Πανεπιστήμιο στα 40: Πανελλήνιες ή online Αμερική;

kostas.ath

Νεοφερμένο μέλος

Ο kostas.ath αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Καλησπέρα παιδιά,

είμαι 37 (κοντά 38) και θέλω πολύ να πάω πανεπιστήμιο για Electrical & Computer Engineering.

Background:

• Στα 18 είχα ξεκινήσει Audio Engineering στη SAE, αλλά μετά από ~1,5 χρόνο έκανα dropout γιατί δεν είχα λεφτά.
  • Έκτοτε δουλεύω full-time σαν audio engineer / producer (recording, mixing, mastering κλπ).
  • Τα τελευταία χρόνια έχω κολλήσει με ηλεκτρομαγνητισμό, ηλεκτρονικά, προγραμματισμό, neural networks κλπ και θέλω να το πάω σοβαρά.
Έχω καταλήξει σε 2 σενάρια:

1) University of Arizona – Online ECE​

• Κόστος: ~57.700 €
  • Διάρκεια: 4 χρόνια (ρεαλιστικά 4–5).
  • Προετοιμασία: 1–2 χρόνια για AP / SAT / TOEFL.
  • Τίτλος: BSc in Electrical and Computer Engineering (US bachelor, 100% online από Ελλάδα).

2) ΕΜΠ – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών​

• Κόστος: 0 € (δημόσιο).
  • Διάρκεια: τυπικά 5, αλλά μάλλον 6–7 χρόνια στην ηλικία μου.
  • Προετοιμασία: ~2 χρόνια Πανελλήνιες.
  • Τίτλος: Integrated Master (MEng) in ECE, on-campus στο Μετσόβιο.
Ρεαλιστικά τα σενάρια είναι:

α) 1–2 χρόνια prep (AP/SAT/TOEFL) + 4–5 χρόνια online UArizona
β) 2 χρόνια prep Πανελλήνιες + 6–7 χρόνια Μετσόβιο

Σύνολο δηλαδή:

• UArizona: ~5–7 χρόνια + ~57.7k €
  • ΕΜΠ: ~8–9 χρόνια + 0 €
Η αλήθεια είναι ότι αν πάω στο U of A θα ζοριστώ πολύ οικονομικά θα είμαι σχεδόν άφραγκος μέχρι να πάρω το πτυχίο και ξέρω ότι δε θα έχω και τα εργαστήρια που έχουν στο ΕΜΠ. Αξίζουν τα τόσα πολλά λεφτά για να τελειώσω 2 χρόνια νωρίτερα και να γλυτώσω και τις πανελλήνιες;

Αν ήσασταν στη θέση μου, 37–38, με καριέρα στον ήχο αλλά όρεξη για σοβαρό ECE, τι θα διαλέγατε και γιατί;

Πιο πολύ με νοιάζουν:

• γνώμες από όσους έχουν περάσει από ΗΜΜΥ ΕΜΠ,
  • ή έχουν κάνει online σπουδές έξω και τις χρησιμοποίησαν για master/δουλειά.
Ευχαριστώ

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 1.018 μηνύματα.
Αν τελείωσες θεωρητική θα είναι δύσκολο να ξαναδώσεις από θετική.

kostis76

Νεοφερμένο μέλος

Ο kostis76 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Ανάμεσα σε αυτές τις 2, ΕΜΠ HMMY hands down που λενε και στο χωριο μου.
Πάντως υπάρχουν και άλλες επιλογές, πχ ΠΑΔΑ με Integrated master και περνάς σχετικά πιο ευκολα απο πανελληνιες...

Cocobolo

Νεοφερμένο μέλος

Ο Cocobolo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Σπουδες ημμυ ηλεκτρονικα χωρις εργαστηρια δεν ειναι και οτι καλυτερο.Αποψη μου ειναι αφου εισαι προθυμος να το προσπαθησεις,καλυτερα να το κανεις σωστα κατ εμε.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.124 μηνύματα.
Καλησπέρα παιδιά,

είμαι 37 (κοντά 38) και θέλω πολύ να πάω πανεπιστήμιο για Electrical & Computer Engineering.

Background:

• Στα 18 είχα ξεκινήσει Audio Engineering στη SAE, αλλά μετά από ~1,5 χρόνο έκανα dropout γιατί δεν είχα λεφτά.
  • Έκτοτε δουλεύω full-time σαν audio engineer / producer (recording, mixing, mastering κλπ).
  • Τα τελευταία χρόνια έχω κολλήσει με ηλεκτρομαγνητισμό, ηλεκτρονικά, προγραμματισμό, neural networks κλπ και θέλω να το πάω σοβαρά.
Έχω καταλήξει σε 2 σενάρια:

1) University of Arizona – Online ECE​

• Κόστος: ~57.700 €
  • Διάρκεια: 4 χρόνια (ρεαλιστικά 4–5).
  • Προετοιμασία: 1–2 χρόνια για AP / SAT / TOEFL.
  • Τίτλος: BSc in Electrical and Computer Engineering (US bachelor, 100% online από Ελλάδα).

2) ΕΜΠ – Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών​

• Κόστος: 0 € (δημόσιο).
  • Διάρκεια: τυπικά 5, αλλά μάλλον 6–7 χρόνια στην ηλικία μου.
  • Προετοιμασία: ~2 χρόνια Πανελλήνιες.
  • Τίτλος: Integrated Master (MEng) in ECE, on-campus στο Μετσόβιο.
Ρεαλιστικά τα σενάρια είναι:

α) 1–2 χρόνια prep (AP/SAT/TOEFL) + 4–5 χρόνια online UArizona
β) 2 χρόνια prep Πανελλήνιες + 6–7 χρόνια Μετσόβιο

Σύνολο δηλαδή:

• UArizona: ~5–7 χρόνια + ~57.7k €
  • ΕΜΠ: ~8–9 χρόνια + 0 €
Η αλήθεια είναι ότι αν πάω στο U of A θα ζοριστώ πολύ οικονομικά θα είμαι σχεδόν άφραγκος μέχρι να πάρω το πτυχίο και ξέρω ότι δε θα έχω και τα εργαστήρια που έχουν στο ΕΜΠ. Αξίζουν τα τόσα πολλά λεφτά για να τελειώσω 2 χρόνια νωρίτερα και να γλυτώσω και τις πανελλήνιες;

Αν ήσασταν στη θέση μου, 37–38, με καριέρα στον ήχο αλλά όρεξη για σοβαρό ECE, τι θα διαλέγατε και γιατί;

Πιο πολύ με νοιάζουν:

• γνώμες από όσους έχουν περάσει από ΗΜΜΥ ΕΜΠ,
  • ή έχουν κάνει online σπουδές έξω και τις χρησιμοποίησαν για master/δουλειά.
Ευχαριστώ
Θα σου πω κάτι, και δεν θα σου αρέσει, καθώς είπες πως θες να το πάρεις σοβαρά...

Κανένα από τα δύο δεν θα επέλεγα προσωπικά.

cinephilee

Νεοφερμένο μέλος

Η cinephilee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Οι σπουδές γενικά στην Ελλάδα/Ευρώπη είναι δωρεάν. Οπότε αξίζουν. Αλλά θα αφήσεις τις ΗΠΑ για 5 χρόνια ώστε να σπουδάσεις και να ζήσεις στην Ελλάδα Έχεις τα χρήματα;
Σχολές μηχανικών δεν έχει μόνο το ΕΜΠ, αλλά και σε άλλες σχολές με πιο χαμηλά μόρια, άρα αν στρωνώσουν θεωρητικά θα μπορούσες να τα φτάσεις.

Γιατί δεν κοιτάς για κανένα διαδικτυακό ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια