Πανελλήνιες (2ο πτυχίο): ποια σχολή με προοπτικές να διαλέξω;

foxypup

Νεοφερμένο μέλος

Η foxypup αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλημεράα
Σκέφτομαι να δώσω 2η φορά πανελλήνιες για 2ο πτυχίο. Ποια σχολή πιστεύετε αξίζει να στοχέυσω : Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας, Ρώσικης γλώσσας και Φιλολογίας και Σλάβικων σπουδών, Τούρκικων σπουδών και σύγχρονων ασιατικών, ψυχολογία (εκπα-παντειο), διεθνών και ευρωπαϊκών σπουδών (πάντειο-παπει). Ειλικρινά, μου αρέσουν όλα, οπότε χρειάζομαι μια πιο «εξωτερική» ματιά. Δεν με ενδιαφέρει τόσο η επαγγελματική αποκατάσταση — το κάνω γιατί με τραβάνε πολύ αυτοί οι τομείς. Βέβαια, αν στο μέλλον δεν πάνε καλά τα πράγματα με το 1ο πτυχίο, θα ήθελα να έχω μια εναλλακτική.Έχει κάποιος γνώση/εμπειρία από κάποια από αυτές τις σχολές ή τα αντικείμενα;

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1.669 μηνύματα.
Εχω τελειώσει ψυχολογία 🙋🏼‍♀️
Μπορεις να με ρωτήσεις ο,τι θέλεις.

Ειναι τρομερά ενδιαφέρουσα σχολή .Στα αρνητικά η δύσκολη εισαγωγή στα μεγάλα αστικά κέντρα, κατά τα άλλα μέσα στην σχολή δεν θα δυσκολευτείς καθολου καθως ειναι δεύτερο πτυχίο και το πρώτο σου είναι και ιδιαίτερα απαιτητικό.
Ακομα, ο τομέας της νευροψυχολογίας συνδυάζει και τις δύο σου επιστήμες 🧬

Bonus tip, το Πάντειο έχει μικρή βάση για μετεγγραφή άρα μπορείς να περάσεις και σε πιο χαμηλοβαθμα τμήματα και να βρεθείς Αθήνα σχετικά εύκολα.

Εξίσου ενδιαφέρουσα θεωρώ την αγγλική φιλολογία.

foxypup

Νεοφερμένο μέλος

Η foxypup αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Εχω τελειώσει ψυχολογία 🙋🏼‍♀️
Μπορεις να με ρωτήσεις ο,τι θέλεις.

Ειναι τρομερά ενδιαφέρουσα σχολή .Στα αρνητικά η δύσκολη εισαγωγή στα μεγάλα αστικά κέντρα, κατά τα άλλα μέσα στην σχολή δεν θα δυσκολευτείς καθολου καθως ειναι δεύτερο πτυχίο και το πρώτο σου είναι και ιδιαίτερα απαιτητικό.
Ακομα, ο τομέας της νευροψυχολογίας συνδυάζει και τις δύο σου επιστήμες 🧬

Bonus tip, το Πάντειο έχει μικρή βάση για μετεγγραφή άρα μπορείς να περάσεις και σε πιο χαμηλοβαθμα τμήματα και να βρεθείς Αθήνα σχετικά εύκολα.

Εξίσου ενδιαφέρουσα θεωρώ την αγγλική φιλολογία.
Σ ευχαριστώ πολύ! 😄⭐

Χρήστες Βρείτε παρόμοια