Οι περισσότεροι φοιτητές έχουν το Classic II. Εγώ είχα πάρει το Master Classic αλλά δεν έχει τραγική διαφορά. Μην πάρεις το ηλεκτρονικό, δεν είναι για φοιτητές, αλλά για καρδιολόγους. Είναι και ακριβό, θα φοβάσαι μην στο κλέψουν, θα σε κοιτάνε περίεργα οι συμφοιτητές σου και δεν αποκλείεται να σου κάνουν και (αρνητικά) σχόλια οι καθηγητές.
Το θέμα με τα στηθοσκόπια είναι όχι απλά να ακούς αλλά να καταλαβαίνεις τι ακούς. Πιστεύω πως ένα Classic ή ένα Master Classic το πολύ αρκεί για ένα φοιτητή Ιατρικής. Από εκεί και πέρα πρέπει να έχεις κάποιον πιο έμπειρο για να σου εξηγήσει τι είναι αυτό που ακούς και πρέπει να βρεις και διάφορα αρχεία ήχου που κυκλοφορούν από ακρόαση καρδιάς για να εξασκήσεις το αυτί σου.
Το Master Classic κάνει 40-50 ευρώ περισσότερο από το Classic II αν θυμάμαι καλά. Αν δεν τα λυπάσαι, πάρε το Master, αλλιώς και το Classic υπεραρκετό είναι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.