Πανελλήνιες 2021 - Βρίσκομαι σε αδιέξοδο και θέλω συμβουλές!

Χρήστος Τζαβάρας

Νεοφερμένος

Ο Χρήστος Τζαβάρας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας,

Είμαι μαθητής Γ λυκείου και φέτος θα δώσω πανελλήνιες για πρώτη φορά στην ζωή μου (πεδίο υγείας). Είχα επιλέξει αυτό το πεδίο καθώς μου αρεσάν αρκετά τα μαθήματα της βιολογίας και της χημείας. Επίσης είχα και την πίεση από τους γονείς μου.
Στην φυσική πάντα είμουν στον πάτο ενώ στην χημεία τα έβγαζα πέρα (μάλιστα ήμουν και αρκετά καλός) μέχρι την γ λυκείου. (η χημεία αυτόν τον χρόνο είναι σαν την φυσική, γεμάτη υπολογισμούς - είμαι τούβλο στα μαθηματικά). Ειδικά φέτος που τα σχολεία ήταν κλειστά σχεδόν όλη την χρονία δεν έχω μάθει -τι πο τα- με τα διαδικτυακά μαθήματα. Υπάρχουν τόσα προβλήματα με τον ήχο και είναι τόσο μονότονα που απλά τα παράτησα κυριολεκτικά (αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό στο webex μόνο του). Συν και ένα μεγάλο προσωπικό θέμα που με οδήγησε παλία σε τάσεις αυτοκτονίας και να η κατάστασή μου - Σε 2 μήνες γράφω και δεν ξέρω απολύτος τίποτα όσον αναφόρα την χημεία και την φυσική. Ακόμα και να διάβαζα όλη την χρονία, ακόμα και αν τα σχολεία ήταν ανοιχτά δεν θα τα έβγαζα πέρα καθώς έχω τεράστια κενά από τις προηγούμενες τάξεις στην φυσική. Η βιολογία μου είναι βατή καθώς για να γράψεις καλά πρέπει να ξέρεις την θεωρία. Θέλω να περάσω παιδαγωγικά ή τεφαα (που έχω σκεφτεί να τα συνδυάσω και να γίνω γυμναστής σε σχολείο) όμως 95% δεν θα βγάλω τα μόρια. Τι να κάνω;; Μπορώ του χρόνου να δώσω πανελλήνιες στα ανθρωπιστικά ή θα πρέπει να παρακολουθήσω ξανά την γ λυκείου ανθ. κατεύθηνσης (να πω ότι είμαι 0 και στα αρχαία, ένας ακόμα λόγος που διάλεξα κατ. θετικών); Να κάτσω να τρέξω με 1000 τα μαθήματα φυσικής και χημείας; Να μπω σε ΙΕΚ (που μόνο Αθήνα μπορώ λόγω οικονομικών + τα ΙΕΚ δεν έχουν παιδαγωγικά παρά μονο βοηθός βρεφονηπιοκόμου, ούτε κάτι σοβαρό σε σχέση με τον αθλητισμό); Να σπουδάσω σε κάποιο δωρεάν πανεπιστίμιο σε άλλη χώρα της ΕΕ (γίνεται χωρίς τις πανελλήνιες ή με άλλες εξετάσεις/μαθήματα;);
Πραγματικά έχω τελείως απελπιστεί, νιώθω σαν να έχω εγκλοβιστεί σε μια γωνία χωρίς καμία επιλογή... Τι μπορώ να κάνω; Κατά την γνώμη μου η καλύτερη επιλογή θα ήταν να δώσω πανελλήνιες στα ανθρωπιστικά του χρόνου (έστω και αν χρειαστεί να κάνω ξανά την γ λυκείου) αφού η ιστορία και η πολιτική παιδία θέλουν μόνο θεωρία ενώ ξέρω και αρκετά θέματα σύγχρονης ιστορίας (μάλιστα αρκετές φορές έβλεπα ιστορικά ντοκιμαντέρ αντί να είμαι στο webex) με αγχώνει όμως η μεγάλη ύλη και οι λεπτομέριες της ιστορίας...Θα πρέπει όμως σε 1 χρόνο να μάθω τα ΠΑΝΤΑ σχετικά με τα αρχαία καθώς ούτε να τονίζω ξέρω... Τι να κάνω να αρχίσω από τώρα να μάθω αρχαία; Να σκοτωθώ στην φυσική; Φοβάμαι πως αν αλλάξω πεδίο μην τα κάνω σαλάτα στο μυαλό μου και να μην τα καταφέρω να κάνω κάτι ούτε από την μια ούτε από την άλλη...(τα άλλα πεδία δεν τα συζητάω καν που θέλουν ωμά μαθηματικά)

Σας παρακαλώ πολύ βοηθήστε με, θα εκτιμίσω κάθε απάντηση!
 

Mary Jane

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών. Έχει γράψει 131 μηνύματα.
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Ήταν να δώσω πέρσυ και ήμουν στην ιδιά ακριβώς κατάσταση με εσένα [αλλά με τα αρχαία]. Τελικά αποφάσισα να πάω μόνο στο πρώτο μάθημα γιατί άμα πάτωνα θα τα παρατούσα τελείως και τώρα δίνω ουσιαστικά δεύερη φορά και είναι όλα καλύτερα. Άμα βρίσκεσαι σε τέτοια κατάσταση που νιώθεις οτι πιέζεσαι πολύ ψυχολικά, δεν χάθηκε ο κόσμος να δώσεις ξανά του χρόνου! Πρώτα κοίτα να είσαι εσύ καλά. Προσωπικά άκουσα πολλά από πολλούς επειδή δεν έδώσα τελικά εξετάσεις αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. Και το να πάω στο εξωτερικό πέρασε από το μυαλό μου και ακόμα το ψάχνω. Σκέψου τις επιλογές σου και ελπίζω να νιώσεις καλύτερα σύντομα και να θυμάσε δεν θα είναι έτσι η κατάσταση για πάντα. Μπράβο σου που ζήτησες βοήθεια, μακάρι να το είχα κάνει και εγώ πέρσυ. Όσον αφορά την ιστορία, δεν είναι τίποτα η λεπτομέρειες και στην τελικά θα τις αντιμετωπίσεις όταν έρθει η ώρα. :)
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,090 μηνύματα.
Αρχικά, παρε μια μεγααααλη ανάσα και ηρέμησε. Είναι απολύτως φυσιολογικό να νιώθεις έτσι αυτή την περίοδο. Από την μια η πίεση λόγω πανελληνίων, από την άλλη η πανδημία, είναι λογικό να νιώθεις εγκλωβισμένος σε αυτή την κατάσταση. Και εννοειται πως είναι δύσκολο να παρακολουθείς διαδικτυακά μαθήματα και να ανταπεξέλθεις στον όγκο εργασίας. Δεν είναι απλο να συγκεντρωθείς και να διαβάσεις υπό αυτές τις συνθήκες.
Όμως, πρέπει να ξέρεις το εξής: οι πανελλήνιες δεν είναι με τίποτα το τέλος σου ή ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσεις. Μπορεί τώρα να σου φαίνονται βουνό, μπορεί να νιώθεις ότι θα αποτύχεις, μπορεί να νιώθεις ότι δεν θα έχεις άλλες επιλογές μετά κτλ αλλά δεν ισχύει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά.
Για εμενα, σκεψου το ψύχραιμα, δωσε στον εαυτό σου λίγες μέρες να σιγουρευτείς ότι σε ενδιαφέρουν τα επαγγέλματα κι οι σχολές που αναφέρεις.
Απο εκεί και περα, αν θες να περάσεις σε πανεπιστήμιο την επόμενη χρόνια, εγώ θα σου πρότεινα να δώσεις φέτος πανελλήνιες. Δεν έχει σημασία αν θα περάσεις κάπου ή τι θα γράψεις, αφού δεν σε ενδιαφέρει το πεδίο σου έτσι κι αλλιώς. Πήγαινε για την εμπειρία, για να πάρεις μια γεύση και να είσαι πιο άνετος την επόμενη φορά που θα ξαναπάς.
Διαφορετικα, σκεψου σίγουρα και την εναλλακτική του ΙΕΚ. Ειδικά αν ενδιαφέρεσαι για αθλήματα, γυμναστική κτλ, όλο και κάποια ειδικότητα θα μπορείς να κανεις σε ΙΕΚ. Και πίστεψε με, μπορείς ανετα να βρεις δουλειά και από εκεί. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να έχεις πτυχίο πανεπιστημίου. Ακόμα και σε άλλους τομείς, που θεωρητικά θα έπρεπε να έχεις πτυχίο, έχω δει να προτιμούνται απόφοιτοι ΙΕΚ γιατί είναι καλοί σε αυτό που κάνουν.
Αν θες να πας εξωτερικό, φαντάζομαι ότι θα υπάρχει μια διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσεις, τόσο με χαρτιά όσο με βαθμούς κτλ και ίσως είναι λίγο αγχωτική. Επιπλέον, σίγουρα θα είναι αρκετά τα έξοδα. Προσωπικά, πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να σκεφτείς το εξωτερικό αργότερα, όταν θα έχεις κατασταλάξει σε κάτι πιο συγκεκριμένο, ώστε να κανεις μεταπτυχιακό, να βρεις μια δουλειά κτλ.
Γενικα μην ξεχνάς ότι ποτε δεν είναι αργά. Αν χρειαστεί να διαβάσεις δυο χρονιές για να δώσεις πανελλήνιες, δεν πειράζει. Αν τελειώσεις μια σχολη και μετά αποφασίσεις ότι θες να κανεις κάτι άλλο, πάλι δεν πειράζει. Στην σχολή μου γνώρισα άτομα που έδωσαν πανελλήνιες δυο και τρεις φορές, άλλους που έδωσαν κατατακτήριες για δεύτερο πτυχίο γιατί τελικά δεν τους ταίριαζε αυτό που είχαν σπουδάσει, μεγαλύτερα άτομα με οικογένεια που θέλουν πτυχίο μόνο και μόνο επειδή τους ενδιαφέρει θεωρητικά το αντικείμενο κτλ. Αλλά και στον επαγγελματικό χώρο, γνωρίζω παιδιά από ΙΕΚ που βρήκαν καλές ευκαιρίες και τώρα έχουν μια χαρά δουλειές. Ο,τι κι αν αποφασίσεις, να ξέρεις ότι δεν τελειώνει τίποτα με τις πανελλήνιες. ;)
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,669 μηνύματα.
τα προηγουμενα χρονια ως μαθητης ησουνα καλος και φετος επαθες προβλημα?
 

calliope

Νεοφερμένος

Η calliope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης. Έχει γράψει 67 μηνύματα.
δεν χρειάζεται να ξανακανεις την ταξη για να δωσεις απο αλλο πεδιο. Μπορεις να διαλεξεις οτι πεδιο θες του χρονου (για ΓΕΛ)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top