κι εγώ δεν ξέρω tbh, απλώς θα ήθελα συμβουλές για το αν θα ήταν προτιμότερο να πάω σε άλλη σχολή κι αν ναι σε ποια γιατί έχω ψιλοβαρεθεί τη σχολή μου
να πω την αλήθεια δεν έχω σκεφτεί τόσο με το τι θα ασχοληθώ (εξ άλλου η επαγγελματική αποκατάσταση είναι εύκολη άμα πας ΗΜΜΥ / πληροφορική), απλώς λέω τι μου αρέσει. και ξέρω ότι μου αρέσει ο προγραμματισμός πιο πολύ σαν εργαλείο για να κάνω κάτι δημιουργικό κι όχι αυτά που διδασκόμαστε (προς το παρόν) στην πληροφορική. κι ότι επίσης στο λύκειο μου άρεσε η φυσική κι ο ηλεκτρομαγνητισμός (ή τουλάχιστον θα μου άρεσε αν δε διδασκόταν με τον τρόπο που πετσοκόβεται και ράβεται η ύλη στην 3η λυκείου). γι'αυτό σκεφτόμουν ΗΜΜΥ, τελικά δεν πήγα, πήγα πληροφορική και δε μου άρεσε (τουλάχιστον στο ΑΠΘ) αλλά δε νομίζω να μου άρεσε και ΗΜΜΥ (τουλάχιστον στο ΑΠΘ, Αθήνα π.χ. που έχει και κατεύθυνση προγραμματισμού έχει ενδιαφέρον αλλά τα μόρια δε φτάνονται). όποτε ρωτάω μήπως έχει κανείς κάποια γνώση ή άλλη οπτική που μπορεί να βοηθήσει
Βάσει αυτών που ακούω αντιλαμβάνομαι οτι θα σου ταίριαζε καλύτερα ένα τμήμα ημμυ. Πάρα αυτά, να σου πω τα εξής. Υπάρχουν δύο γενικές "κατευθύνσεις", η μια είναι κάτι σχετικό με render programmer/engineer στην βιομηχανία των παιχνιδιών/ταινιών, και η άλλη είναι Computational EM για επιστημονικούς σκοπούς.
Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεσαι γνώσεις EM, αλλά η φιλοσοφία είναι διαφορετική. Στην πρώτη περίπτωση ο στόχος σου είναι να δημιουργήσεις λογισμικό που θα παράγει κάτι φωτορεαλιστικό μεν για ταινίες/παιχνίδια έχοντας τις βάσεις του στην φυσική, ενώ στην δεύτερη κατεύθυνση σε ενδιαφέρει η επίλυση EM προβλημάτων της επιστήμης και της μηχανικής. Το εξηγώ τρομερά εκλαϊκευμένα τώρα, αλλά you get the point.
Επισημαίνω οτι :
1.Τα μαθηματικά σου πρέπει να είναι ΑΡΙΣΤΑ. Τόσο αυτά της εφαρμοσμένης φυσικής, όσο και αυτά της πληροφορικής αλλά και των αριθμητικών μεθόδων αλλά και άλλων τομέων όπως π.χ. η υπολογιστική γεωμετρία.
2.Η φυσική σου, και ιδιαίτερα οι γνώσεις σου σε EM πρέπει να είναι ΑΡΙΣΤΗ.
3.Οι γνώσεις σου σε προγραμματισμό ιδίως σε C++ που ανέφερες πρέπει να είναι ΑΡΙΣΤΗ. Τα προβλήματα αυτά είναι τρομερά περίπλοκα, οπότε η ταχύτητα είναι το παν. Το εαν λύνεις ένα πρόβλημα σε μια εβδομάδα αντί για μια ώρα, ή χρησιμοποιείς δεκαπλάσια μνήμη απο όση είναι πραγματικά απαραίτητη, είτε λόγω κακής αλγοριθμικής σκέψης, είτε λόγω ελλιπών γνώσεων στον EM...προφανώς έχει τεράστια σημασία.
4.Εαν ασχοληθείς με HPC για επιστημονικά προβλήματα που αφορούν EM, πρέπει να έχεις και εξαιρετικές γνώσεις πολλών άλλων αντικειμένων στο πλαίσιο της επιστήμης του ημμυτη όπως λόγου χάρη οι κεραίες, η επεξεργασία σήματος κτλπ.
5.Αναγκαστικά θα φας πολλά τρομερά δύσκολα μαθήματα στο κεφάλι μέχρι να πάρεις πτυχίο και επιτέλους να αρχίσεις να μαθαίνεις(ναι η πραγματική μάθηση ξεκινάει μετά το πτυχίο, αφού πάρεις τις βάσεις) για να αρχίσεις να κάνεις τα πιο "κουλ" πράγματα που σκέφτεσαι. Χωρίς να σημαίνει οτι δεν μπορείς να κάνεις τα πρώτα σου βήματα σιγά σιγά ήδη προς το τέλος της σχολής.
With that being said έχεις άπειρο και δύσκολο διάβασμα απο ποια σχολή και να ξεκινήσεις.