Καλησπέρα σε όλους και όλες,
Πάντα από μωρό παιδί ονειρευόμουν να γίνω μια μέρα γιατρός. Έχω αποφοιτήσει από το '18, και η πρώτη χρονιά που έδωσα ήταν και τότε. Δεν τα κατάφερα διότι λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι εξετάσεις ο πατέρας μου είχε ένα τροχαίο, του οποίου το αντίκτυπο στην ψυχική μου υγεία δεν ήταν το καλύτερο. Δεν πέρασα κάπου. Αποφάσισα να αφήσω λοιπόν έναν χρόνο κενό, να δω τι θα γίνει με τον πατέρα μου ο οποίος βρίσκονταν επί μήνες στο νοσοκομείο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.. Εν τέλει έμεινε παράλυτος ύστερα από εγκεφαλικό που έπαθε στο νοσοκομείο. Φτάνει το καλοκαίρι λοιπόν του '19 και ξεκινάω διάβασμα. Οκτώβριο του ίδιου έτους η γιαγιά μου παθαίνει υπογλυκαιμία στον ύπνο της, πράγμα που την κατέστησε "φυτό". Χρήματα για νοσηλεία στο σπίτι δεν διαθέταμε, οπότε αναγκαστικά την αναλάβαμε εγώ και η μητέρα μου. Φτάνουμε Μάρτιο (λίγο πριν την άφιξη του Covid), και πεθαίνει.. Είχα ψυχολογικά καταρρεύσει, αλλά έδωσα, για να μην πάει χαμένο το διάβασμα που είχα κάνει έως τότε. Πέρασα Γεωπονικό, το οποίο απέχει πολύ από την σχολή που ήθελα. Πάμε πάλι μια χρονιά ξανά τα ίδια. Αποφασισμένος να δώσω όλο μου το είναι στο διάβασμα, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να περάσω Ιατρική, διαγιγνώσκομαι με μια πάθηση του μυοκαρδίου. Χρειαζόμουν επέμβαση. Η επέμβαση πήγε καλά, αλλά έχασα την περίοδο από Μάρτιο έως περίπου Μάιο στο κρεβάτι. Και τώρα βρίσκω τον εαυτό μου να αναρωτιέται εάν αξίζει να ξαναδώσω φέτος, γνωρίζοντας ότι δεν θα περάσω (δεν εχω διαβάσει ούτε εβδομάδα συνολικά αυτή τη χρονιά, και δεν έχω τις σωστές βάσεις), μόνο και μόνο για να τεστάρω τον εαυτό μου. Δεν μπορώ να φανταστώ εάν αποφασίσω να το περάσω όλο αυτό ξανά του χρόνου, τι θα συμβεί. Είμαι απελπισμένος, και νομίζω έχω βρεθεί σε μονόδρομο, ο οποίος δεν οδηγεί σε αυτό που θέλω. Νιώθω άχρηστος. Και δεν ξέρω τι να κάνω. Τι θα μου προτείνατε;