Κοίτα δεν είμαι της θεωρητικής, αλλά θεωρώ οτι είναι λάθος ο τρόπος σκέψης σου.
Οι περισσότεροι θέλουμε να γράψουμε το απολυτο άριστα, αλλά πέρα από αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια βαθμολογία θα μας ξασφαλίσει την είσοδο στη σχολή ή σε μια από τις σχολές της αρεσκείας μας.
Αν,π.χ, τα θέματα είναι γελοία αυτός που θα γράψει 19,άκουσον άκουσον 19 ,θα βγει πιο ζημιωμενος από αυτόν που θα γράψει 17 σε παλούκια.
Ουσιαστικά θέλω να σου πω να μη σκέφτεσαι τους βαθμούς που "πρέπει" να γράψεις. Εσύ θα πας και θα δώσεις τον καλύτερο σου εαυτό και ο,τι θελει ας είναι. Το να σκέφτεσαι πρέπει να γράψω 17 στα Αρχαια, 20 Λατινικά κλπ κλπ δεν ωφελει και δεν ωφέλησε κανεναν.
Να σου πω και τα δικά μου; Η βιολογία ήταν το δυνατό μου χαρτί, αν δεν έγραφα το απόλυτο 20 θα έγραφα εκεί κοντά, έλα που όμως έκανα ενα πολλαπλής λάθος και από 19.8 έπεσα στο 18.8.
Το περίμενα; Οχι.
Το περίμεναν οι καθηγητές μου; Και πάλι οχι.
Οπότε δεν μπορείς να ξέρεις και να υπολογίσεις από τωρα τι θα γράψεις, είναι φύσει αδύνατον. Και ακόμα και να ήξερες δε θα μπορούσες να διαπιστώσεις αν θα κατάφερνες να φτάσεις τον στόχο σου, δηλαδη την εισαγωγή στη σχολή της επιθυμίας σου, μιας και εξαρτάται από τις επιδόσεις και τις επιθυμίες του συνόλου των διαγωνιζομένων.
Υ. Γ Καλέ έπαθα "Σαμαελιαση" ως προς την έκταση, γιατί η οργάνωση μου είναι άκρως συνειρμικη και το περιεχόμενο μου νομίζω υστερεί