Kaiti.07
Νεοφερμένο μέλος
Η Kaiti.07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.

04-05-25

12:57
Γειά σας θα δώσω πανελλήνιες όμως έπεσε στα μάτια μου το ΕΑΠ που λέει ότι είναι εξ αποστάσεως με κάποια δίδακτρα τα οποία υπάρχει και περίπτωση απαλλαγής, ως ένα κορίτσι χωρίς οικονομική άνεση είναι καλή επιλογή; Θέλω να σπουδάσω πληροφορική το έχω πει και σε άλλες συζητήσεις εδώ , οι γονείς μου θεωρούν ότι το να βγω παραέξω είναι επικίνδυνο ,εγώ γενικά δεν θέλω την φοιτητική ζωή που θέλουν οι άλλοι , πείτε μου μια άποψη, στο μέλλον θέλω να πάω εξωτερικό επίσης,αναγνωρίζεται το ίδιο ;
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.244 μηνύματα.

04-05-25

14:30
Πολύ καλή σκέψη σου.
Το ΕΑΠ έχει το καλό ότι είναι εξ' αποστάσεως. Έχει μεν δίδακτρα, αλλά σε σχέση με τη φοιτητική ζωή (ενοίκια + μπροστάτζες + έξοδα καθημερινότητας + πάγια) είναι απείρως φτηνότερο.
Είναι το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο που μπαίνεις ΧΩΡΙΣ πανελλήνιες και σου προσφέρει 100% αναγνωρισμένο πτυχίο με 240 ECTS.
Το κακό είναι ότι ο τρόπος εργασίας είναι κυρίως μέσω εργασίας με ελάχιστη καθοδήγηση, οπότε θα βρεθείς αρκετές φορές να δυσκολεύεσαι.
Αν δεν έχεις οικονομική άνεση, χίλιες φορές καλύτερο το ΕΑΠ πάρα φοιτητική ζωή σε καμία επαρχιακή πόλη.
Το ΕΑΠ έχει το καλό ότι είναι εξ' αποστάσεως. Έχει μεν δίδακτρα, αλλά σε σχέση με τη φοιτητική ζωή (ενοίκια + μπροστάτζες + έξοδα καθημερινότητας + πάγια) είναι απείρως φτηνότερο.
Είναι το μόνο ελληνικό πανεπιστήμιο που μπαίνεις ΧΩΡΙΣ πανελλήνιες και σου προσφέρει 100% αναγνωρισμένο πτυχίο με 240 ECTS.
Το κακό είναι ότι ο τρόπος εργασίας είναι κυρίως μέσω εργασίας με ελάχιστη καθοδήγηση, οπότε θα βρεθείς αρκετές φορές να δυσκολεύεσαι.
Αν δεν έχεις οικονομική άνεση, χίλιες φορές καλύτερο το ΕΑΠ πάρα φοιτητική ζωή σε καμία επαρχιακή πόλη.
Kaiti.07
Νεοφερμένο μέλος
Η Kaiti.07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 51 μηνύματα.

13-05-25

14:56
Τώρα είδα και το University of People και μου φάνηκε επίσης ενδιαφέρον, θα ήθελα μια γνώμη τι να προτιμήσω.... Επίσης μου είπαν πως το ΕΑΠ είναι μόνο για δεύτερο πτυχίο ισχύει;;
jYanniss
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο jYanniss αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 170 μηνύματα.

13-05-25

16:33
Τι εννοείς ότι θεωρούν το να βγεις παραέξω είναι επικίνδυνο!Γειά σας θα δώσω πανελλήνιες όμως έπεσε στα μάτια μου το ΕΑΠ που λέει ότι είναι εξ αποστάσεως με κάποια δίδακτρα τα οποία υπάρχει και περίπτωση απαλλαγής, ως ένα κορίτσι χωρίς οικονομική άνεση είναι καλή επιλογή; Θέλω να σπουδάσω πληροφορική το έχω πει και σε άλλες συζητήσεις εδώ , οι γονείς μου θεωρούν ότι το να βγω παραέξω είναι επικίνδυνο ,εγώ γενικά δεν θέλω την φοιτητική ζωή που θέλουν οι άλλοι , πείτε μου μια άποψη, στο μέλλον θέλω να πάω εξωτερικό επίσης,αναγνωρίζεται το ίδιο ;
Γενικά σπουδές με την πιο ευρεία έννοια και ο κόσμος που θα συναναστραφείς, οι καθηγητές που θα σε εμπνεύσουν, γενικά η πανεπιστημιακή κοινότητα. Μέσα σ’ αυτούς μπορεί να είναι δυνητικοί συνεργάτες κτλ.
Αν δεν είναι απόλυτος απαγορευτική η οικονομική κατάσταση εγώ θα πρότεινα σίγουρα την δια ζώσης εκπαίδευση. Υ.γ να προσθέσω εδώ ότι και η φοιτητική ζωή και αυτή χρειάζεται σε μια πορεία τεσσάρων τουλάχιστον ετών.
University of people δεν το έχω υπόψην, θα το κοιτάξω.Τώρα είδα και το University of People και μου φάνηκε επίσης ενδιαφέρον, θα ήθελα μια γνώμη τι να προτιμήσω.... Επίσης μου είπαν πως το ΕΑΠ είναι μόνο για δεύτερο πτυχίο ισχύει;;
Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι για όλους όσους έχουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Είναι καλή φάση για δεύτερο πτυχίο, αφότου έχεις περάσει την συνήθη διαδικασία ας πούμε σπουδών.
Kaiti.07
Νεοφερμένο μέλος

13-05-25

16:45
Με όλα αυτά που συμβαίνουν βασικά (γυναικοκτονιες κι έτσι) οι γονείς μου ανησυχούν, βέβαια εγώ βλέποντας τα πράγματα με μια αισιοδοξία προσπαθώ να μην σκέφτομαι έτσι, απλώς θα ήταν πολύ καλύτερο θεωρώ από άποψη οικονομική πρώτων και έπειτα διαβίωσης το να σπουδάσω εξ αποστάσεως... Για αυτό ψαχνομαι για κάτι τέτοιο, δεν θέλω την φοιτητική ζωή που θέλουν οι άλλοι είμαι εσωστρεφής και ήσυχη γενικά για αυτό θεωρώ καλύτερη επιλογή το ΕΑΠ ή το University of People , αλλά δεν είμαι σίγουρη γι αυτό ρωτάω κι εδώ
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.749 μηνύματα.

13-05-25

17:05
Αγαπητή δεν ξέρω την οικονομική δυνατότητα και σαφώς είναι προτεραιότητα σε μια τέτοια επιλογή αλλά εχω να σου πω πως το να σπουδάζεις εκτός σπιτιού έρχεται με ενα ολόκληρο πακέτο απελευθέρωσης και επίσημης ενηλικίωσης.Με όλα αυτά που συμβαίνουν βασικά (γυναικοκτονιες κι έτσι) οι γονείς μου ανησυχούν, βέβαια εγώ βλέποντας τα πράγματα με μια αισιοδοξία προσπαθώ να μην σκέφτομαι έτσι, απλώς θα ήταν πολύ καλύτερο θεωρώ από άποψη οικονομική πρώτων και έπειτα διαβίωσης το να σπουδάσω εξ αποστάσεως... Για αυτό ψαχνομαι για κάτι τέτοιο, δεν θέλω την φοιτητική ζωή που θέλουν οι άλλοι είμαι εσωστρεφής και ήσυχη γενικά για αυτό θεωρώ καλύτερη επιλογή το ΕΑΠ ή το University of People , αλλά δεν είμαι σίγουρη γι αυτό ρωτάω κι εδώ
Δηλαδή είναι η πρώτη φορά που μένεις μόνος, πληρώνεις λογαριασμους, συντηρείς το σπίτι σου, κάνεις οικονομία και συναναστρέφεσαι με συνομήλικους στην ιδια φάση με σένα.
Αυτό φυσικά επικουρικά με τις σπουδές σου δίνει πολλά πολύτιμα εργαλεία ζωής.
Είναι μια εμπειρία που αξίζει πραγματικά να την περάσει όποιος έχει την δυνατότητα.
Kaiti.07
Νεοφερμένο μέλος

13-05-25

17:24
Ναι το οικονομικό κομμάτι είναι ένα μείζων θέμα να πω την αλήθεια στην περίπτωση μουΑγαπητή δεν ξέρω την οικονομική δυνατότητα και σαφώς είναι προτεραιότητα σε μια τέτοια επιλογή αλλά εχω να σου πω πως το να σπουδάζεις εκτός σπιτιού έρχεται με ενα ολόκληρο πακέτο απελευθέρωσης και επίσημης ενηλικίωσης.
Δηλαδή είναι η πρώτη φορά που μένεις μόνος, πληρώνεις λογαριασμους, συντηρείς το σπίτι σου, κάνεις οικονομία και συναναστρέφεσαι με συνομήλικους στην ιδια φάση με σένα.
Αυτό φυσικά επικουρικά με τις σπουδές σου δίνει πολλά πολύτιμα εργαλεία ζωής.
Είναι μια εμπειρία που αξίζει πραγματικά να την περάσει όποιος έχει την δυνατότητα.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5.749 μηνύματα.

13-05-25

17:27
Υπάρχει η περίπτωση της εστίας που θα σε βολέψει στη στέγη, επίσης η συγκατοίκηση και σε περίπτωση που περάσεις σε κάποια μεγάλη πολη σχετικά μπορείς να δουλέψεις και παράλληλα, είναι απολύτως εφικτό.Ναι το οικονομικό κομμάτι είναι ένα μείζων θέμα να πω την αλήθεια στην περίπτωση μου
Φυσικά εσύ ξέρεις το πλάνο σου και τι σε εξυπηρετεί πολυ καλύτερα απο τον καθένα. Απλά σου δίνω κι άλλες λύσεις για να μην νομίζεις πως είναι μονόδρομος το εξ αποστάσεως!
Kaiti.07
Νεοφερμένο μέλος

13-05-25

18:34
Επειδή θα ήθελα μετά τις σπουδές να πάω ΗΠΑ έλεγα μήπως το University of People είναι πιο καλό για εκεί, βέβαια σκέφτομαι για μεταπτυχιακό σε όλες τις περιπτώσεις απλά θα ήθελα γενικά ένα καλό πτυχίο για εξωτερικό
Arvacon
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Arvacon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Αιγαίου και μας γράφει από Αμαλιάδα (Ηλεία). Έχει γράψει 958 μηνύματα.

14-05-25

05:56
Σχετικα με το ΕΑΠ, τα διδακτρα ειναι γυρω στα 500 ευρω ανα μαθημα κ απ οτι ξερω απο φιλο που σπουδαζει πληροφορικη σε αυτο, παιρνει 3 μαθηματα το χρονο, αλλα λογικα θα σε αφηνει να επιλεξεις οσα θες εσυ φανταζομαι. Τωρα για το αλλο που λες, αυτο ειναι μια Αμερικανικη ΜΚΟ απ οτι καταλαβα και δεν αναγνωριζεται στην Ελλαδα το πτυχιο που δινουν. Αμερικη θα εχει μεγαλυτερη ισχυ το πτυχιο του ΕΑΠ απ οτι αυτο που λες, συν οτι πρεπει να εισαι αψογη στα αγγλικα για να φοιτησεις σε αυτο, μιας και θα ειναι τα παντα στα αγγλικα...
Η πολλη τηλεοραση βλαπτει. Κλειστε τη και ολα θα γινουν πιο φωτεινα.Με όλα αυτά που συμβαίνουν βασικά (γυναικοκτονιες κι έτσι) οι γονείς μου ανησυχούν
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- rseven
- Pars3c
- charmander
- woasibe
- Arvacon
- TheNorth
- antonis97
- AggelikiGr
- Kaiti.07
- Hased Babis
- Aggel0sss
- shuuu
- Corfu kitty
- jYanniss
- E.Z
- akis_95
- Debugging_Demon
- Helen06
- redpointer
- globglogabgalab
- Wonderkid
- thecrazycretan
- Τρελας123
- Natsuko
- 98.8%chimpanzee
- Vera
- trifasikodiavasma
- gegeorgiou90
- ggl
- Scandal
- Indecisive2
- Isa
- jellojina
- GeorgePap2003
- iew
- Obi-Wan Kenobi
- Sotiris.Y
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.