oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Διαβάζοντας άλλα θέματα πρόσεξα πολλούς να λένε ότι δεν πατάνε στη σχολή και διαβάζουν μόνο πριν την εξεταστική. Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να γίνει σε σχολές με εργαστήρια και υποχρεωτικά μαθήματα, αλλά σε ποιές από τις υπόλοιπες είναι εφικτό; Και κατά πόσο είναι αποτελεσματικό; Εννοώ να κάνεις τα παραπάνω αλλά να μην γίνεις και αιώνιος φοιτητής. Αξίζει να περάσεις σε μια περιοχή που οι δικοί σου θα πληρώνουν χωρίς να είσαι συνεπής; όχι. Επομένως θα μπορούσε απλά κάποιος να διαβάζει σπίτι (περιοχή κατοικίας διαφορετική από περιοχή που έχει περάσει) και να πηγαίνει μόνο στις εξεταστικές; Είναι με την σειρά του αποτελεσματικό αυτό;
Φυσικά δεν ρωτάω για ίδιους λόγους, σκεφτόμουν απλώς ότι ίσως έτσι να τακτοποιούνταν καλυτερα άλλα θέματα, πχ το οικονομικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Pride
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Σε μικρά τμήματα, που έχουν σχετικά λίγους φοιτητές (άρα ακόμα πιο λίγοι πατάνε) οι καθηγητές συγκρατούν φάτσες και εκτιμούν τις παρουσίες, που σημαίνει ότι μπορεί να σε βοηθήσουν αν το χρειαστείς..
nPb
Επιφανές μέλος

Σε μικρά τμήματα, που έχουν σχετικά λίγους φοιτητές (άρα ακόμα πιο λίγοι πατάνε) οι καθηγητές συγκρατούν φάτσες και εκτιμούν τις παρουσίες, που σημαίνει ότι μπορεί να σε βοηθήσουν αν το χρειαστείς..
και επιπλέον έχω δει πολλούς καθηγητές να κόβουν όσους δεν τους έχουν δει στο μάθημά τους...
Revekka
Τιμώμενο Μέλος

Έχω κοπεί και εγώ έτσι, μόνο που απλά ο καθηγητής είχε κενά μνήμης!!!
nPb
Επιφανές μέλος

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Εμένα μου αρέσει πολύ όταν γίνεται αυτό και αποκτάς μία οικειότητα με τον Καθηγητή. Έχεις το θάρρος να τον ρωτήσεις και ένα πράγμα παραπάνω...Εμάς αυτό γίνεται στα επιλογής, που μοιράζονται τα άτομα και έχουμε ΜΟ 10 άτομα μέσα..Είμαστε φίλοι στο Facebook κλπ!![]()
Nαι. Τα μαθήματα της κατεύθυνσης ανήκουν στην ενότητα με τα μαθήματα επιλογής. Facebook έχουν κάποιοι αλλά δεν είμαστε φίλοι.

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Μια φίλη μου είχε τελειώσει την Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης και μετά δούλευε στην Ξάνθη, ενώ ταυτόχρονα "πήγαινε" και Νομική. Πήρε το πτυχίο στην ώρα της (δεν ξέρω με τι βαθμό), έκανε ένα μεταπτυχιακό κι έχει πλέον ανοίξει και δικηγορικό γραφείο. Από ότι άκουσα ετοιμάζεται και για δεύτερο μεταπτυχιακό. Οπότε, φαντάζομαι πως σε κάποιες σχολές και υπό προϋποθέσεις είναι εφικτό να "παρακολουθείς" από το σπίτι.
Aκόμη και σε Τμήματα όπου δεν υπάρχουν εργαστήρια, η παρακολούθηση αξίζει τον κόπο, ας είναι "προαιρετική". Θα ακούσεις κάποια πράγματα που δεν υπάρχουν ούτε στα καλύτερα συγγράμματα του κόσμου. Επίσης πολλοί καθηγητές διδάσκουν και πράγματα εκτός συγγραμμάτων και τα ζητάνε μετά στις εξετάσεις. Μια φορά στην ζωή σου, σου δόθηκε η ευκαιρία να ακούσεις μια διάλεξη από έναν επιστήμονα του είδους ζωντανά με κιμωλιοπίνακα ή διαφάνειες. Είναι κρίμα να χάσεις αυτήν την εμπειρία. Καλό και το βιβλίο, αλλά ο χειρότερος διδάσκων είναι καλύτερος και από το καλύτερο σύγγραμμα.

kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Revekka
Τιμώμενο Μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

nPb συμφωνώ απόλυτα. Απλώς έφερα ένα παράδειγμα. Εγώ είμαι οπαδός των διαλέξεων άλλωστε, έχω φάει ώρες κι ώρες στα αμφιθέατρα (θα δείξει αν άξιζε τον κόπο και τον χρόνο).
Δεν αξίζει παντού και πάντα να ξημεροβραδυάζεσαι στα αμφιθέατρα εκτός και αν έχετε πολύωρα εργαστήρια. Για παράδειγμα παλιότερα είχα ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων 9.00-19.00 και μετά γυρνούσα σπίτι με κεφάλι καζάνι.

Γιώργος
Τιμώμενο Μέλος

Αυτά ισχύουν σε κάτι θεωρητικές σχολές (ναι απ' αυτές που έχουν και κοπέλες), όχι στα Πολυτεχνεία. Όπου έχετε εργαστήρια κι υποχρεωτικές εργασίες πέφτει γενικά ΠΟΛΥ τρέξιμο.
Πάμε στο θέμα μας...
Το "συνεπής" είναι να περνάς τα μαθήματα. Αν καταφέρνεις να τα περνάς χωρίς παρακολούθηση μπράβο σου. Κατά τα άλλα η υποχρέωσή σου απέναντι στους γονείς σου είναι να πάρεις πτυχίο στην ώρα σου και μετά αν συνεχίσεις να μένεις εκτός σπιτιού (γιατί ΔΕΝ μπορείς να ξαναγυρίσεις πίσω μετά, θα φρίξεις), να βρεις δουλειά για να αυτοσυντηρείσαι.Αξίζει να περάσεις σε μια περιοχή που οι δικοί σου θα πληρώνουν χωρίς να είσαι συνεπής; όχι.
Από 'κει και πέρα εξαρτάται το κάθε μάθημα. Έχει τύχει φερ' ειπείν να περάσω (με 10 μάλιστα) πολύ δύσκολο μάθημα χωρίς να πατήσω ποτέ γιατί απλά ήξερα πώς να δουλέψω "απ' το σπίτι". Σε άλλα μαθήματα πάλι ΠΡΕΠΕΙ να παρακολουθήσεις για να τα καταλάβεις (ή να στα εξηγήσει άλλος).
Κατά τα άλλα, καλό είναι να χαρείς την φοιτητική σου ζωή, ειδικά αν είσαι απ' τους τυχερούς που είναι στις θεωρητικές σχολές που δεν έχουνε και μεγάλο φόρτο εργασίας (κατεβαίνεις σχολή μόνο στις εξεταστικές). Αν είσαι σε άλλη πόλη κιόλας, μην χάσεις ευκαιρία, κοίτα να περάσεις ΚΑΛΑ γιατί αυτά τα ανέμελα χρόνια δεν θα ξανάρθουν.
Μετά έχει δουλειά, 8ωρο, 1 μήνα άδεια για όλο το χρόνο, εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΟΤΕ, συντήρηση αυτοκινήτου, συμβόλαια, μεσίτες, λογαριασμούς κι ένα κάρο πράγματα ....
kaleidoscope
Επιφανές μέλος

Δεν αξίζει παντού και πάντα να ξημεροβραδυάζεσαι στα αμφιθέατρα εκτός και αν έχετε πολύωρα εργαστήρια. Για παράδειγμα παλιότερα είχα ημερήσιο πρόγραμμα μαθημάτων 9.00-19.00 και μετά γυρνούσα σπίτι με κεφάλι καζάνι.Τότε, πήρα απόφαση, έκανα διασυνδέσεις με νέα παιδιά, εξασφάλισα σημειώσεις και παρακολουθούσα επιλεκτικά. Ήταν τελειώς εξοντωτικό να χτυπάω 10ωρο μάθημα ημερησίως καθισμένος σε ένα αμφιθέατρο...Μετά δεν είχα κουράγιο για τίποτα.
![]()
Εννοείται ότι πρέπει να γίνει μια επιλογή, δεν γίνεται να πηγαίνει κάποιος σε όλα, ειδικά αν έχει πολλά εργαστήρια. Τα πρώτα 2,5 χρόνια πήγαινα στα περισσότερα αμφιθέατρα, αλλά μετά οι υποχρεωτικές ώρες ήταν πολλές οπότε σταμάτησα να πηγαίνω σε κάποιες διαλέξεις. Ειδικά όταν έχεις να τρέχεις και Πανεπιστήμιο-Ιπποκράτειο-Παπαγεωργίου, δεν σου μένει ενέργεια για τις μη υποχρεωτικές ώρες. Στο κάτω κάτω, πρέπει να έχεις χρόνο και για διάβασμα (και για καμιά έξοδο)!

Παρόλα αυτά όμως μπορείς να τα πας πολύ καλύτερα από κάποιον που πήγαινε που και που στα μαθήματα.
Εξαρτάται, θα έλεγα, και από τη σχολή και από το τι θες εσύ από τον εαυτό σου.
oasis
Εκκολαπτόμενο μέλος

Α! Και επίσης θέλω να ρωτήσω αν μπορώ να παρακολουθώ κάποιο μάθημα στο πανεπιστήμιο της περιοχής μου ενώ δεν είμαι γραμμένη. Εννοώ είναι ελεύθερα και ανοιχτά για όποιον θέλει ή απαγορεύεται;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.