Είναι πράγματι αξιοσημείωτη αυτή η ψευδαίσθηση του "είμαι αφεντικό του εαυτού μου","δουλεύω για μένα κι όχι για τον τάδε" κ.λπ. που καλλιεργήθηκε (ανάμεσα σε πολλές ακόμη παπαριές) στα μυαλά όλων των Ελλήνων από τη μεταπολίτευση και μετά...
Δηλαδή αν κάνεις ένα γραφειάκι και τρέχεις απ'το πρωί μέχρι το βράδυ σαν το Βέγγο για να τακτοποιείς υποθέσεις τρίτων (πελατών) για ποιον νομίζεις ότι δουλεύεις;Για "σένα";

Πάρτε το χαμπάρι,ΟΠΟΙΟΙ και να είστε,ΟΠΟΙΑ δουλειά και να κάνετε
ΠΑΝΤΑ θα κρέμεστε απ'τα αρχίδια κάποιου είτε αυτός ο κάποιος λέγεται αφεντικό (αν είστε μισθωτοί) είτε πελάτης (αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες) είτε καταναλωτής (αν είστε ο Bill Gates)...
Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι ποιο είδος εργασίας θα σου προσφέρει το καλύτερο "πακέτο" συνθηκών εργασίας/μισθού...είναι πολύ καλύτερο π.χ. να δουλεύεις στο λογιστήριο μιας εταιρίας ή σε μια τράπεζα,να παίρνεις 800€ το μήνα,να χτυπάς το 8ωράκι σου και να φεύγεις στις 3 το μεσημέρι κύριος (κι απαλλαγμένος από άγχη) παρά να έχεις δική σου δουλεία που θα σου αποφέρει πάνω κάτω τα ίδια λεφτά "καθαρά" με πολλαπλάσιο όμως κόπο!
Βέβαια οκ αν έχεις μέσα σου το "ψώνιο" του "ελεύθερου" επαγγελματία και θες ντε και καλά να κάνεις κάτι δικό σου δε θα σε αποτρέψω,go for it...απλά να ξέρεις ότι θες τουλάχιστον 30 μικρές επιχειρήσεις ΓΙΑ ΑΡΧΗ (από περίπου 100€/μήνα έκαστη=3.000€/μήνα κι έτσι μείον ενοίκιο και λοιπά τρέχοντα έξοδα,άμεσους και έμμεσους φόρους να σου μένουν το μήνα 1.000€)...
Άμα τις βρεις και μπορέσεις και να αντεπεξέλθεις στις απαιτήσεις μόνος σου (χωρίς υπάλληλο) σου βγάζω το καπέλο!
Ίσως γιατί το υπόλοιπο 95% είναι μεταξύ ανεργίας και ετεροαπασχόλησης...
Χαλάρωσε Βασίλη,μη γίνεσαι Giorgos Pamak!
Αυτές τις μελέτες για το "που απασχολούνται" οι απόφοιτοι μιας σχολής (και μάλιστα με λεπτομερή στατιστικά) ειλικρινά δε μπορώ να καταλάβω πως τις βγάζουν...εμένα π.χ. απ'τη σχολή μου κανείς δε με πήρε τηλέφωνο να με ρωτήσει "που (και ΑΝ) εργάζομαι τώρα" αλλά πάραυτα ανεβάζει κάθε τόσο παρόμοιες στατιστικές απασχόλησης πτυχιούχων με αυτή του link που παρέθεσες κι αν τις διαβάσεις,θα νομίζεις ότι προέρχονται από το τμήμα Μηχανολόγων του MIT με έδρα την πιο βιομηχανοποιημένη πόλη της νότιας Γερμανίας!