dodisper
Νεοφερμένο μέλος
Ο dodisper αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πυροσβεστών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Φοιτώ στη Σχολή Πυροσβεστών τον τελευταίο χρόνο, στην οποία εισάχθηκα με 10% μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων τη πρώτη χρονιά. Κάνοντας πριν ένα μήνα το δεύτερο μηχανογραφικό με 10%, ως στόχο είχα την εισαγωγή μου στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αλλά πρόσθεσα, επίσης, κάποιες άλλες Πολυτεχνικές Σχολές χωρίς να έχω κάποια πρόθεση να πάω, δεν πίστευα πως τις έπιανα κιόλας. Βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν είδα πως πέρασα στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Τώρα δεν έχω ιδέα αν πρέπει να παραιτηθώ από τη Πυροσβεστική για να κυνηγήσω αυτή την ευκαιρία, ή να κάτσω στα αυγά μου και να συνεχίσω μια ζωή ως Πυροσβέστης.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.324 μηνύματα.

Εχεις παραιτηθει ηδη.. τα 1000 € του πυροσβεστη δεν αντεχονται... παρα τον αλτρουϊσμο του λειτουργηματος αυτου.Φοιτώ στη Σχολή Πυροσβεστών τον τελευταίο χρόνο, στην οποία εισάχθηκα με 10% μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων τη πρώτη χρονιά. Κάνοντας πριν ένα μήνα το δεύτερο μηχανογραφικό με 10%, ως στόχο είχα την εισαγωγή μου στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αλλά πρόσθεσα, επίσης, κάποιες άλλες Πολυτεχνικές Σχολές χωρίς να έχω κάποια πρόθεση να πάω, δεν πίστευα πως τις έπιανα κιόλας. Βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν είδα πως πέρασα στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Τώρα δεν έχω ιδέα αν πρέπει να παραιτηθώ από τη Πυροσβεστική για να κυνηγήσω αυτή την ευκαιρία, ή να κάτσω στα αυγά μου και να συνεχίσω μια ζωή ως Πυροσβέστης.
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 446 μηνύματα.

Συγγνώμη αλλά δεν πιστεύω ότι οι Μηχανολόγοι Μηχανικοί, ειδικά του ΕΜΠ, είναι για εσένα. Κάτσε στα αυγά σου, απόλαυσε το δημοσιουπαλληλίκι με 5-10 μέρες δουλειά το καλοκαίρι και άμα θες 2.000 ή 3.000 ευρώ τον μήνα εισόδημα, βάλε λεφτά στην άκρη και με την σύζυγό σου (στο όνομά της) σε 10-15 χρόνια ανοίξτε κάποια επιχείρηση.Φοιτώ στη Σχολή Πυροσβεστών τον τελευταίο χρόνο, στην οποία εισάχθηκα με 10% μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων τη πρώτη χρονιά. Κάνοντας πριν ένα μήνα το δεύτερο μηχανογραφικό με 10%, ως στόχο είχα την εισαγωγή μου στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αλλά πρόσθεσα, επίσης, κάποιες άλλες Πολυτεχνικές Σχολές χωρίς να έχω κάποια πρόθεση να πάω, δεν πίστευα πως τις έπιανα κιόλας. Βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν είδα πως πέρασα στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Τώρα δεν έχω ιδέα αν πρέπει να παραιτηθώ από τη Πυροσβεστική για να κυνηγήσω αυτή την ευκαιρία, ή να κάτσω στα αυγά μου και να συνεχίσω μια ζωή ως Πυροσβέστης.
Οι σχολές μηχανικών απευθύνονται κυρίως σε άτομα που θέλουν να κουραστούν τα επόμενα 20 χρόνια και θέλουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται, όχι στα 2000 ευρώ max ταβάνι με τα 1000 ζόρια στην πυροσβεστική.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.831 μηνύματα.

Έχεις ενδιαφέρον και απλώς δεν πίστευες πως θα περάσεις ή αλλάζεις γνώμη απλά επειδή πέρασες και σε θαμπώνουν χίλια άλλα πράγματα ;Φοιτώ στη Σχολή Πυροσβεστών τον τελευταίο χρόνο, στην οποία εισάχθηκα με 10% μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων τη πρώτη χρονιά. Κάνοντας πριν ένα μήνα το δεύτερο μηχανογραφικό με 10%, ως στόχο είχα την εισαγωγή μου στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αλλά πρόσθεσα, επίσης, κάποιες άλλες Πολυτεχνικές Σχολές χωρίς να έχω κάποια πρόθεση να πάω, δεν πίστευα πως τις έπιανα κιόλας. Βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν είδα πως πέρασα στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Τώρα δεν έχω ιδέα αν πρέπει να παραιτηθώ από τη Πυροσβεστική για να κυνηγήσω αυτή την ευκαιρία, ή να κάτσω στα αυγά μου και να συνεχίσω μια ζωή ως Πυροσβέστης.
Γενικώς εαν θες κάτι πιο "χειροπιαστό" και προτιμάς δουλειά που εμπεριέχει κίνηση, άσκηση, μετακίνηση και λιγότερο διάβασμα, καλύτερα πυροσβέστης.
Αν απο την άλλη δεν έχεις πρόβλημα να εργάζεσαι κυρίως σε γραφείο ή εργαστήριο και με υπολογιστές, και σου αρέσει το αντικείμενο του μηχανολόγου, καθώς και να διαβάζεις πολύ, τότε είναι σαφώς καλύτερη σχολή.
Πρέπει να λάβεις υπόψιν σου πως ως πυροσβέστης έχεις μεγάλο κύρος και αίσθηση προσφοράς. Αυτό θα αργήσει να έρθει μέσα απο μια πολυτεχνική σχολή ή μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Στον αντίποδα βέβαια όπως σου είπαν, οι εργασιακές συνθήκες είναι γενικά και πιο ασφαλείς αλλά και πολύ καλύτερες, όπως και ο μισθός θεωρητικά δεν έχει ταβάνι εαν το γουστάρεις πραγματικά το αντικείμενο.
Διάλεξε προσεκτικά και με σοφία ο,τι σου λέει η καρδιά σου πως θα σε ικανοποιούσε περισσότερο και θα σου ταίριαζε καλύτερα.
alia88
Νεοφερμένο μέλος
Η alia88 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

Καλημέρα φιλτατε, είναι δυνατόν να το σκέφτεσαι ακόμη;;; Φυσικά και να πας στη Σχολή Μηχανολόγων μηχανικών στο ΕΜΠ. Έχεις καταφέρει να περάσεις στο καλύτερο Πολυτεχνείο της χώρας, στην καλύτερη ή έστω μιας απ' τις καλύτερες σχολές του και ακόμη αναρωτιέσαι;; Είμαι μηχανικός και όλη μου η οικογένεια είναι μηχανικοί (μάνα, πατέρας, σύζυγος, αδερφή, κουνιάδος, πεθερός, όλοι οι φίλοι μας και οι φίλοι των γονιών μας) και ειλικρινά στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι πολύ δύσκολη σχολή, πολύ απαιτητική, θέλει οργάνωση, πρόγραμμα, στόχους και πολύ διάβασμα, αλλά αξίζει τον κόπο. Μετά το 3ο έτος καλό είναι να ψάξεις για master (σου προτείνω Αγγλία, Γερμανία, ΗΠΑ). Το μυαλό και η σκέψη σου θα ανοίξουν σε σημείο που φαντάζεσαι, θα αποκτήσεις πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη αντίληψη και για την επιστήμη και για τη ζωή. Και φυσικά η επαγγελματική σου αποκατάσταση θα σου προσφέρει πολλές περισσότερες επιλογές απ' ότι η Πυροσβεστική. Όπως, η βιομηχανία, ναυτιλία, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, κατασκευές, υδραυλικά, υγεία & ασφάλεια βιομηχανιών, process engineer, rnd engineer σε όλους τους κλάδους βιομηχανιών, άπειρες επιλογές για άνδρα μηχανολόγο. Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, οι άνδρες μηχανικοί έχουν προβάδισμα σε σχέση με τις γυναίκες μηχανικούς και οι μηχανολόγοι απορροφούνται περισσότερο από όλους τους μηχανικούς.Φοιτώ στη Σχολή Πυροσβεστών τον τελευταίο χρόνο, στην οποία εισάχθηκα με 10% μετά από ένα ανεπιτυχές πέρασμα από τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων τη πρώτη χρονιά. Κάνοντας πριν ένα μήνα το δεύτερο μηχανογραφικό με 10%, ως στόχο είχα την εισαγωγή μου στη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, αλλά πρόσθεσα, επίσης, κάποιες άλλες Πολυτεχνικές Σχολές χωρίς να έχω κάποια πρόθεση να πάω, δεν πίστευα πως τις έπιανα κιόλας. Βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν είδα πως πέρασα στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΕΜΠ. Τώρα δεν έχω ιδέα αν πρέπει να παραιτηθώ από τη Πυροσβεστική για να κυνηγήσω αυτή την ευκαιρία, ή να κάτσω στα αυγά μου και να συνεχίσω μια ζωή ως Πυροσβέστης.
Εύχομαι τα καλύτερα από καρδιάς
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 446 μηνύματα.

Αυτό γίνεται σε όλες τι ειδικότητες, όχι μόνο στους μηχανικούς και σε όλες τις χώρες όχι μόνο στην Ελλάδα. Γενικά η παγκόσμια τάση, ειδικά στους λευκούς, είναι οι άνδρες να είναι περιζήτητοι, όπως γίνεται ήδη π.χ. σε Βραζιλία, Ρωσία, Ουκρανία κτλ. Στην Γερμανία κάποιοι λένε σε λίγα χρόνια θα χρειάζονται 2 εκατομμύρια άνδρες για θέσεις εργασίας.Γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα, ακόμη και σήμερα, οι άνδρες μηχανικοί έχουν προβάδισμα σε σχέση με τις γυναίκες μηχανικούς
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 339 μηνύματα.

Δεν ξερω τι ευκαιρειες εχει η μηχανολογων μπροστα στους ημμυ. Εγω εχω ακουσει οτι εισαι μηχανολογοι γενικα εχουν χαμηλους μισθους και δυσκολο να βρουν δουλεια. Υπαρχουν περιπτωσεις που μπηκαν σε ναυτιλιακες η ασφαλιστικες γιατι δεν βρηκαν καπου αλλου. Οι ημμυ θεωρω οτι ειναι πολυ καλυτεροι απο αποκατασταση στην ελλαδα.
Γιώργος Ζ
Νεοφερμένο μέλος
Ο Γιώργος Ζ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πυροσβεστών. Έχει γράψει 30 μηνύματα.

Γειά σου Σειρά -93-
34ga58s
Νεοφερμένο μέλος
Ο 34ga58s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

Είσαι καλός στα μαθηματικά για να γίνεις μηχανιλόγος;
Το Μετσόβειο είναι βασικά για μαθητές του 18 και άνω σε stem αντικείμενα,αν ναι ως μηχανικός θα βγάζεις καλά λεφτά και θα έχεις καλές θέσεις σε εταιρίες,κι όσο για το δημόσιο κι εκεί μπορείς να βολευτείς.Επίσης με διδακτορικό κάμεις αλαδημαϊκή καριέρα
Από την άλλη πυροσβέστης έχει σίγουρη δουλειά αλλά είναι παλούκι,θα τη βαρεθείς αν θες να γίνεις επιστήμονας.Τα οικονομικά σου τώρα πως είναι αντέχεις πολλά χρόνια σπουδών;
Το Μετσόβειο είναι βασικά για μαθητές του 18 και άνω σε stem αντικείμενα,αν ναι ως μηχανικός θα βγάζεις καλά λεφτά και θα έχεις καλές θέσεις σε εταιρίες,κι όσο για το δημόσιο κι εκεί μπορείς να βολευτείς.Επίσης με διδακτορικό κάμεις αλαδημαϊκή καριέρα
Από την άλλη πυροσβέστης έχει σίγουρη δουλειά αλλά είναι παλούκι,θα τη βαρεθείς αν θες να γίνεις επιστήμονας.Τα οικονομικά σου τώρα πως είναι αντέχεις πολλά χρόνια σπουδών;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.324 μηνύματα.

ε 18 μαθηματικα ...? οτι κανουν ολα τα πολυτεχνεια κανουν και οι μηχανολογοι εμπ ( δεν εινα και μαθηματικο)...οι τοπογραφοι εχουν πιο παλουκια..Είσαι καλός στα μαθηματικά για να γίνεις μηχανιλόγος;
Και με ενα 9 καλα ειναι.
dodisper
Νεοφερμένο μέλος
Ο dodisper αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πυροσβεστών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Πανελλήνιες 20 έγραψα, απλά έχω να διαβάσω 2 χρόνια.Είσαι καλός στα μαθηματικά για να γίνεις μηχανιλόγος;
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Τα μαθηματικα ειναι οπως το ποδηλατο... σε 2-3 μηνες ξεχνιουνται... αλλα οταν τα ξαναπιασεις ερχονται παλι.Πανελλήνιες 20 έγραψα, απλά έχω να διαβάσω 2 χρόνια.
Και ερχονται γιατι αυτα δεν ειναι εικονες ειναι νευρικες επισυνάψεις δηλαδη κριτική σκεψη.
Τα μαθηματικα του λυκειου ειναι η μιση Αναλυση Ι (1ο εξαμηνο) αλλα ειναι η βαση.
naum
Νεοφερμένο μέλος
Ο naum αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.

H βάση Μηχανολόγων ΕΜΠ για τα Γενικά Λύκεια 10% 2023 είναι 18.096. Για τους Πυροσβέστες 2024 (10% 2023) 16.990. Και για τους Ναυτικούς Δοκίμους 2023 είναι 12.744. Δηλαδή έγραψες 18100 και επέλεξες Ναυτικούς Δοκίμους και μετα Πυροσβέστες. Ισως η πιο ανορθόδοξη πορεία στην Τριτοβάθμια ever!
Drscientist
Νεοφερμένο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 63 μηνύματα.

Εάν τελειώσης την Σχολή Πυροσβεστων αναγνωρίζεται στο εξωτερικό; Μπορείς να γίνεις πυροσβέστης στην Ε.Ε.; Εκτός από Ελλάδα έχεις κάποια άλλη επιλογή;
Αφού από ΓΕΛ θετική έδωσες πανελληνιες τότε σίγουρα μπορείς να υποστιριξεις το επίπεδο των Μηχανολόγων!
Πάντως εάν μείνεις Πυροσβεστων συνέχισε την προσπάθεια για Αξιωματικός
Αφού από ΓΕΛ θετική έδωσες πανελληνιες τότε σίγουρα μπορείς να υποστιριξεις το επίπεδο των Μηχανολόγων!
Πάντως εάν μείνεις Πυροσβεστων συνέχισε την προσπάθεια για Αξιωματικός
offer
Νεοφερμένο μέλος
Ο offer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Προφανώς επιζητούσες την αποκατάσταση σου ως υπάλληλος του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιλέξεις τις "σίγουρες" δουλειές, ναυτικό αλλά είδες ότι δεν υπάρχει λογική και όπως σωστά έπραξες, παραιτήθηκες για μια άλλη προσιτή σίγουρη δουλειά αυτή του πυροσβέστη. Αλλά και εκεί είδες απο την πρώτη στιγμή ότι έχεις αμφιβολίες ως προς την συνέχιση της γιατί θεωρείς και σωστά το πιστεύεις, ότι αξίζεις πολλά περισσότερα. Πολλές φορές ακούμε τους γύρω μας χωρίς πάντα να έχουν πάντα δίκαιο ή άδικο και επηρεαζόμαστε ανάλογα για τις επιλογές μας. Στην πυροσβεστική που είσαι τώρα, κάθε χρόνος που θα περνάει θα λες γιατί δεν έφυγα ακόμα, για αυτό να είσαι σίγουρος!! Μπορείς να μείνεις πυροσβεστική και να δώσεις κατατακτήριες και να είσαι Αθήνα εφόσον είσαι από εκεί και να το συνδυάσεις έτσι. Γλυτώνεις πολλά έξοδα γιατί θα πληρώνεσαι επειδή εργάζεσαι και θα καλύπτεις τις σπουδές σου και μετά ίσως χρησιμοποιήσεις το πτυχίο μέσα στην πυροσβεστική μέσω μετάταξης που αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν έχει γίνει και είναι ακόμα στα χαρτιά και στους νόμους . Η άλλη επιλογή είναι να πας μηχανολόγος όπου πιστεύω οι δρόμοι εφόσον είσαι και από Αθήνα θα είναι πολλοί περισσότεροι αν σου αρέσει και σαν επάγγελμα. Είναι καθαρά δική σου επιλογή το τι σε γεμίζει!!! Η Πυροσβεστική έχει το μόνο καλό τον μισθό βρέξει χιονίσει , όλα τα άλλα είναι μεσαίωνας.
34ga58s
Νεοφερμένο μέλος
Ο 34ga58s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

Οι τοπογράφοι κάνουν ΣΑΕ ας πούμε;ε 18 μαθηματικα ...? οτι κανουν ολα τα πολυτεχνεια κανουν και οι μηχανολογοι εμπ ( δεν εινα και μαθηματικο)...οι τοπογραφοι εχουν πιο παλουκια..
Και με ενα 9 καλα ειναι.
Όχι με 9 ούτε την πύλη της Μηχανολογία δε περνάς ,εκτός κι αν θες να είσαι αιώνιος φοιτητής και να τελειώσεις με το ζόρι με 5.Επειδή το έχω κάνει όντας μαθητής του 9 δε θα το πρότεινα σε κανέναν. Για μένα το νόημα είναι να είσαι φοιτητής του 9 και να ψαχτείς για ακαδημαϊκή καριέρα πχ,εκεί είναι τα φράγκα κι οι πόρτες.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος

Οι τοπογραφοι κανουν αναλυτικη γεωμετρια.Οι τοπογράφοι κάνουν ΣΑΕ ας πούμε;
Όχι με 9 ούτε την πύλη του Μετσοβείου δε περνάς ,εκτός κι αν θες να είσαι αιώνιος φοιτητής και να ρελειώσεις με το ζόρι με 5.Επειδή το έχω κάνει όντας μαθητής του 9 δε θα το πρότεινα σε κανέναν. Για μένα το νόημα είναι να είσαι φοιτητής του 9 και να ψαχτείς για ακαδημαϊκή καριέρα πχ,εκεί είναι τα φράγκα κι οι πόρτες.
Τωρα δεν εχω να πω κατι μαζι σου..εσυ υποστηριζεις οτι ο γραφων καλα στις πανελληνιες ειναι ο καλος γνωστης...αυτο νομιζεις συνεχισε ... εγω δεν το δεχομαι.
Αυτο που που θελω να σου πω οτι οι αρχιτεκτονες, οι τοπογραφοι, οι μεταλλειολόγοι, ακομα και οι πολιτικοι μηχανικοι (οριακα) που γραφουν χαμηλα δεν ειναι δευτερατζες μια χαρα τα πανε και εχουν και δυσκολοτερα απο τους μηχανολογους.
34ga58s
Νεοφερμένο μέλος

Ο γράφων καλά στις πανελλήνιες έχει υπόβαθρο που τον βοηθάει να συνεχίσει να είναι καλός φοιτητής.Δε τίθεται θέμα άποψης δικής μου αλλά πραγματικότητας που έχω δει με τα μάτια μου στη σχολή,τα παιδιά που παίρναν 10 στα δύσκολα μαθήματα που απαιτούσαν μαθηματικά και φυσική (κι οι μηχανολόγοι κάνουν πεπερασμένα στοιχεία αν σου λέει κάτι) είναι οαιδιά που κερδίζαν μαθητικούς διαγωνισμούς ,αυτά τα παιδιά πάνε εύκολα για διδακτορικό και μισθό πάνω από 2 χιλιάρικα,εγώ πάλι που στο σχολείο ήμουνα σκράπας σε αυτά τα παιδιά πήγαινα για βοήθεια στη μελέτη.Δε λέω ότι δε μπορεί κανείς να το διορθώσει στην πορεία ούτε λέω πως οι βαθμοί στο σχολείο εγγυώνται τη γνώση,γνώση έχω μπόλικη κι εγώ ο σκράπας σημασία έχει μαθήματα περνάω;Θα μου δώσει κανείς λεφτά χωρίς να το έχω αποδείξει ότι τα αξίζω;Όσο να πεις όμως το να έχεις υπόβαθρο βοηθάει αλλιώς γιατί να πας να φας το παλούκι;Οι τοπογραφοι κανουν αναλυτικη γεωμετρια.
Τωρα δεν εχω να πω κατι μαζι σου..εσυ υποστηριζεις οτι ο γραφων καλα στις πανελληνιες ειναι ο καλος γνωστης...αυτο νομιζεις συνεχισε ... εγω δεν το δεχομαι.
Αυτο που που θελω να σου πω οτι οι αρχιτεκτονες, οι τοπογραφοι, οι μεταλλειολόγοι, ακομα και οι πολιτικοι μηχανικοι (οριακα) που γραφουν χαμηλα δεν ειναι δευτερατζες μια χαρα τα πανε και εχουν και δυσκολοτερα απο τους μηχανολογους.
Robert_6
Νεοφερμένο μέλος
Ο Robert_6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών. Έχει γράψει 58 μηνύματα.

Οι Μηχανικοι Παραγωγής και Διοίκησης κανουν ΣΑΕ και Πεπερασμένα. Οι Ηλεκτρονικοί Μηχανικοί κάνουν ΣΑΕ. Στην πλειοψηφία τους τμήματα χαμηλόβαθμα. Με τη λογική σας τα πιο δύσκολα τμηματα των Μηχανικών είναι τα πιο υψηλόβαθμα.Ή μήπως το υπόβαθρο αποδεικνύεται άπαξ ; Δεν πα να διαβάσεις και να περνάς τα μαθήματα, δεν έχεις υπόβαθρο, μπήκες με 9, είσαι σκράπας , χαμένος κόπος, τελείωσες.Ο γράφων καλά στις πανελλήνιες έχει υπόβαθρο που τον βοηθάει να συνεχίσει να είναι καλός φοιτητής.Δε τίθεται θέμα άποψης δικής μου αλλά πραγματικότητας που έχω δει με τα μάτια μου στη σχολή,τα παιδιά που παίρναν 10 στα δύσκολα μαθήματα που απαιτούσαν μαθηματικά και φυσική (κι οι μηχανολόγοι κάνουν πεπερασμένα στοιχεία αν σου λέει κάτι) είναι οαιδιά που κερδίζαν μαθητικούς διαγωνισμούς ,αυτά τα παιδιά πάνε εύκολα για διδακτορικό και μισθό πάνω από 2 χιλιάρικα,εγώ πάλι που στο σχολείο ήμουνα σκράπας σε αυτά τα παιδιά πήγαινα για βοήθεια στη μελέτη.Δε λέω ότι δε μπορεί κανείς να το διορθώσει στην πορεία ούτε λέω πως οι βαθμοί στο σχολείο εγγυώνται τη γνώση,γνώση έχω μπόλικη κι εγώ ο σκράπας σημασία έχει μαθήματα περνάω;Θα μου δώσει κανείς λεφτά χωρίς να το έχω αποδείξει ότι τα αξίζω;Όσο να πεις όμως το να έχεις υπόβαθρο βοηθάει αλλιώς γιατί να πας να φας το παλούκι;
flanker
Νεοφερμένο μέλος
Ο flanker αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Δεν ισχύει αυτό που λες. Η βιομηχανία οδο χρειάζεται τους ηλεκτρολόγος άλλο τόσο χρειάζεται και τους μηχανολόγος. Το ίδιο ισχύει και στις κατασκευές και στη ναυτιλία και οπουδήποτε.Δεν ξερω τι ευκαιρειες εχει η μηχανολογων μπροστα στους ημμυ. Εγω εχω ακουσει οτι εισαι μηχανολογοι γενικα εχουν χαμηλους μισθους και δυσκολο να βρουν δουλεια. Υπαρχουν περιπτωσεις που μπηκαν σε ναυτιλιακες η ασφαλιστικες γιατι δεν βρηκαν καπου αλλου. Οι ημμυ θεωρω οτι ειναι πολυ καλυτεροι απο αποκατασταση στην ελλαδα.
Απο τη σχολή μηχανολόγων του ΕΜΠ οι εξειδικευσεις και τα μονοπάτια που μπορεί να ακολουθήσει κάποιος ειναι κυριολεκτικά αμέτρητα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 120 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- DamianosT.
- abyssiniancat
- redpointer
- tsiobieman
- aris65
- Corfu kitty
- flanker
- AggelikiGr
- Unboxholics
- EFAKIT
- sakplat
- ang12_012
- jYanniss
- bibliofagos
- gegeorgiou90
- Hased Babis
- nick34
- giorgos5002
- naum
- Sotiris 12
- charmander
- Anna1974
- Kafkinos
- Scandal
- thenutritionist
- psychoticwaltz
- Xryssa
- Dina
- Lathy
- dodisper
- 34ga58s
- Pyotr_Krasnov
- jellojina
- aneiko
- Κλημεντίνη
- alia88
- Leo komm
- kele
- elefther1ou_
- paan
- John9
- nikfis
- giannis06
- Kostpapas
- Huener
- Drscientist
- offer
- waakaq
- malexandr
- Alex81
- hello1234
- st.krf
- Paragontas7000
- str07
- panunniotis
- Startx0
- korlef
- Atrlef
- Bonaparte
- Σωτηρία
- FNC_Sophia
- nikolakhs2k8
- Γιώργος Ζ
- Vagelis30
- Ilias__
- Ryuzaki
- testusernameyes
- shuuu
- ileki
- Ersa
- Popaki123456
- Geo20
- Arigas
- vps
- andyklad
- mike imitheos
- afraim
- ihvv
- vtsou1
- Maynard
- Alf
- mpimpika
- gaidouri
- crankshaft345
- restinbass
- tzoulio
- kyriako
- Fwteini69
- Vera
- burningfire
- bigguy
- Eleni123-
- andreouk
- Dr. Gl. Luminous
- Mixalis!
- F1L1PAS
- Entropy24
- panaman
- elenitren
- Nick_Athens
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.