ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

ΜΕΓΑΛΟΙ (Ηλικίας 15.5+) : https://www.hms.gr/images/stories/prokrimatikos_2009/SENIORS2009TELIKO.pdf
ΜΙΚΡΟΙ (Ηλικίας < 15.5) : https://www.hms.gr/images/stories/prokrimatikos_2009/JUNIORS2009TELIKO.pdf
Δεν έχουν βγει οι λύσεις ακόμα. Όλοι, αλλά κυρίως όσοι ενδιαφέρονται κι ασχολούνται με το θέμα, μπορούν ελεύθερα να προτείνουν και να συζητήσουν της λύσεις τους, αν θέλουν. Εγώ ασχολήθηκα με τους μικρούς, κι έχω βρει λύση σε 3 από τα 4 μέχρι τώρα, αλλά πρέπει να διορθώσω μερικά πραματάκια ακόμα και να αποφασίσω αν είναι μια λύση επαρκής ώστε να την ποστάρω. :iagree:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

Αρχικά, το σύστημα μπορεί να εκφραστεί και ως δυο συνθήκες που πρέπει οι αριθμοί
(1)
(2)
Συμπεραίνουμε τότε ότι
Μένει τώρα να αποδείξουμε ότι
Περιμένω καλύτερη λύση από κάποιον που ίσως ξέρει περισσότερα στο θέμα. :iagree:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Eukleidis
Πολύ δραστήριο μέλος

Προσθέτουμε τις εξισώσεις του συστήματος κατά μέλη:
άρα x=1 ή y=1 ή z=1.
Διακρίνουμε τις περιπτώσεις
a)x=y=z=1
b)Ένας είναι ίσος με τη μονάδα και οι άλλοι 2 αντίστροφοι.
Τότε
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος

stavrouli_to
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΥΓ. Αντε θέλω να εξασκηθώ στα LATEX...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

Παρατηρούμε ότι ο μαθητής μπορεί να σκίσει
Άρα αρκεί
Βάζω ένα πρόβλημα από άλλον Προκριματικό, αφού το ζήτησε η stavrouli_to.

Greek Selection Test Problem #4
Βρείτε όλους τους θετικούς ακεραίους
Δεν θα ασχοληθώ ακόμα, όσοι θέλετε προσπαθήστε, μα πάνω απ' όλα μην απογοητευθείτε αν δεν τη λύσετε! Προβλήματα ολυμπιάδας είναι, όχι σχολικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stavrouli_to
Εκκολαπτόμενο μέλος

-----------------------------------------
Α! αποκλείουμε και το 4... Αυτό το ξέχασα...
ΥΓ. Πρεπει να πω πως το βρηκα?(βαριέμαι να πληκτρολογω...)
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

(με περιπτώσεις το πήγες? Εγώ ξεχώρισα δυο - τρεις μέχρι να φτάσω στην απόδειξη)
ξαροπ
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι, καλή θα ήταν μια απόδειξη αυτών που λες, μια απάντηση από μόνη της δεν στέκει...
Τέλος πάντων, επειδή δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω αυτή τη στιγμή, θα παραθέσω τέσσερα προβλήματα ανάλογου επιπέδου, όχι επίσημα του Προκριματικού Διαγωνισμού Νέων, έτσι ώστε να προβληματιστούμε.
1: Let
2: If
3: Three circles
4: Η πρώτη μου απόπειρα σε δημιουργία άσκησης μαθηματικών, οπότε μην μου ριχτείτε αν έχω κάνει κανένα λάθος κάπου, ευελπιστώ ότι είναι σωστή και απλή - εύκολη.

Happy thinking, τι να πω.
(ΥΓ. Μεγάλο πρόβλημα με το iSchool, όλο το μήνυμα "είναι πολύ μικρό" μου βγάζει. Αμάν, δεν καταλαβαίνει από copy-paste από άλλο ποστ? Τόση ώρα μου πήρε να το κάνω!)
stavrouli_to
Εκκολαπτόμενο μέλος

-----------------------------------------
Πάντως τις υπολοιπες ασκήσεις θα τις δω μετα τις εξετάσεις αν δε σε πειραζει...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.