Θα σου πω εγώ που τα βίωσα φέτος και με το παραπάνω. Η τάξη μου αποτελείται από 84 μαθητές. Στην α' και β' λυκείου ήμασταν 4 τμήματα (βέβαια ήμασταν λίγοι παραπάνω. Μετά λίγα παιδιά πήγαν απέναντι στο επαλ). Φέτος λοιπόν σκόπιμα κατ' εμέ μας έκαναν 3 τμήματα μέχρι λίγο μετά τις εκλογές. Και γιατί λέω σκόπιμα? Γιατί οι περισσότεροι καθηγητές ασκούσαν πολιτική ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνουμε 3 τμήματα και μετά τις εκλογές αν βγουν άλλοι θα αλλάξουν τα δεδομένα. Το παρακαμπτω λοιπόν αυτό, το είπα απλώς για την ιστορία, και σου λέω το εξής. Ανέκαθεν υπήρχε νόμος απ' όσο ξέρω για τμήματα μέχρι 30 άτομα στα γενικής και μέχρι 20 στα κατεύθυνσης. Απλώς δεν εφαρμόζονταν. Φέτος μας ευνόησε τολμώ να πω και το θέμα με τη γρίπη διότι δε γινόταν απ τη μια να είμαστε 28 άτομα μέσα σε μικρές σχετικά τάξεις κι απ την άλλη να έρχεται εγκύκλιος που επιβάλλει οι μαθητές να κάθονται με αρκετή απόσταση το ένα θρανίο απ το άλλο. Πάντως είναι γεγονός ότι μάθημα δε μπορεί να γίνει στα γενικής με παραπάνω από 20-22 άτομα και ειδικά σε μαθήματα που δίνονται πανελληνίως. Για να μη πω για την κατεύθυνση που μας είχαν του πεταματού τη θεωρητική και μας έκαναν 2 τμήματα 24 και 23 ατόμων ενώ θα έπρεπε να είμαστε 3 τμήματα... Εν πάσει περιπτώσι αυτό που εχω καταλάβει είναι ότι όπου θέλουν τον εφαρμόζουν αυτό το νόμο κι όπου θέλουν όχι. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι διεκδικήσετε με τα συμβούλια σας ολιγάριθμα τμήματα, κι αν δε σας ακούσουν να δράσει και ο σύλλογος γονέων του σχολείου σας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.