giannis8krono
Νεοφερμένο μέλος
Ο giannis8krono αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 95 μηνύματα.

Ειμαι προσεχως δευτεροοετης φοιτητής στο ημτυ και εχω φουλ δυσκολια να γραψω c (με python κατι κανω). Δυσκολευομαι κυριως στη συνταξη, μου λενε οτι δεν διαβαζεται ο κώδικας μου, αλλα και στο να να τα σκεφτομαι τις συναρτήσεις με τη σωστη σειρα. Επισης πιανω τον εαυτο μου να εκνευριζομαι πολυ οταν γραφω κωδικα. Με ενδιαφερει γενικα η επιστημη των υπολογιστων και για ενα μεταπτυχιακο που θελω. Φτιαχνεται η κατασταση ή μηπως δεν ειναι για μενα και να κανω 10%? @γιαννης_00
Greg25
Νεοφερμένο μέλος
Ο Greg25 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλίας. Έχει γράψει 41 μηνύματα.

Σπουδάζω στο ΗΜΜΥ του Βόλου. Η δικιά μας η σχολή δίνει πολύ βάση στο προγραμματισμό με αποτέλεσμα πολλά παιδιά που να μην τους ενδιαφέρει αυτός ο τομέας να απελπίζονται(και εμένα δεν μου αρέσει ο προγραμματισμός) και να σκέφτονται όπως και εσύ να φύγουν με 10%. Όπως και εσύ και εγώ δυσκολεύομουν στον προγραμματισμό σε C αλλά με εξάσκηση θα τα καταφέρεις.Πρεπει να γράφεις πολύ κώδικα αλλά και να διαβάζεις παραδείγματα. Δεν πρέπει να παρατήσεις την σχολή σου μόνο επειδή δεν σου αρέσει ένα μάθημα.Επισης έχεις και άλλους τομείς που μπορείς να ακολουθήσεις όπως τα δίκτυα και η ενέργεια που δεν έχουν κώδικα
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.843 μηνύματα.

Η αποψη μου ειναι να φυγεις απο τον προγραμματισμο και τον κωδικα.. ειναι μαραζι αν δεν τον πας. μπιχλα.Ειμαι προσεχως δευτεροοετης φοιτητής στο ημτυ και εχω φουλ δυσκολια να γραψω c (με python κατι κανω). Δυσκολευομαι κυριως στη συνταξη, μου λενε οτι δεν διαβαζεται ο κώδικας μου, αλλα και στο να να τα σκεφτομαι τις συναρτήσεις με τη σωστη σειρα. Επισης πιανω τον εαυτο μου να εκνευριζομαι πολυ οταν γραφω κωδικα. Με ενδιαφερει γενικα η επιστημη των υπολογιστων και για ενα μεταπτυχιακο που θελω. Φτιαχνεται η κατασταση ή μηπως δεν ειναι για μενα και να κανω 10%? @γιαννης_00
ε και τι προβλημα εχεις εκει στην ημτυ στην πατρα..? επελεξε ενεργεια .
Τωρα να λες θελω υπολογιστες αλλα οχι κωδικα ...δεν λεει ,ουτε ταιριαζει..ουτε γινεται.
Ναι μ'αρεσουν οι τουρτες αλλα οχι οι κρεμες.
Παρε ενεργεια ,παρε δικτυα, παρε ενσωματωμενα συστημα ( αυτοματισμοι ρομποτικη) εχουν πολυ λιγοτερο κωδικα... μιλα με κανενα ενεργειακο καθηγητη.
Η ημτυ δεν ειναι σχολη πληροφορικης ..λιγο ειναι απο αυτο.
Ε τωρα τα υποχρεωτικα μαθηματα που θελουν θα τα καταπιεις.. ε λιγα ειναι
Πατρα εισαι ..αν εισουν χανια θα σου ελεγα φυγε με 10%.
giannis8krono
Νεοφερμένο μέλος
Ο giannis8krono αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 95 μηνύματα.

Μαρεσει η κρεμα αλλα δεν κανω καλη μαρεγκα λεω εγω γιανναρε.ευχαριστω για το τιπ.Η αποψη μου ειναι να φυγεις απο τον προγραμματισμο και τον κωδικα.. ειναι μαραζι αν δεν τον πας. μπιχλα.
ε και τι προβλημα εχεις εκει στην ημτυ στην πατρα..? επελεξε ενεργεια .
Τωρα να λες θελω υπολογιστες αλλα οχι κωδικα ...δεν λεει ,ουτε ταιριαζει..ουτε γινεται.
Ναι μ'αρεσουν οι τουρτες αλλα οχι οι κρεμες.
Παρε ενεργεια ,παρε δικτυα, παρε ενσωματωμενα συστημα ( αυτοματισμοι ρομποτικη) εχουν πολυ λιγοτερο κωδικα... μιλα με κανενα ενεργειακο καθηγητη.
Η ημτυ δεν ειναι σχολη πληροφορικης ..λιγο ειναι απο αυτο.
Ε τωρα τα υποχρεωτικα μαθηματα που θελουν θα τα καταπιεις.. ε λιγα ειναι
Πατρα εισαι ..αν εισουν χανια θα σου ελεγα φυγε με 10%.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.843 μηνύματα.

Η μαρεγκα τωρα θελει ασπραδια και δυνατο μιξερ και φουρνοΜαρεσει η κρεμα αλλα δεν κανω καλη μαρεγκα λεω εγω γιανναρε.ευχαριστω για το τιπ.
Αλλα μπορει να παρεις καλο γαλα προβιο ..καλα δεν πουλανε ...παρε κατσικισιο και ριχτου γερο χτυπημα με μιξερ ..βαλε ζαχαριστα αχνη και ελαχιστο λευκο αοσμο αλκοολ ...πχ τσιπουρο αποστολακι.. ή τα αλλα τα μουρατα..βοτκα, μπακαρντι.
Μετα βαλτο σε φεντο, σε φραουλες σε οτι κομματακια φρουρο θες , πεπονι σταφυλι,ροδακινο κλπ... απολαυση..
Μονο εκει παει οχι αλλου.
Entropy24
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 188 μηνύματα.

Η αλήθεια είναι ότι σε κάποια προγράμματα σπουδών των ΗΜΜΥ βάζουν συνήθως αρκετά μαθήματα πληροφορικής (Javascript, Python, C, βάσεις δεδομένων) στα πρώτα εξάμηνα. Ως αποτέλεσμα, εάν κάποιος δεν έχει προγενέστερη εμπειρία από προγραμματισμό να τα βρει λίγο σκούρα.
Γράψε κώδικα όσο περισσότερο μπορείς. Ακόμα και όταν ο compiler σου πετάει σφάλμα και θες να πετάξεις το ποντίκι στον τοίχο. Αυτή είναι η δική μου οπτική ως φοιτητής ΗΜΜΥ.
Γράψε κώδικα όσο περισσότερο μπορείς. Ακόμα και όταν ο compiler σου πετάει σφάλμα και θες να πετάξεις το ποντίκι στον τοίχο. Αυτή είναι η δική μου οπτική ως φοιτητής ΗΜΜΥ.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 282 μηνύματα.

Κανε εξασκηση κιαλο ο κωδικας να ξερεις οτι ειναι "γελοιος" και ο λογος ειναι οτι ολα γινονται για να γινονται πιο ευκολα. Πχ γραφεις c για να μην γραψεις assembly η γραφεις java για να μην γραψεις c++. Απειροι προγραμματιστες εκει εξω δουλευουν στο να σου κανουν ευκολη την ζωη. Πχ ενα framework της java ειναι για να μην γραφεις μονος σου κωδικα και να κανεις την δουλεια σου πιο ευκολα. Εξασκισου κιαλο και μην τα παρατας!
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.757 μηνύματα.

Προτού ξεκινήσεις να γράφεις το οτιδήποτε, οφείλεις να σκεφτείς το πρόβλημα που θες να λύσεις και να το εκφράσεις με ψευδογλώσσα. Επίσης να έχεις στο μυαλό σου αυτούς τους κανόνες :Ειμαι προσεχως δευτεροοετης φοιτητής στο ημτυ και εχω φουλ δυσκολια να γραψω c (με python κατι κανω). Δυσκολευομαι κυριως στη συνταξη, μου λενε οτι δεν διαβαζεται ο κώδικας μου, αλλα και στο να να τα σκεφτομαι τις συναρτήσεις με τη σωστη σειρα. Επισης πιανω τον εαυτο μου να εκνευριζομαι πολυ οταν γραφω κωδικα. Με ενδιαφερει γενικα η επιστημη των υπολογιστων και για ενα μεταπτυχιακο που θελω. Φτιαχνεται η κατασταση ή μηπως δεν ειναι για μενα και να κανω 10%? @γιαννης_00
1. Εκφράζεις με απλό τρόπο το πρόβλημα και κατανοείς τα δεδομένα εισόδου και εξόδου.
2. Αναγνωρίζεις τις βασικές μεταβλητές που θα χρειαστείς βάσει του βήματος 1.
3. Εαν μια διαδικασία επαναλαμβάνεται πάνω απο μια φορές, ορίζεις συναρτήσεις. Σε απλά προγράμματα ίσως να μην έχει νόημα, αλλά είναι μια καλή συνήθεια. Σε μεγάλα προγράμματα δεν σε συμφέρει να πρέπει να τρέχεις απο εδώ και απο εκεί και να βρίσκεις τι πρέπει να αλλάξει επειδή πείραξες μια μεταβλητή ή επειδή χρειάστηκε να τροποποιήσεις μια λειτουργία.
4. Αναγνωρίζεις μέρη του προβλήματος τα οποία επαναλαμβάνονται πολλές φορές -> Δομές επανάληψης.
Αποφασίζεις ποια θα χρησιμοποιήσεις βάσει του εαν ξέρεις πόσες φορές θα γίνει μια επανάληψη ή εαν κάτι πρέπει να γίνεται ως ότου παύσει να ισχύει μια συνθήκη.
5. Αντίστοιχα αναγνωρίζεις μέρη του προβλήματος που απαιτούν έλεγχο μιας συνθήκης -> Δομές ελέγχου.
Εδώ πρέπει να είσαι πάρα πολύ προσεκτικός και να σκεφτείς όλες τις περιπτώσεις και το πως θα αντιδράσει το πρόγραμμα σου. Καλό είναι να ορίζεις προσεκτικά τι πρέπει να γίνεται όταν ισχύει μια συνθήκη αλλά να σκέφτεσαι και τι πρέπει να συμβεί όταν δεν ισχύει κάποια ιδιαίτερη συνθήκη. Εαν έχεις πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιείς εντολές όπως switch.
6. Προσπαθείς να ακολουθείς σωστές πρακτικές, δηλαδή μικρά ονόματα μεταβλητών τα οποία είναι όσο πιο περιγραφικά γίνεται. Επίσης προσθέτεις σχόλια όπου χρειάζεται τα οποία εξηγούν τι συμβαίνει σε ένα block κώδικα.
7. Χρησιμοποιείς εργαλεία για debugging, είτε κάνοντας σχόλιο τμήμα του κώδικα, είτε τρέχοντας τον εως μια συγκεκριμένη γραμμή, είτε τυπώνοντας στην οθόνη κατάλληλα μηνύματα για να βεβαιωθείς πως το περιεχόμενο διάφορων μεταβλητών είναι το αναμενόμενο.
8. Ελέγχεις πως ο κώδικας σου λειτουργεί για απλές περιπτώσεις.
9. Όταν κάνεις μια αλλαγή, πρέπει να ελέγχεις πως ο κώδικας σου εξακολουθεί να είναι λειτουργικός, αλλιώς εαν κάνεις πολλές αλλαγές, θα φας ώρα χωρίς λόγο στο να κάνεις troubleshoot.
10. Στο τέλος ρίξε και μια ματιά για καμιά μια βελτιστοποίηση εαν μπορεί να γίνει. Βλέπεις ποια κομμάτια θα μπορούσαν να συγχωνευτούν, ποια θα επωφελούνταν κάνοντας τα συνάρτηση κτλπ. Επαναξιολογείς επίσης τους τύπους δεδομένων που έχεις χρησιμοποιήσει. Αν ας πούμε ξέρεις πως χρειάζεσαι λίγα δεκαδικά ψηφία, δεν θα χρησιμοποιήσεις διπλής ακρίβειας κινητής υποδιαστολής μεταβλητές. Γενικά απέκτησε καλές συνήθειες απο τώρα. Κάποιες κακές συνήθειες δεν είναι τόσο τραγικές όταν δουλεύεις σε απλά προγράμματα αλλά γίνονται τεράστια προβλήματα όταν κάνει scale αυτό που κάνεις.
11. Προσοχή στην αρχικοποίηση των μεταβλητών.
12. Προσοχή στις οριακές συνθήκες. Σκέψου τι θα γίνει όταν μια μεταβλητή πάρει την πιο μικρή ή αντίστοιχα την πιο μεγάλη τιμή της.
13. Προσοχή όταν δουλεύεις με πολλαπλούς τύπους δεδομένων και ιδίως όταν θες να κάνεις υπολογισμούς ή λειτουργίες αξιοποιώντας δεδομένα απο διαφορετικούς τύπους.
Γενικά μην απογοητεύεσαι, δώστου το χρόνο του και όπως σου είπαν συνέχισε να εξασκείσαι. Σταδιακά θα γίνεσαι καλύτερος, αρκεί να μην το αφήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 1 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 40 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- panaman
- Hased Babis
- E.Z
- Scandal
- panosT436
- GIANCHRIS
- Startx0
- jYanniss
- soleilst
- Anna1974
- sophieee
- F1L1PAS