Οικονομικής επιστήμης vs ΔΕΤ

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,575 μηνύματα.
Θα ήθελα να μου πείτε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο και γιατί. Ευχαριστώ.
Η βασικη τεχνη ειναι αυτη της Διοικησης Επιχειρησεων
Η Διοικητικης Επιστημης και Τεχνολογιας ( ΔΕΤ) θα μπορουσε να ειναι και ειναι ενα μεταπτυχιακο της παραπανω για να καταλαβαινεις πληροφορικη..οχι ομως και να την εκτελεις αλλα για να μιλας με τους πληροφορικαριους.
Θα μπορουσε και να μην υπηρχε προπτυχιακο ΔΕΤ αλλα το ΟΠΑ που το ξεκινησε ηθελε να αυξησει σχολες και πηρε τα μαστερ και τα εκανε προπτυχιακα.
Το 2019 δημιουργηθηκαν αρκετες σχολες ΔΕΤ στην επαρχια επειδη ηταν και μουρατο και μοδατο ονομα.
Καποιες απο αυτες τις ΔΕΤ εχουν μεσα κατευθυνσεις (οπως συνηθιζεται) μια Διοικηση Επιχειρησεων και μια ΔΕΤ.
Προσωπικη αποψη ειναι οτι πακετο ΔΕΟ + μαστερ ειναι πληρετερο.
Να πουμε οτι η ΔΕΤ ειναι δυσκολοτερη της ΔΕΟ λογο τεχνικων μαθηματων
Ως δικαιωματα τωρα ..Το οικονομικο επιμελλητηριο τα ιδια δινει για ΔΕΟ για ΔΕΤ και για Οικονομικης επιστημης
 
Τελευταία επεξεργασία:

Evi_

Νεοφερμένος

Η Evi_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας Πελοποννήσου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Θα ήθελα να μου πείτε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο και γιατί. Ευχαριστώ.
Ως φοιτήτρια 3ου έτους στο Δετ του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, η διαφορά του με το τμήμα των οικονομικών είναι ότι στο Δετ κάνεις έξτρα και μαθήματα διοίκησης και πληροφορικής. Έτσι παίρνεις γενικές γνώσεις και από τα τρία αυτά πεδία και μετά στο 3ο έτος παίρνεις την ανάλογη κατεύθυνση τους. Εννοείται ότι μετά ανάλογα τις πιστωτικές μονάδες που θα έχεις μαζέψει από τα μαθήματα των οικονομικών, έχεις την δυνατότητα να γραφτείς στο οικονομικό επιμελητήριο και να ασκήσεις κανονικά το επάγγελμα του οικονομολόγου.
Αν σου αρέσουν και η πληροφορική και η διοίκηση, τότε δεν θα έχεις θέμα να πάρεις γνώσεις και από άλλα πεδία. Βέβαια επειδή το τμήμα είναι πολύ γενικό, αν έχεις αποφασίσει ότι θέλεις να ασχοληθείς αποκλειστικά με τα οικονομικά, τότε καλύτερα μπες κατευθείαν σε ένα τμήμα καθαρά οικονομικών. Σκέψου το καλά και εννοείται να κοιτάξεις αρκετά τα προγράμματα σπουδών των σχολών ανεξαρτήτως αν είναι τμήμα Δετ ή οικονομικών, γιατί τμήμα με τμήμα διαφέρει. Καλή επιτυχία και ελπίζω να σε βοήθησα!! :)
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,121 μηνύματα.
Θα ήθελα να μου πείτε ποιο από τα δύο είναι καλύτερο και γιατί.
Καλύτερο δεν υπάρχει-καλύτερο για σένα μπορεί...

Ψάξου με τα προγράμματα σπουδών! Εγω θα επέλεγα οικονομική επιστήμη από την άποψη ότι προσφέρει πολύ πιο ισχυρό μαθηματικό και ποσοτικό υπόβαθρο! Με βάση αυτο το υπόβαθρο μετά το πέρας των σπουδών θα κοίταζα να κάνω μάστερ στο ΔΕΤ για να αποκτήσω υπόβαθρο και στην διοίκηση αλλά και τη πληροφορική
 

theodle

Νεοφερμένος

Ο theodle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Στη φάση που βρίσκεσαι αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι να γράψεις καλά στις Πανελλήνιες. Καλά κάνεις και πραγματοποιείς από τώρα το πλάνο σου, αλλά ο πρώτος σου στόχος είναι να γράψεις καλά. Μετά θα έχεις όλο το χρόνο να αποφασίσεις
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top