Πυροσβεστική ή Αστυνομία;

KonstantinosGr

Νεοφερμένο μέλος

Ο KonstantinosGr αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Από μικρός το ονοιρο μου ήταν να γίνω αστυνομικός. Όσο περνούσε ο καιρός επειδή δεν το είχα με το διάβασμα αποφάσισα να μαζεψω μωρία και για την πυροσβεστική καθώς μου φάνηκε ενδιαφέρον. Παράλληλα έβλεπα και καταλάβαινα πράγματα για την αστυνομία και συνειδητοποούσα πως η φύση του επαγγέλματος δεν ειναι αυτη που φαίνεται. Πριν 6 μήνες το ονοιρο έγινε πραγματικότητα και με προσέλαβαν σαν Ειδικό Φρουρό στην αστυνομία. Καθώς λοιπόν τελείωνα και τον δεύτερο μήνα της εκπαίδευσης με κάλεσαν απο την Πυροσβεστική για πρόσληψη καθώς ήμουν επιτυχών σε έναν περσινό διαγωνισμό. Μετά από πολλές συζητήσεις με άτομα στη αστυνομία και την πυροσβεστική αποφάσισα να παραιτηθώ και να μπω στο Π.Σ. και εδώ και τέσσερις μήνες υπηρετώ στην ΕΜΟΔΕ. Αν και είναι αρκετά καλά τείνω να εξειδικεύω την αστυνομία και να έχω σκέψεις να επιστρέψω εάν ξανά κάνει προκήρυξη. Ποια είναι η άποψη σας;

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 839 μηνύματα.
Καλησπέρα Κωνσταντίνε, αρχικά μπράβο που υπηρετείς στην ΕΜΟΔΕ, είναι πολύ σημαντικό σώμα γιατί μας έχουν φάει οι δασικές πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Εγώ θα σου πω την άποψή μου ατομιστικά και κυνικά χωρίς να βάλω το αλτρουιστικό κομμάτι μέσα γιατί και με τις 2 δουλειές βοηθάς κόσμο either way.

Πιστεύω πως θα έχεις πολύ καλύτερη καθημερινότητα και work-life balance στο Πυροσβεστικό Σώμα από ότι στην αστυνομία, με μόνη σοβαρή επικινδυνότητα τους καλοκαιρινούς μήνες και τις πλημμύρες αν πηγαίνετε και εκεί ως διασώστες. Ως αστυνομικός στην αρχή τουλάχιστον θα κινδυνεύεις καθημερινά, δεν σου λέω ότι θα είσαι συνεχώς με το όπλο στο χέρι, αλλά καταλαβαίνεις.

Μισθολογικά φαντάζομαι θα είναι παρόμοια τα πράγματα, οπότε έκανες τη σωστή επιλογή θεωρώ που πήγες στο ΠΣ και θα σε παρότρυνα να μείνεις εκεί, εφόσον σου αρέσει σαν καθημερινότητα. :)

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.906 μηνύματα.
Στο ΠΣ με 7ετή σύμβαση δεν είναι; Αν ναι, γιατί έφυγες από τη μονιμότητα του μπάτσου; Έχεις δόντι και πιστεύεις θα ανανεώσεις τη σύμβαση;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια