Πως να ανεβάσω τους βαθμούς μου στο Μαθηματικό;

panosT436

Νεοφερμένο μέλος

Ο panosT436 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Ας δώσω κι εγώ μια συμβουλή στους πρωτοετείς:
Αγόρια και κορίτσια, μην πείτε αρκεί να περάσω το μάθημα με την παγκόσμια φοιτητική σταθερά (5). Να προσπαθείτε για καλύτερο βαθμό. Αλλιώς αν μαζέψετε πολλά πεντάρια στα δύο πρώτα έτη, μετά θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε, καθώς τα μεταπτυχιακά θα θέλουν βαθμό στο πτυχίο.

Σχετικά με αυτό, τελείωσα τώρα το πρώτο έτος μαθηματικού τα πέρασα όλα αλλά ο μέσος όρος είναι στο 6,3 προφανώς και προσπαθώ για όσο καλύτερο βαθμό γίνεται και σχεδόν η ζωή είναι αφιερωμένη στην σχολή τον χειμώνα (😂) όμως μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πάρω καλό βαθμό, μπορείτε να μου προτείνετε κάτι για αυτό (ή όποιος άλλος γνωρίζει);

Σημείωση συντονιστή: αυτό το θέμα προέκυψε από το thread Πρωτοετείς φοιτητές: συμβουλές προσέγγισης της φοιτητικής ζωής.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Ilias__

Νεοφερμένο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 75 μηνύματα.
Σχετικά με αυτό, τελείωσα τώρα το πρώτο έτος μαθηματικού τα πέρασα όλα αλλά ο μέσος όρος είναι στο 6,3 προφανώς και προσπαθώ για όσο καλύτερο βαθμό γίνεται και σχεδόν η ζωή είναι αφιερωμένη στην σχολή τον χειμώνα (😂) όμως μου φαίνεται πολύ δύσκολο να πάρω καλό βαθμό, μπορείτε να μου προτείνετε κάτι για αυτό (ή όποιος άλλος γνωρίζει);
Θα σου μιλήσω ως φοιτητής Φυσικού που η κατάσταση είναι παρόμοια με το Μαθηματικό. Το ότι έχεις 6,3 μέσο όρο τώρα δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον ανεβάσεις σημαντικά τα επόμενα χρόνια. Πήγαινε στις διαλέξεις, κρατά σημειώσεις, παρακολούθησε με προσοχή και ρώτα τους καθηγητές ότι απορία έχεις. Παράλληλα μπορείς να συζητάς ότι πρόβλημα αντιμετωπίζεις με συμφοιτητές σου. Πρέπει να διαβάζεις κάθε μέρα, να μην χάνεις την επαφή αλλά με μέτρο. Όχι ατέλειωτες ώρες. Τώρα πόσες ώρες θα διαβάσεις; Όσες νιώθεις εσύ άνετα. Διάβασε προσεκτικά την θεωρία και ασκήσεις που λύσατε στο αμφιθέατρο και αποδείξεις προσπάθησε να τις λύσεις και μόνος σου στο σπίτι έτσι ώστε να σου γίνουν κτήμα σου. Αν κρίνεις ότι σε βοηθάει διάβαζε και το βιβλίο και λύσε καμία άσκηση από εκεί. Στην εξεταστική οποιαδήποτε δες παλιά θέματα.

Corfu kitty

Νεοφερμένο μέλος

Η Corfu kitty αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Μαθηματικών ΑΠΘ. Έχει γράψει 50 μηνύματα.

Σημείωση συντονιστή: αυτό το θέμα προέκυψε από το thread Πρωτοετείς φοιτητές: συμβουλές προσέγγισης της φοιτητικής ζωής.
Θα συμφωνήσω με τον Ηλία από πάνω,είσαι στην ομαδική μας στο discord; όταν φτάσεις έκτο εξάμηνο μην πάρεις όλα τα δύσκολα μαζί όπως εγώ! Για λεπτομέρειες αν θες στείλε μου προσωπικό μήνυμα μιας και είμαστε στο ίδιο τμήμα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια