Johnsk
Νεοφερμένο μέλος

Έδωσα φέτος πανελλήνιες και μου έχει δημιουργηθεί ένα σοβαρό θέμα σχετικά με την επιλογή της πόλης στην οποία θα σπουδάσω. Είμαι από Αθήνα και δυστυχώς δεν περνάω ΕΜΠ, αλλά λογικά μπορώ να περάσω σε όλες τις υπόλοιπες σχολές Μηχανολόγων. Το ερώτημα είναι, πια να επιλέξω; Και επιπλέον, όταν Αθήνα, Βόλος, Θεσσαλονίκη, και άλλες πόλεις που έχουν είτε μόνο Ηλεκτρολόγους είτε μόνο Μηχανολόγους δίνουν ίδιο όνομα στις σχολές τους, η Πάτρα γιατί ονοματοδοτεί διαφορετικά? Δηλαδή:
Στην Πάτρα ονομάζεται Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, όμως τελικά έχει σημασία η ονομασία στο τι σου επιτρέπει να κάνεις ύστερα? Ακούω ότι το τμήμα είναι μοναδικό, αλλά στους οδηγούς σπουδών παρουσιάζει ομοιότητες με τους Μηχανικούς Επίγειων και Εναέριων Μεταφορικών Μέσων του ΕΜΠ και με την Ενεργειακή Κατεύθυνση με εξειδίκευση στην Αεροναυτική και Κινητήρες του ΑΠΘ.
Στην τελική, αν και αναγνωρίζονται ώς ισότιμες σχολές -ειδικά για μεταγραφές-, τα πτυχία τους είναι τα ίδια(διότι λόγω της δυσκολίας του επαγγέλματος του Αεροναυπηγού, δεν είμαι σίγουρος στο πόσο αρκεί μόνο προπτυχιακό γενικά για την κατάκτηση του τίτλου).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Johnsk
Νεοφερμένο μέλος

Το πρόσεξα το thread, και μάλιστα πριν να γράψω το παρόν, αλλά ακόμα δεν μου απάντησε το τι συμβαίνει με την αντιστοιχία των τμημάτων, και αν τελικά και από τις τρείς σχολές βγαίνεις απλώς Μηχ/Μηχ ή στην Πάτρα έχεις κάτι παραπάνω. Επίσης κανένας δεν φαίνεται να συμφωνεί σίγουρα με αυτά που είπε ο προηγούμενοςΥπάρχει σχετικό θέμα "Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης vs Πάτρας". Δες το!

Αγγελος Κοκ
Τιμώμενο Μέλος

Το πρόσεξα το thread, και μάλιστα πριν να γράψω το παρόν, αλλά ακόμα δεν μου απάντησε το τι συμβαίνει με την αντιστοιχία των τμημάτων, και αν τελικά και από τις τρείς σχολές βγαίνεις απλώς Μηχ/Μηχ ή στην Πάτρα έχεις κάτι παραπάνω. Επίσης κανένας δεν φαίνεται να συμφωνεί σίγουρα με αυτά που είπε ο προηγούμενος![]()
Αν θες ξεκαθαρη απαντηση το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ενα τηλ την γραμματεια.Αυτες συνηθως σου απαντανε στα ερωτηματα σου...εκτος κι αν πεσεις σε καμια καρχια οπως επεσα κι εγω που υποτιθεται οτι ηταν και προισταμενη

Guest 699855
Επισκέπτης

Thoba19
Πολύ δραστήριο μέλος

Τωρα απο εκει και περα καλο ειναι να δεις σε τι τομεα ισως θες να βγεις αργοτερα . Μεγαλο ποσοστο των τομεων που υπαρχουν ισως να μην εχουν εφαρμογη ελλαδα αρα πρεπει να πας εξω για δουλεια κτλ.
Panagiotis09
Εκκολαπτόμενο μέλος

NickGour
Νεοφερμένο μέλος

Johnsk
Νεοφερμένο μέλος

Αυτό το ξέρω, και έχεις και ένα δίκιο για την απόσταση, έχει όμως αυτή η κατεύθυνση του Αεροναυπηγού κάποιο αντίκρισμα στο πτυχίο σου, ή λειτουργεί ακριβώς όπως λειτουργεί η κατεύθυνση Μηχανικού Επίγειων και Εναέριων Μεταφορικών Μέσων στο ΕΜΠ?Το τμήμα της Πάτρας είναι και αυτό Μηχανολόγων Μηχανικών απλώς έχει και κατεύθυνσή του Αεροναυπηγού.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 7 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.