Πληροφορική ή Οικονομικά;

Πιστεύετε ότι αξίζουν αυτές οι σχολές;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 7)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

the.notorious

Νεοφερμένος

Ο the.notorious αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Δινω πανελληνιες και ενω πιστευω πως μου αρεσουν τα οικονομικα,αλλα κατι μου λεει πως δεν εχουν μελλον και ολα θα γινονται μεσω υπολογιστων και διαφορων προγραμματων. Ποια ειναι η γνωμη σας; αξιζει να παω οικονομικα;
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εντάξει είναι σαν να σου λεω σπούδασε εγκληματολογία, χωρίς να έχεις ένα υπόβαθρο από πίσω.

Η πληροφορική είναι κάτι που πρέπει να το αγαπάς, να ασχολείσαι από παιδί και να έχεις ¨"ψώνιο" με αυτό που λέμε.

Τώρα αυτό το ότι θα γίνονται ή γινονται όλα μέσω υπολογιστών, πιστεψε με, ειναι μονο πλεονέκτημα για το κλάδο παρά μειονέκτημα όπως αναφέρεις. Ακόμα και ηλεκτρονικά που θα γίνονται, θα πρέπει να πατάς εσύ το κουμπί ως οικονομολόγος-λογιστής.

Αυτό που λες έχει στοιχίσει στις τράπεζες γι αυτό βλεπεςι και γίνονται αρκετές απολύσεις ( λεγόμενες ως εθελουσίες).

Όπως και να έχει κάνε το καλύτερο για σένα και αυτό που νιώθεις. Όλα και γενικά τα παντα αλλάζουν καθημερινά
 

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 14,181 μηνύματα.
Ειναι εσυ τι θελεις πιο πολυ και τι σε εκφραζει.
Αν νιωθεις οτι τα οικονομικα ας πουμε θα μπορεις να τα διαβάζεις ανετα γιατι θα ειναι κατι που σου αρεσει, εκει δεν εχεις να φοβηθεις τιποτα, γιατι το ηθελες πολυ και παλεψες γιαυτο που λεμε.
Τωρα στην πληροφορικη δεν ξερω αν είναι αγαπημενο σου μαθημα.
Τα περισσοτερα επαγγελματα σημερα χρειαζονται και λειτουργουν μεσω Η/Υ. Οποτε δεν είναι κατι που μπορεις να αποφυγεις. Καποια στιγμη θα το χρησιμοποιησεις και τον Η/Υ.
Σκεψου και βρες τι ειναι αυτο που θελεις πολυ.
Που ακομα κι αν εχει ωρες διαβασματος κλπ εσυ θα το ακολουθησεις γιατι ειναι το όνειρο σου γιατι σε ευχαριστει ολο αυτο.
Γνωμη μου υπαρχουν σελιδες πχ taxheaven.gr που περιγράφουν το επαγγελμα του λογιστη /οικονομολογου για παραδειγμα και δινουν μια εικονα της καθημερινότητας.
Και στην πληροφορική επίσης μπορεις να βρεις αντιστοιχες σελιδες.
Θα σου προτεινα να ψαξεις να δεις τα θετικα/αρνητικα της μιας και της αλλης και επισης η επαγγελματικη αποκατάσταση για παραδειγμα και να σκεφτεις τι θελεις πιο πολυ να κανεις.
Πιστευω να βρεις την ακρη, οποιο κι αν ειναι το ονειρο σου ακολουθησε το και καλη επιτυχια!

Μην ξεχνας πως ακομα και λαθος να διαλεξεις μπορεις ας πουμε να αλλαξεις σχολη ή να δουλεψεις ακομα και αλλου διαφορετικα απο το αρχικο σου πλανο οπως το εβλεπες.
Να εισαι καλα! 😊👍
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,199 μηνύματα.
Δινω πανελληνιες και ενω πιστευω πως μου αρεσουν τα οικονομικα,αλλα κατι μου λεει πως δεν εχουν μελλον και ολα θα γινονται μεσω υπολογιστων και διαφορων προγραμματων. Ποια ειναι η γνωμη σας; αξιζει να παω οικονομικα;

Κοίτα η λογιστική όντως δεν έχει ιδιαίτερο μέλλον καθώς είναι ουσιαστικά βελτιστοποίηση στον τομέα των οικονομικών,εαν το δεις όσο πιο αφηρημένα γίνεται. Κάτι που η τεχνητή νοημοσύνη είναι καλή γιατί είναι επιστήμη που περιλαμβάνεται στο core της(όπως και η στατιστική και η γραμμική άλγεβρα):P.

Τσέκαρε το τμήμα πληροφορικής στο ΟΠΑ που τα συνδυάζει. Πιστεύω σου δίνει edge γιατί έχεις περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης απο έναν σκέτο οικονομολόγο αλλά και focus σε αντίθεση με έναν σκέτο πληροφορικάριο.Ενδεχομένως ο @tsiobieman να μπορεί να σε κατατοπίσει καλύτερα σε αυτό το θέμα καθώς αυτό σπουδάζει.
 

tsiobieman

Δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 799 μηνύματα.
Όπως είπε και ο Samael μπορείς να συνδυάσεις πληροφορική με οικονομικά μέσω του ΟΠΑ ή του ΠΑΜΑΚ που έχουν ειδικό πρόγραμμα σπουδών που συνδυάζει τους 2 τομείς (στο ΟΠΑ έχεις την επιλογή αυτή ή μπορείς να πας καθαρά πληροφορική χωρίς οικονομικά , στο ΠΑΜΑΚ αναγκαστικά έχεις κάποια μαθήματα οικονομικών μαζί με της πληροφορικής). Δες τα προγράμματα σπουδών των 2 σχολών πληροφορικής αυτών των πανεπιστημίων και σκέψου αν ταιριάζουν σε αυτό που επιθυμείς.
 
Top