Πληροφορίες για σχολές

Guest 650271

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γεια σε όλους σας!

Προχώρησα στην εγγραφή σε αυτό το φόρουμ γιατί πιστεύω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε.

Είμαι μαθητής Β' Λυκείου θετική κατεύθυνση. Είμαι "καλός" μαθητής, βγάζω κάπου 19,6 αλλά δεν έχουν καμία σημασία οι βαθμοί απλά το λέω. Ενδιαφέρομαι για τις επιστήμες της φυσικής και των μαθηματικών, αλλά για να μην περιοριστώ αποκλειστικά εκεί θα ήθελα να περάσω σε πολυτεχνείο.

Ενδιαφέρομαι για την σχολή των ΗΜΜΥ και αν καταφέρω να πιάσω τα μόρια εδώ στην Αθήνα, στο ΕΜΠ. Ένας λόγος που θα ήθελα να σπουδάσω ΗΜΜΥ είναι ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο και μπορείς να το διαμορφώσεις μόνος σου.

Θέλω όποιος μπορεί να με πληροφορήσει για:

1)Με ένα πτυχίο ΗΜΜΥ που μπορεί κάποιος να δουλέψει και πάνω σε τι να δουλέψει;

2)Πώς είναι η κατάσταση της αγοράς εργασίας της χώρας μας; Μπορεί ένας ΗΜΜΥ με κάποιο μεταπτυχιακό να βρει αξιοπρεπή δουλειά στην Ελλάδα;

3)Ποια είναι η κατάσταση του ΕΜΠ, πόσο δύσκολη είναι η σχολή, και ποια είναι αυτή η φήμη του; Δηλαδή ένας απόφοιτος του 9 μπορεί να προωθηθεί στο εξωτερικό εύκολα;

4) Ποιες είναι κάποιες άλλες Πολυτεχνικές σχολές που θα μπορούσα να σκεφτώ;

Βασικά θα με ενδιέφερε να γίνω ακαδημαϊκός,
είναι πολύ νωρίς να το πω αλλά θα μου άρεσε.

Επίσης αν κάποιος σπουδάζει στην σχολή αν μπορεί να μου περιγράψει γενικά την καθημερινότητα ως φοιτητής και γενικά την κατάσταση και το κλίμα που επικρατεί στη σχολή.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Guest 650271

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γεια σε όλους σας!

Προχώρησα στην εγγραφή σε αυτό το φόρουμ γιατί πιστεύω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε.

Είμαι μαθητής Β' Λυκείου θετική κατεύθυνση. Είμαι "καλός" μαθητής, βγάζω κάπου 19,6 αλλά δεν έχουν καμία σημασία οι βαθμοί απλά το λέω. Ενδιαφέρομαι για τις επιστήμες της φυσικής και των μαθηματικών, αλλά για να μην περιοριστώ αποκλειστικά εκεί θα ήθελα να περάσω σε πολυτεχνείο.

Ενδιαφέρομαι για την σχολή των ΗΜΜΥ και αν καταφέρω να πιάσω τα μόρια εδώ στην Αθήνα, στο ΕΜΠ. Ένας λόγος που θα ήθελα να σπουδάσω ΗΜΜΥ είναι ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο και μπορείς να το διαμορφώσεις μόνος σου.

2)Πώς είναι η κατάσταση της αγοράς εργασίας της χώρας μας; Μπορεί ένας ΗΜΜΥ με κάποιο μεταπτυχιακό να βρει αξιοπρεπή δουλειά στην Ελλάδα;

3)Ποια είναι η κατάσταση του ΕΜΠ, πόσο δύσκολη είναι η σχολή, και ποια είναι αυτή η φήμη του; Δηλαδή ένας απόφοιτος του 9 μπορεί να προωθηθεί στο εξωτερικό εύκολα;

Επίσης αν κάποιος σπουδάζει στην σχολή αν μπορεί να μου περιγράψει γενικά την καθημερινότητα ως φοιτητής και γενικά την κατάσταση και το κλίμα που επικρατεί στη σχολή.

Πήγαινε Ιατρική να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο από την ανεργία.

MarcoReus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο MarcoReus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 378 μηνύματα.
Και η ιατρικη πλεον δεν εγγυαται σιγουρη αποκατασταση τουλαχιστον στην Ελλαδα. Σιγουρια μονο ο στρατος και τα σωματα ασφαλειας σου προσφερουν.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.603 μηνύματα.
Kάτι ήξερε ο Σμήναρχος Κάκαλος...Να τον ακούτε τον παλιό. :tongue:

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3.928 μηνύματα.
νεα παιδια να πηγαινουν να γινονται αστυφυλακες για να τσιμπησουν το χιλιαρικο.η καταντια της σημερινης εποχης.να κανεις ενα επαγγελμα με το ζορι για να παρεις το χιλιαρικο.γτ μην μου πει κανεις οτι ειχε ονειρο καποιος να γινει αστυφυλακας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γεια σε όλους σας!

παντως οτι περιοριζεσαι τελειωνοντας το μαθηματικο μονο στην ελλαδα το ακουω.υπαρχουν 1500 μεταπτυχιακα που δεν γινεται απλος καθηγητης σε σχολειο

MarcoReus

Εκκολαπτόμενο μέλος

νεα παιδια να πηγαινουν να γινονται αστυφυλακες για να τσιμπησουν το χιλιαρικο.η καταντια της σημερινης εποχης.να κανεις ενα επαγγελμα με το ζορι για να παρεις το χιλιαρικο.γτ μην μου πει κανεις οτι ειχε ονειρο καποιος να γινει αστυφυλακας.
Αστυφυλακες και πυροσβεστες. Να ρισκαρουν καθε μερα τη ζωη τους μαθητες του 17-18 για 1000€. Τραγικο αλλα αληθινο στην Ελλαδα του 2020.

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει από Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3.928 μηνύματα.
Αστυφυλακες και πυροσβεστες. Να ρισκαρουν καθε μερα τη ζωη τους μαθητες του 17-18 για 1000€. Τραγικο αλλα αληθινο στην Ελλαδα του 2020.
φταινε ομως φιλε.γτ δεν κυνηγουν το ονειρο τους?δεν τους ειπε κανενας με το ζορι γινετε αστυφυλακες.ελεγε ενας προσφατα για νομικη και αστυφυλακων.συγκρινε την επιστημη της νομικης με τον μπατσο στους δρομους.μιλαμε για παρανοια κανονικη.

MarcoReus

Εκκολαπτόμενο μέλος

φταινε ομως φιλε.γτ δεν κυνηγουν το ονειρο τους?δεν τους ειπε κανενας με το ζορι γινετε αστυφυλακες.ελεγε ενας προσφατα για νομικη και αστυφυλακων.συγκρινε την επιστημη της νομικης με τον μπατσο στους δρομους.μιλαμε για παρανοια κανονικη.
Κοιτα δε φταινε ομως μονο τα παιδια. Οταν ως ελευθερο επαγγελματια το κρατος σε υποχρεωνει να πληρωσεις 50% των χρηματων που βγαζεις σε φορους σε "αναγκαζει" να στραφεις στο Δημοσιο (αρα και στα σωματα ασφαλειας) εφοσον δε θελεις να ξενιτευτεις.

tsiobieman

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 828 μηνύματα.
Γεια σε όλους σας!

Καλησπέρα Θανάση θα σου πω ορισμένα πράγματα :
1) με δίπλωμα ΗΜΜΥ μπορείς να δουλέψεις στους τομείς της Πληροφορικής , τηλεπικοινωνιών , ρομποτικής , ενέργειας ( <- εδώ υπάρχει τρελός κορεσμός) και φυσικά σε ακαδημαική καριέρα.

2) η κατάσταση της αγοράς εργασίας της χώρας μας για όλους τους τομείς των ΗΜΜΥ εκτός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (για τις τηλεπικοινωνίες και εκεί ψηλοδύσκολα τα πράγματα, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές εταιρίες πχ ΟΤΕ , Vodafone etc) είναι αρκετά δύσκολη , αξιοπρεπή δουλειά για τα δεδομένα της χώρας μπορείς να βρεις ναι αλλά όπως σου είπα ΟΧΙ από όλους τους τομείς. Πλέον υπάρχουν και ιδιωτικές εταιρίες ενέργειας αλλά είναι πολύ κορεσμένος τομέας δυστυχώς.

3) η ΣΗΜΜΥ είναι από τις πιο δύσκολες σχολές γενικώς (όχι μόνο στο ΕΜΠ) , καθώς πρέπει να μάθεις πολλά νέα concepts για μεγάλη ποσότητα τομέων σε μικρό χρονικό διάστημα και ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος. Έχει πολύ καλή φήμη στο εξωτερικό και με καλό βαθμό (ειδικά με 9 που ανέφερες) είναι πολύ εύκολο να προωθηθείς στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό (αυτό ισχύει για όλα τα πανεπιστήμια, αν έχεις μεγάλο βαθμό προωθείσαι αρκετά εύκολα στο εξωτερικό,γιατί τα πανεπιστήμια έχουν διασυνδέσεις).

4) συνιστώ του ΑΠΘ και της Κρήτης χωρίς να θέλω να υποβιβάσω τα υπόλοιπα (αν θες κυρίως για εξωτερικό και της Πάτρας καλό είναι έχει προωθήσει αρκετά άτομα στο εξωτερικό). Το ΑΠΘ έχει κι αυτό ένα χ όνομα στο εξωτερικό και η Κρήτη έχει το καλύτερο ινστιτούτο έρευνας στην Ελλάδα οπότε είναι καλή επιλογή για ακαδημαική καριέρα.

Δεν σπουδάζω στη σχολή για να σου πω περισσότερα, αλλά ελπίζω οι πληροφορίες αυτές να σε βοήθησαν :) .

The Mountain

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο The Mountain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 944 μηνύματα.

Τα λέει στο σαιτ της σχολής.

όχι καλή, ναι

Κατάσταση του ΕΜΠ: περηφανεύονται όλοι πως είναι το κορυφαίο τεχνολογικό ίδρυμα της χώρας, ωστόσο το μόνο ίδρυμα στο οποίο μοιάζει στα αλήθεια είναι το Δρομοκαΐτειο. Είναι και τριμπούρδελο και ψυχιατρείο: είτε θα την παλέψεις με την παράνοιά του και όλα τα άλλα θα σου φαίνονται κομπλέ είτε δεν θα την παλέψεις και θα αρχίσεις τα ναρκωτικά μια ώρα αρχίτερα. Win-win situation.

Τώρα με αυτό με το 9 γελάω, κάτσε να πας μια βδομάδα στη σχολή και τα ξαναλέμε...

Ανάλογα τι σου αρέσει.

Βασικά θα με ενδιέφερε να γίνω ακαδημαϊκός, είναι πολύ νωρίς να το πω αλλά θα μου άρεσε.

Αν έχουν λεφτά η μαμά και ο μπαμπάς μπορεί να έχεις ήδη γίνει ακαδημαϊκός και να μην το ξέρεις. Αλλά όπως είπαμε, κάτσε να πας μια βδομάδα στη σχολή και το ξανασυζητάμε

Είμαι στο ΕΜΠ, αλλά όχι στη ΣΗΜΜΥ. Από ότι βλέπω και ξέρω η καθημερινότητα σου θα είναι ένας συνδυασμός από πρησμένα μάτια και πόνους στην μέση λόγω υπερβολικής χρήσης του pc, 290320 καφέδες και συχνά διαλείμματα για μπινελίκια στους καθηγητές σου.

Dimitris9

Δραστήριο μέλος

Ο Dimitris9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 411 μηνύματα.
Για να πας ιατρική πρεπει να το θες πραγματικά γιατι Ειναι ενα επάγγελμα εκτος απο δύσκολο και με πολλές ευθύνες. Επισης οι σπουδες εκεί ειναι μεσ’το νερό 12-15 χρονια (σχολη-ειδικότητα κτλ) και ενας άλλος απο Πολυτεχνείο πχ ή οποιαδήποτε σχολη αν κανει σπουδες για 10 χρονια + δεν θα ειναι άνεργος.
Τι την εχετε πια την ιατρικη;
Επισης με τοσο διαβασμα και τόσες υποχρεώσεις μονο το κεφάλι σου ήσυχο δεν εχεις

kiyoshi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kiyoshi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
άκυρο παιδί στο ισκουλ: *θέλει σχολή που δεν έχει καμία σχέση με επιστήμες υγείας και ζητάει πληροφορίες*

ισκουλ: πήγαινε ιατρική λολ

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.044 μηνύματα.
άκυρο παιδί στο ισκουλ: *θέλει σχολή που δεν έχει καμία σχέση με επιστήμες υγείας και ζητάει πληροφορίες*

ισκουλ: πήγαινε ιατρική λολ
Δεν ξέρω γιατί αλλά αν υπήρχε βραβείο memer στο ischool είμαι σίγουρος ότι θα ήσουν από τους πρώτους/πρώτες που θα το έπαιρνε, ακόμα γελάω με το meme σου με το doge για τις πανελλήνιες :lol:

kiyoshi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kiyoshi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 354 μηνύματα.
Δεν ξέρω γιατί αλλά αν υπήρχε βραβείο memer στο ischool είμαι σίγουρος ότι θα ήσουν από τους πρώτους/πρώτες που θα το έπαιρνε, ακόμα γελάω με το meme σου με το doge για τις πανελλήνιες :lol:
Άλλο ένα βραβείο λοιπόν στην συλλογή μου με άχρηστα ταλέντα και κατορθώματα:morning1:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.603 μηνύματα.
Θυμάμαι την ατάκα ..." εγώ είμαι ο Γιατργόoooςςςςςς" του αθάνατου Ευρυπιώτη στους Απαράδεκτους. Κάτι ήξερε.. :hehe:

Ουριήλ

Διάσημο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 2.044 μηνύματα.
Θυμάμαι την ατάκα ..." εγώ είμαι ο Γιατργόoooςςςςςς" του αθάνατου Ευρυπιώτη στους Απαράδεκτους. Κάτι ήξερε.. :hehe:
Εγώ θυμάμαι τον Βέγγο... πάντως σε λίγα χρόνια μας βλέπω όλους γιατρούς εδώ μέσα, συμφοιτητές

Αλκης Κ.

Δραστήριο μέλος

Ο Αλκης Κ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 630 μηνύματα.
Μόνο που δεν ηταν δικο του το meme. Γνωριζω το παιδι που το εφτιαξε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια