Σερβικά

A propos

Διάσημο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2.664 μηνύματα.
Ένα σπάνιο χαρακτηριστικό της Σερβικής γλώσσας είναι η παρουσία δύο αλφαβήτων: του Κυριλλικού και του Λατινικού. Τα δύο αλφάβητα είναι σχεδόν ισοδύναμα.

Όσοι μαθαίνετε χρησιμοποιείτε και τα δύο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ μάθαινα και με τα δύο, γιατί το ζήτησα...Είναι τέλεια τα Κυριλλικά αλλά πλέον δεν τα χρησιμοποιούν σχεδόν καθόλου.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Για απλοποίηση της γλώσσας προφανώς ε;

Ακριβώς, το κάνουν όπως και στα τούρκικα που πλέον χρησιμοποιούν μόνο λατινικούς χαρακτήρες.

Ξέρει κανείς να μου δώσει πληροφορίες γι αυτή τη γλώσσα? Πόσο χρήσιμη είναι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ένα σπάνιο χαρακτηριστικό της Σερβικής γλώσσας είναι η παρουσία δύο αλφαβήτων: του Κυριλλικού και του Λατινικού. Τα δύο αλφάβητα είναι σχεδόν ισοδύναμα.

Όσοι μαθαίνετε χρησιμοποιείτε και τα δύο;

Τα Κυριλλικά ειναι σπάνια τώρα πια. Μια χαρά βολευεσαι με το λατινικά (με καποιες παραλλαγες βεβαια).

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σε όλους! Είμαι φοιτητής και θα ήθελα φέτος να ξεκινήσω μαθήματα Σερβικών. Αν κάποιος ξέρει κάτι για αυτή τη γλώσσα, κάποιον καθηγητή ή κάτι για την εκμάθηση αυτής της γλώσσας, παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back