πετάνε ντομάτες στο Εξωτερικό.
Τρίτον, μερικοί πτυχιούχοι ΤΕΙ από τους 500 χιλ είναι ήδη δημόσιοι υπάλληλοι. Ο θείος μου είναι 58 ετών και είναι στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών ως πτυχιούχος ΤΕΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ. Δηλαδή θα τον βάλεις να δώσει κατατακτήριες? Για ποιο λογο? Δηλ αν δεν δώσει θα τον διώξεις από το δημόσιο σαν κράτος? Προφανώς και όχι
Τέταρτον, ήρθε η ώρα, όσο και να χαλάει κάποιους να γίνει εφαρμογή της Συνθήκη της Μπολόνια, που το κράτος τρώει πρόστιμα που δεν την εφαρμόζει και τη πληρώνει ο ΕΛληνικός λαός και οι συντεχνίες να κάνουν στην άκρη.
Τέλος, βρε Λένω με όλη την εκτίμηση που σου έχω. Να πάω να δωσω κατατακτήριες, να ξαναμπω για να πάρω το ίδιο πτυχίο που ήδη έχω? Γράφει πάνω 240 πιστωτικές μονάδες=bachelor. Και όσον αφορά τα επαγγελματικά δικαιώματα με το πτυχιούχο ΠΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ έχω ακριιβώς τα ίδια. Την ίδια άδεια λογιστή παίρνουμε με του που αποφοιτήσουμε και μετά από 3 χρόνια προυπηρεσίας παίρνουμε την Α Ταξη λογιστή και υπογράφουμε για απεριοριστα νούμερα των βιβλίων των επιχειρήσεων.
Ότι και να γίνει , νομικά οι πτυχιούχοι ΤΕΙ τόσο από το Εξωτερικό όσο και από τον Άρειο Πάγο είναι καλυμμένοι. Και στο λέω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι το ΣτΕ θα επιβληθεί στο τέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης και θα δικαιώσει τους πτυχιούχους ΤΕΙ αν πάει η απόφαση στα δικαστήρια γιατί έχει 2 βασικά όπλα στα φαρέτρα της η συγκεκριμένη υπόθεση:
1) Συνθήκη της Μπολόνι
2) Νόμος 2001= Ανωτάτη εκπαίδευση
* Το θέμα κολλάει στους απόφοιτους 4ετεις των μηχανικών με τους 5ετεις μηχανικους των πανεπιστημιακών