Πανελλήνιοι διαγωνισμοί και ολυμπιάδες: οι συμβουλές σας

neurogirl

Νεοφερμένο μέλος

Η Ανδρονίκη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας Θεσσαλίας. Έχει γράψει 24 μηνύματα.
Καλημέρα στην σχολική μαθητική κοινότητα

Είμαι μαθήτρια της πρώτης λυκειου που το προηγούμενο Σάββατο διαγωνίστηκε στο πανελλήνιο διαγωνισμό βιολογίας. Ωστόσο, από ο,τι φαίνεται δεν πρόκειται καν να καταφέρω να μπω μέσα στην δωδεκάδα ( έγραψα περιπου 80 με 85 ) . Γενικά στόχος μου είναι να καταφέρω να κατακτήσω θέση στην ελληνική αποστολή για την ολυμπιαδα βιολογιας , αλλά όπως δείχνουν τα δεδομένα θα χρειαστει να δουλέψω πολύ σκληρά.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος καθώς μόνο οι 4 πρώτοι μαθητές από την β και γ λυκειου καταφέρνουν να κατακτήσουν θέση στην ολυμπιαδα μετά από ένα χρονικό διάστημα απαιτητικών εξετάσεων. Οι πιθανότητες να αποτύχει κάνεις είναι πολύ μεγάλες, ιδιαίτερα στην γ φάση του διαγωνισμού.

Η φετινή μου επίδοση αποτελεί μόνο μια απογοήτευση για εμένα, καθώς μέσα σε τρεις ώρες δεν κατάφερα να διαχειριστώ με τον τρόπο που έπρεπε όλες τις εκφωνήσεις με αποτέλεσμα να κάνω ανόητα λάθη . Αυτό το οποίο με θλίβει περισσότερο είναι πως άμα ήμουν πιο προσεκτική θα μπορούσα να είχα μια πολύ καλύτερη επίδοση , η οποία θα είχε την κατάλληλη ανταπόκριση στις προσδοκίες μου . Σκεφτόμουν σοβαρά να παρατήσω την βιολογια και να ασχοληθώ με κάτι άλλο, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο εκτός από την βιολογια . Θέλω πάρα πολύ να φτάσω στο επίπεδο της Ολυμπιάδας και μόνο η σκέψη ότι ίσως δεν έχω τα προσόντα που απαιτούνται με απογοητεύει.

Εσείς, ως έμπειροι ,τι συμβουλή θα μου δίνατε; Πως θα μπορούσα να διαχειριστώ καλύτερα τον χρόνο μου σε μια εξέταση, όπως ένας πανελληνιος διαγωνισμος ; Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποια συμβουλή για να εξελιξω τον τρόπο σκέψης μου , έτσι ώστε να σκέφτομαι πιο " επιστημονικά " και να μην είμαι τόσο επιπόλαιη την ώρα της εξέτασης;

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για οποιαδήποτε ανταπόκριση !

Χρήστες Βρείτε παρόμοια