Με αφορμη συζητησεις που ειχα με ενα φιλο και συμφοιτητη μου(ηλεκτρολογοι μηχανικοι) ,θελω να ρωτησω εσας αν πιστευετε οτι η διαρκεια σπουδων θα επρεπε να παιζει ρολο στην αποδοχη των πτυχιουχων σε μεταπτυχιακα προγραμματα του εξωτερικου αλλα και του εσωτερικου.
Ο συγκεκριμενος φιλος μου εχει στοχο να πετυχει καλη βαθμολογια ,αλλα ενω διαβαζει υπερβολικα πολυ, "κοβει" συνεχως μαθηματα και εχει φτασει να χρωσταει στο 6ο εξαμηνο 10-15 .Πιστευω παντως οτι θα τα καταφερει γιατι ειναι αποφασισμενος,αλλα θα του παρει κανα χρονο παραπανω να τελειωσει.
Σημειωτεον οτι στο τμημα μας δεν γινονται καθολου καταληψεις.
Ενας γνωστος μου απο την αλλη εχει περασει σχεδον ολα τα μαθηματα(δυο χρωσταει) προβληματιζεται με τον μετριο μεσο ορο του (6,5) αλλα πιστευει οτι γενικα ειναι αδικος κοπος να κοβει μαθηματα,απο την στιγμη που στ ις περισσοτερες περιπτωσεις ξερει το μεγαλυτερο μερος του αντικειμενου διδασκαλιας.
Η βαθμολογια παρολο που δεν ειναι παντα αντιπροσωπευτικη ως προς τις γνωσεις καποιου,παραμενει ο πιο αντικειμενικος τροπος αξιολογησης .Ομως εδω εγκειται το ερωτημα.
Ειναι απολυτα σωστο καποιος να τυχει καλυτερης αντιμετωπισης στο μεταπτυχιακο,επειδη εφαγε 1-1,5 χρονο παραπανω να διαβαζει τυποποιημενες ασκησεις για να βγαλει καλυτερο μεσο ορο ; Δεν θα επρεπε να ληφθει υποψη αυτος ο παραπανω χρονος ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.