Και το σύνθημα που λέγαμε στο ΚΕΕΔ:
Μου πάνε λέει πως στο ναυτικό, είναι καλλίτερα από τα ΛΟΚ.
Έχει λένε ωραίες στολές και στα λιμάνια γυναίκες πολλές
Μα εγώ όμως ναυτάκι δεν θέλω να γινώ, θέλω να πηδώ με το αλεξιπτωτό
Θέλω στο βουνό να κάνω ορεινό
Θέλω στο νερό να κάνω αμφιβιό
Θέλω απόβαση με τ' αρματαγωγό
ΘΕΛΩ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕ Τ'ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 25 Δεκεμβρίου 2024
Στην προτίμηση για δήλωση σώματος ηλεκτρονικά θα δηλώσεις ΔΕΑ για να σε αυξήσουν τις πιθανότητες. Στο χαρτί σε όλους αναγράφει ένδειξη ΥΕΑ βέβαια αν έχεις τελειώσει απλά το λύκειο. Πας παρουσιάζεσαι κανονικά σε κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων πεζικού ή και στο ΚΕΕΔ ακόμα. Εκεί θα δηλώσεις πως ενδιαφέρεσαι για ΔΕΑ (είτε δήλωσες είτε όχι) ή αν δεν ενδιαφέρεσαι απλά υπογράφεις μια δήλωση και σε κόβουν. Θα κάνεις ΣΒΕΝ μαζί με τους άλλους κανονικά απλά θα δώσεις και τα αθλήματα που απαιτούνται. Όταν θα τελειώσει το ΣΒΕΝ και έρθουν τα φύλλα πορείας αν σε πάρουν θα σε πάνε μετά την ορκωμοσία στο Ηράκλειο Κρήτης στην ΣΕΑΠ (Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού) όπου θα είσαι για 4 μήνες. Μετά αν θες να γίνεις δόκιμος ειδικών δυνάμεων δίνεις πάλι αθλήματα και πας για 1 μήνα στην Ρεντίνα Χαλκιδικής για εκπαίδευση (ακούγεται πως δόκιμος ειδικών δυνάμεων είναι βυσματικό βέβαια και θα καταλάβεις αμέσως το γιατί).
Δόκιμος πεζικού: 17 μήνες θητείας
Δόκιμος ειδικών δυνάμεων: 14 μήνες θητείας.
Έχεις βέβαια και κάποια μοναδικά προνόμια. Παίρνεις μισθό (όχι την ξεφτίλα των 8 ευρώ αλλά κάτι σε βασικό νομίζω) + είσαι με ωράριο στελέχους. Τουτέστιν, από τις 2:30-3 το μεσημέρι όπου φεύγουν τα στελέχη φεύγεις και εσύ από το στρατόπεδο και μπαίνεις το πρωί κανονικά εκτός από όταν θα είσαι ΒΑΥΔΜ ή έχει νυχτερινή άσκηση. Κάνεις θητεία ως Ανθυπολοχαγός (κατώτερος αξιωματικός δηλαδή) και όχι απλά ως στρατιώτης. Είσαι σαν τους νεοεξερχόμενους από την σχολή Ευελπίδων σε βαθμό.
Περισσότερα μπορεί να πει ο
@Panzerkampfwagen που ήταν ΔΕΑ.