Εάν θέλεις να πάρεις πτυχίο στην ώρα σου, τα διαβάζεις όλα ένα μήνα πριν την εξεταστική (ένα 8άωρο την ημέρα) και τα περνάς. Βαθμό μην περιμένεις, το πολύ 7μιση.
Άμα το κάνεις αυτό μόνο πριν την εξεταστική αλλά δίχως προηγούμενη ενασχόληση κατά την διάρκεια του εξαμήνου συμφωνώ.
Αν ασχολείσαι και με τα μαθήματα σου όλο το εξάμηνο(ασκήσεις, προόδους, project, διαλέξεις, διαφάνειες κλπ) και το ταβάνι είναι το 7.5 τότε είσαι για κλάματα.
2)Εάν θέλεις να βγάλεις βαθμάρες (8μιση+) και να κατανοήσεις σε βάθος την επιστήμη σου, και τα τελειώσεις στα 5, τότε υπολόγισε ένα 5άωρο (καθαρό) διάβασμα κάθε μέρα από την αρχή του εξαμήνου, συν ότι παρακολουθείς όλα τα μαθήματα, συν ότι θα χρειαστείς να πηγαίνεις μέρα παρά μέρα στους καθηγητές για απορίες, συν ότι γυρνάς σε όλα τα φωτοτυπάδικα να βρεις σημειώσεις/άλλη βιβλιογραφία και να τα διαβάσεις όλα. Ίσως για τέτοιο στόχο χρειαστείς και φροντιστήριο σε κάποιο μάθημα που ο καθηγητής είναι δρεπάνι.
Εντάξει, νομίζω ότι υπερβάλλεις, πολύ μάλιστα.
Σαφώς σε κάποια μαθήματα ο καλός βαθμός δεν έρχεται με το τσουβάλι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει και για όλα και σε τέτοιον βαθμό που όλη σου η ζωή να περιστρέφεται γύρω από τα μαθήματα και μόνο. Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει κάποιος που να ξενυχτάει καθημερινώς στα φοιτητικά του χρόνια και μάλιστα από το πρώτο έτος.
Θα ακούσεις πολλούς να λένε "Έλα μωρέ, δύο μέρες διάβασμα π.χ. ΣΑΕ και πήρα 8". Μην τους πιστεύεις!!!
Αυτό σαν πολιτική διαφήμιση μου θυμίζει

Υπάρχουν κάποια μαθήματα που ενώ δεν καταλαβαίνεις Χριστό στο τελικό μπορεί να μπαίνουν easy θέματα ή απλά να μπορείς να φέρεις ολόκληρη την βιβλιοθήκη σου στην εξεταστική, παλιά θέματα κλπ και να πιάσεις έναν (πολύ) καλό βαθμό.
Ή μήπως στο πολυτεχνείο δεν υπάρχουν αυτά;
Δεν ξέρω γιατί προσπαθείς να θεοποιήσεις την σχολή που είσαι αλλά θεωρώ τελείως αντιπαιδαγωγικό όλο αυτό που προσπαθείς να προβάλεις. Είπαμε έχει μια αυξημένη δυσκολία το πολυτεχνείο αλλά δεν θα τους βγάλουμε και θεούς όσους βγάλαν την σχολή σε 5 χρόνια και με αξιοπρεπείς βαθμούς.
Ως προς τον θεματοθέτη τώρα:
Νομίζω πως επηρεάζεσαι πολύ από τι κάνουν οι γύρω σου και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα καλό.
Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι το τι κάνεις εσύ και πως βλέπεις εσύ τα πράγματα και όχι τι έκανε η Μαρία στην Πάτρα, ο Τάκης στην Αθήνα και οι παλαιοί φοιτητές-τουρίστες.
Καλώς ή κακώς κάθε σχολή έχει τα πάνω της και τα κάτω της. Βρίσκεσαι ακόμη στο πρώτο σου έτος - εξάμηνο, το να τα βλέπεις όλα μαύρα δεν είναι λογικό.Δώσε την πρώτη σου εξεταστική, πάρε τους βαθμούς σου και μετά βλέποντας και κάνοντας.
Το πρόγραμμα για να είναι ως έχει πάει να πει ότι είναι προσιτό. Το ότι διαβάζεις όλη μέρα και δεν προλαβαίνεις μάλλον είναι δικό σου θέμα. Αν κάθεσαι να "ψιρίζεις" με τις ώρες καθημερινός κάθε μάθημα λογικό είναι.
Για αυτό υπάρχουν οι διαλέξεις, πηγαίνεις εκεί, ακούς τον διδάσκων και συγκρατείς όλα όσα πρέπει να μάθεις.
Ότι δεν καταλαβαίνεις απλά ρωτάς ή το ψάχνεις περισσότερο. Τα βιβλία είναι βοηθητικά, δεν είναι απαραίτητο να κάθεσαι να προσπαθείς να βγάλεις την ύλη βιβλίων 1.500 σελίδων. Είσαι σε σχολή τεχνολογικών επιστημών(η ταμπέλα "Πολυτεχνική Σχολή" δεν αλλάζει την κλάδο) και μια τεχνολογική σχολή δεν βγάζει παπαγάλους.
[FONT="]Οπότε καθώς δεν είμαι ο μοναδικός και πιστεύω πρέπει να έχεις σίγουρα ένα 7 για να πεις ότι έμαθες κάτι και όχι πασαλήματα[/FONT]
Είμαι της άποψης ότι ο καλός βαθμός αντιπροσωπεύει την δουλειά που έκανε ο φοιτητής.
Αντιθέτως, ο κακός βαθμός δεν σημαίνει το ίδιο. Μπορεί απλά τα θέματα του τελικού να ήταν δύσκολα ή να μην προλάβαινες να κάνεις επανάληψη ή το οτιδήποτε. Φυσικά πάντα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, και από την μια και από την άλλη.