Σήμερα παιδιά όσο καθόμουνα σκέφτηκα μία πολυ καλή ιδέα και δεν καταλαβαίνω πως δεν την είχα σκεφτεί νωρίτερα.Θα ήθελα να μου πείτε άμα είναι ρεαλιστικό να γίνει ή όχι για να ξέρω άμα υπάρχει νόημα να χαίρομαι.Πιστεύω προσωπικά θα είναι καλύτερα έτσι,ώστε να μην πέσουν τα ταβάνια πάνω μου με αυτά που με περιμένουν.
Σκεφτόμουνα τώρα που ξεκίνησα τρίτη λυκείου να μην δώσω τελικά πανελλήνιες φέτος,ωστέ να μην έχω τα πολλές ώρες φροντιστήρια και έτσι να δίνω πιο πολύ έμφαση στο να έχω καλό απολυτήριο λυκείου επειδή θα ασχολούμαι μόνο με το σχολείο αυτή τη χρονιά,άρα γι αυτό θα έχω και περισσότερο ελεύθερο χρόνο(εξόδους,παρέες κτλ),αλλά σίγουρα και πάλι θα διαβάζω.
Έτσι την επόμενη χρονιά θα κάνω πολλές ώρες φροντιστήρια και θα δώσω πανελλαδικές κανονικά χωρίς το σχολείο βάρος.
Να σας πω την αλήθεια αυτό θα ήθελα,προτιμώ να το σπάσω σε δύο χρόνια ώστε να γίνει πιο εύκολο παρά να τα κάνω μαζί σε ένα χρόνο και αυτή η χρονιά να είναι το σκέτο βασανιστήριο,πιστεύω συμφέρει περισσότερο.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
1. Θα έχω πιο άνετο χρόνο φέτος και μάλιστα δύο ευκαιρίες (Δεκέμβρης,Ιούνιος) να δώσω Profficency που το χρωστάω.
2. Θα υπάρχει του χρόνου περισσότερος χρόνος για διάβασμα στα 4 μαθήματα χωρίς κόντρα μαθήμα,τα αγγλικά και άλλα εμπόδια.
3. Θα έχω περισσότερο χρόνο να σκεφτώ τι θέλω να σπουδάσω ή άμα χρειαστεί(μπορεί και όχι) να αλλάξω πεδίο του χρόνου τον Σεπτέμβρη όταν θα χω μόνο τα φροντιστήρια.
4. Δε θα έχω αυτή τη πίεση,θα διευκολυνθεί η καθημερινότητα μου,θα είμαι πιο ελεύθερος στις δρατηριότητες μου(και τις δύο χρονιές).
5. Πιο ελεύθερες οι διακοπές (Χριστούγεννα,Πάσχα) τουλάχιστον για φέτος.
6. Θα έχω σίγουρα καλύτερο απολυτήριο και καλύτερη επίδοση στις πανελλαδικές συγριτικά με το αν τα έκανα μαζί σε 1 χρονιά.
Το μόνο μειονέκτημα είναι το παρακάτω αλλά μπροστά στα τόσα πλεονεκτήματα δε με πειράζει πραγματικά καθόλου.
ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ
Θα μου φάει άλλο ένα χρόνο και έτσι θα μου καθυστερήσει τις σπουδές.
Εσείς τι πιστεύετε παιδιά,καταρχάς είναι δυνατόν ή μάλλον βλακεία;
Μήπως είναι προτιμότερη αυτή η ιδέα;
Να ξέρω και γω τι να κάνω,να το πω στους γονείς μου άμα είναι να ακυρώσουμε τα φροντιστήρια που δεν άρχισα ακόμα.
Κάθε γνώμη καλοδεχούμενη!