Πως διαβάζουμε σωστά και ποιοτικά ΑΕΠΠ και ΑΟΘ;

Nikoleta05

Νεοφερμένος

Η Nikoleta05 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34 μηνύματα.
Ο τίτλος λέει ξεκάθαρα την απορία μου, απλά εγώ μέχρι στιγμής νιώθω ότι δεν συγκεντρωνομαι σε αυτά που διαβάζω. Έχετε να μου προτείνετε κάποιο τιπ, ή γενικά μια λύση σε αυτό το πρόβλημα;
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,854 μηνύματα.
- Σπάσε τα βιβλία και των δύο μαθημάτων σε ερωτήσεις, τα πάντα. Εγώ τα είχα μεταφέρει σε τετράδια.
- Ακολούθησε βασικές αρχές αποστήθισης (πχ να τα λες συνέχεια στον εαυτό σου προφορικά, πολλές φορές, επανάληψη μετά από 24 ώρες για να κάτσουν κτλ). Πρέπει να παπαγαλιστεί όλη η θεωρία!
- Λύσε ασκήσεις βοηθημάτων, των βιβλίων δεν επαρκούν οι ασκήσεις ούτε για πλάκα.
 

Guest 004218

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θα σου πω με ποιον τρόπο διάβαζα εγω την Οικονομία. Πάρε το βοήθημα του Σαββάλα (ειναι το καλύτερο) και άρχισε να διαβάζεις παράγραφο παράγραφο, με έμφαση σε ολες τις λεπτομέρειες, κρατώντας σημειώσεις πανω στο βιβλίο. Μόλις τελειώνεις - και εισαι σίγουρη οτι εχεις κατανοήσει την θεωρία/μεθοδολογία - καθε παράγραφος εχει στο τέλος Σ/Λ Πολλαπλής και ασκήσεις. Τα λύνεις ΟΛΑ. Εκτός αν βλέπεις οτι καποιο είδος άσκησης ειναι πολλες φορες το ίδιο και είσαι σίγουρη οτι το εχεις κατανοήσει. Μόλις τελειώνεις το 1ο κεφάλαιο, έχοντας κατανοήσει πλήρως θεωρία και ασκήσεις, πας στο σχολικό και μαθαίνεις την θεωρία απέξω. Μετα πας στο δεύτερο κεφάλαιο κοκ. Προσοχή: ΔΕΝ προσπαθείς να μάθεις απέξω την θεωρία απο το βοήθημα. Απο το βοήθημα την διαβάζεις πρώτα για να την κατανοήσεις, μην σε νοιάζει να την μάθεις απέξω. Μολις γινει η κατανόηση και τελειωσεις με ο,τι εχει το βοήθημα σε ενα κεφάλαιο (διαβάσεις δηλαδή ολες τις παραγράφους και λύσεις ολες τις ασκήσεις) πας στο σχολικό και ΜΟΝΟ τοτε προσπαθείς και σε νοιάζει η αποστήθιση της θεωρίας. Αυτο θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις την οικονομική σκέψη που θα σε βοηθήσει σε αρκετά Σ/Λ Πολλαπλής και ασκήσεις (και στην ζωη σου γενικά :laugh:) και παράλληλα να τα ξέρεις και οπως τα λέει το σχολικο βιβλίο, για να τα γράψεις στο θεμα Β.

Οσον αφορά την Πληροφορική, ενα θα σου πω. Προσπάθησε να καταλαβαίνεις τις μεθοδολογίες, γιατί δουλεύουν, γιατί κάνουν αυτο που θέλουμε να κάνουν. Ετσι θα μπορεις να καταλαβαίνεις πιο εύκολα και γιατί οι δικές σου λανθασμένες ασκήσεις ΔΕΝ κάνουν αυτο που θελεις. Οποτε θα μπορεις να βρίσκεις τα λάθη σου. Πρέπει να εξασκηθείς και να λύσεις οσες παραπάνω ασκήσεις (θεωρητικές + προγράμματα) μπορείς και κυρίως να τις κατανοείς. Την θεωρία απέξω, κάποια κομμάτια θα βγάζουν νόημα, κάποια όχι. Δεν είναι κάτι τραγικό όμως. Και να ρωτάς ακόμα και τις πιο χαζές απορίες γιατί ίσως να μην ειναι οσο χαζές όσο νομίζεις.

Αυτά. Καλή σχολική χρονιά! :studying:
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top