Ποια σχολή πληροφορικής να επιλέξω;

Thodoras_

Νεοφερμένο μέλος

Ο Thodoras_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα, με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την πληροφορική και τον προγραμματισμό. Είμαι στο 4ο πεδίο και είμαι ανάμεσα στην σχολή πληροφορικής του ΑΠΘ και στην Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλ. συστημάτων του ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο. Ποιά από τις δυο πιστεύεται ότι αξίζει περισσότερο;;; Έχω ακούσει απο πολλούς ότι δεν έχει μεγαλη σημασία η σχολή, αλλά το πόσο ασχολείσαι. Και επίσης το ενσωματωμένο master που δινει το ΔΙΠΑΕ ίσως δίνει κάποιο προβάδισμα σε σχέση με το απλό πτυχίο του ΑΠΘ;;; Ευχαριστώ!

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 519 μηνύματα.
Έχω ακούσει απο πολλούς ότι δεν έχει μεγαλη σημασία η σχολή, αλλά το πόσο ασχολείσαι.
Καλησπερα, Ακριβως αυτο ισχυει. Τωρα για τις σχολες δηλωσε οποια ειναι πιο κοντα στο σπιτι σου. Το μηχανικων πληροφορικης εχει εξτρα 1 χρονο και σε παει πιο βαθεια σε πληροφορικη πχ hardware κλπ.

omitsop

Νεοφερμένο μέλος

Η omitsop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 16 ετών και Μαθήτρια Α' λυκείου. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Όντως το integrated master σου δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα ιδίως αν σε ενδιαφέρει το δημόσιο. Βέβαια η μετακίνηση από κέντρο μέχρι εκεί δεν είναι αμελητέα για να την κάνεις κάθε μέρα, αλλά εντάξει τόσοι και τόσοι και την κάνουν. Επίσης, από 4ο πεδίο σκέψου λίγο τη Φυσική στη Σίνδο. Θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις; Το δίλημμά σου αφορά δύο σχολές με 3000 μόρια διαφορά. Υπάρχει περίπτωση δηλαδή να πιάσεις ΑΠΘ και να πας Σίνδο; Αλήθεια το Παμακ γιατί δεν είναι στις επιλογές σου;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια