Καλημέρα και καλώς σας βρήκα. Είμαι απόφοιτος του τμήματος αγγλικής φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο πέρασα στα 18 μου , δηλαδή το μακρινό 2010 από την θεωρητική κατεύθυνση γενικού λυκείου. Η αλήθεια είναι πως την εποχή εκείνη , αν και δεν ήμουν μεγάλος φαν των θεωρητικών μαθημάτων , επέλεξα την θεωρητική κατεύθυνση γιατί είχα κενά στα μαθηματικά. Επίσης την σχολή , την επέλεξα διότι μου άρεσαν τα αγγλικά και δεν με ενδιέφερε κάποια από τις σχολές του πρώτου πεδίου.
Τα τελευταία χρόνια και ενώ έχω εργαστεί ως φιλόλογος της αγγλικής, συνειδητοποίησα πως η διδασκαλία δεν είναι αυτό που με γεμίζει ως άνθρωπο. Μπήκα λοιπόν στην διαδικασία να αναζητήσω στην λίστα με τις βάσεις εισαγωγής ΑΕΙ, ποιο επάγγελμα θα μου άρεσε να ασκούσα εάν είχα επιλέξει το 2010 την αντίστοιχη σχολή. Κατέληξα λοιπόν , πως αυτό που μου άρεσε πάντα ήταν η τεχνολογία , οι υπολογιστές και γενικότερα οι μηχανές. Σκέφτομαι σοβαρά πλέον, να ξαναπεράσω τον γολγοθά των πανελληνίων, έχοντας ως στόχο κάποια εκ των σχολών της πληροφορικής , μηχανολόγων μηχανικών , μηχανικών Η/Υ ή ηλεκτρολόγων μηχανικών.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω από μαθητές της τεχνολογικής καθώς και τελειόφοιτους αντίστοιχων σχολών , εάν είναι εφικτό μέσα σε έναν χρόνο να ξεκινήσω τα μαθηματικά και την φυσική από το 0. Επίσης από ποια τάξη και έπειτα θα ήταν χρήσιμο να ξεκινήσω τα μαθηματικά αρχικά. Αυτό που σκεφτόμουν είναι να αγοράσω τα σχολικά βιβλία των Α' Β' Γ' γυμνασίου με τα αντίστοιχα βοηθήματα και αναλόγως της βελτίωσης μου να προχωρήσω σε αυτά του λυκείου.