Guest 903442
Επισκέπτης

Θελω να περασω ψυχολογια. Πιστευετε πως αν στρωθω απο τωρα μεχρι το τελος θα τα καταφερω να καλυψω οσα κενα εχω;
Εχω κανει ηδη 1 μηνα καλοκαιρινο και γενικοτερα μου φαινονται ευκολα τα μαθηματα. Πχ τα φετινα θεματα στα αρχαια μπορω να πω πως τα βρηκα ευκολα ακομα κγω που εχω κενα.
Επισης μηπως εχετε να προτεινετε καποιο ειδους προγραμμα; Ή καποια σειρα με την οποια πρεπει να διαβασω τα αρχαια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
archaios19
Πολύ δραστήριο μέλος

Το διάβασμα των αρχαίων είθισται να ξεκινά από την γραμματική! Η κάλυψη των γραμματικών κενών συντελεί ακόμη και στην κατανόηση του αγνώστου κειμένου! Ρήματα, ουσιαστικά, επίθετα, αντωνυμίες κλπ. μπορούν να γίνουν κτήμα σου με μελέτη και αρκετές ασκήσεις!
Στο συντακτικό οφείλεις να μάθεις τέλεια ό,τι έχει να κάνει με βασικούς όρους της πρότασης (υποκείμενο κλπ). Έπειτα θα ακολουθήσει η μελέτη των προσδιορισμών, των δευτερευουσών προτάσεων και τέλος ζητήματα μετοχών (ανάλυση, σύμπτυξη) και πλάγιος λόγος. Η εξάσκηση στο άγνωστο πρέπει να ενέχει και ασκήσεις στο συντακτικό τουλάχιστον μέχρι την πλήρη κατανόησή του.
Το γνωστό απαιτεί συστηματικό διάβασμα και πλήρη κατανόηση των ερμηνευτικών σχολίων. Μπορείς να διαμορφώσεις δικό σου πρόγραμμα, βασισμένο στα κενά σου! Μπορείς να διαβάζεις κάθε μέρα από λίγη γραμματική για παράδειγμα (1 ωρίτσα φτάνει)
Ενημέρωσε μας για το αν κάνεις φροντιστήριο ή ιδιαίτερα, για να σε διαφωτίσουμε λίγο περισσότερο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 903442
Επισκέπτης

Απλα δε ξερω βλεπω τα στατιστικα και αγχωνομαι γιατι παρατηρώ μικρες βαθμολογιες μεχρι και φετος που απ'όσα ειδα τα θεωρησα ευκολα για καποιον διαβασμενο. Δηλαδη αν ηξερα καλυτερα τη γραμματικη θα τα ελυνα μια χαρα.
Φροντιστηριο θα ξεκινησω ξανα στις 3 Σεπτέμβρη. Μεχρι στιγμης μια χαρα τα παω αλλα ειπα πως το θεμα μου ειναι τα μεγαλα μου κενα στα αρχαια και οτι στοχευω ψυχολογιας εκπα αρα θελω να γραψω σιγουρακι γυρω στο 17--
archaios19
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν δεν μπορείς να φτιάξεις δικό σου πρόγραμμα, μπορείς να συμβουλευτείς και το φροντιστήριό σου! Αρίστη επιτυχία και καλή αρχή! Αν έχεις άλλες απορίες μη διστάσεις να στείλεις!
Guest 903442
Επισκέπτης

archaios19
Πολύ δραστήριο μέλος

tweetyslvstr
Δραστήριο μέλος

Δεν έψαξα αν υπάρχει κάποιο ανάλογο νήμα κι αν υπάρχει συγγνώμη, ωστόσο, θα ήθελα να ρωτήσω ποιές γνώσεις (γραμματικής-συντακτικού κ.ο.κ.) θεωρούνται προϋπάρχουσες για έναν μαθητή θεωρητικής κατεύθυνσης που μπαίνει στη Γ' Λυκείου, όσον αφορά στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Πανελλήνιες έδινα το 2016 και δεν διάβαζα καθόλου, βρέθηκα έτσι σε μια σχολή που δεν με ικανοποιεί, και σκέφτομαι ν' αρχίσω προετοιμασία για να ξαναδώσω φέτος ή του χρόνου. Καθότι έχω χάσει κάθε επαφή με το εν λόγω μάθημα και χαώνομαι ως προς το τι πρέπει να διαβάσω, μια λίστα με τις προαπαιτούμενες γενικές γνώσεις θα βοηθούσε ιδιαιτέρως. Ελπίζω να έγινα κατανοητός

Guest 475402
Επισκέπτης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.