mara.g
Νεοφερμένο μέλος
Η mara.g αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

Γεια σας μόλις έδωσα πανελλήνιες και ασχολήθηκα παραπάνω με τον οδηγό σπουδών κάθε σχολής και ενώ όλη την χρονιά έλεγα θα πάω οικονομικής επιστήμης στο ΟΠΑ τώρα έχω καταλήξει οδε στο οπα πάλι . Τα μόρια τα πιάνω δεν είναι θέμα . Δεν είναι ότι δεν μου αρέσουν τα οικονομικά απλά επειδή είμαι δημιουργικό άτομο το οδε μου ταιριάζει καλύτερα. Εξάλλου και όλη τη χρονιά που έλεγα θα περάσω οικονομικά ήξερα ότι δεν θα ασχοληθώ 100% εκεί καθώς ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό μάρκετινγκ . Επίσης δεν πάω κατευθείαν μάρκετινγκ που έχει και το οπα καθώς είναι πολύ εξειδικευμένο και θα ήθελα ένα πιο γενικό πτυχίο . Επομένως να πάω οδε ή οικονομικής επιστήμης ;( Γενικότερα θέλω να κάνω μεταπτυχιακά , να ζήσω εξωτερικό ξερω ήδη 3 γλώσσες και θέλω να μάθω και άλλες 2). Ωστόσο θεωρώ μου ταιριάζει απόλυτα το οδε απλά θέλω και μια εξτρα γνώμη
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.345 μηνύματα.

Το οικονομικο τμημα του ΟΠΑ ειναι ένα "μαθηματικό τμημα". Έχει αρκετά μαθηματικά και θέλει να έχει κάποιος ένα σχετικά οκ επίπεδο στα μαθηματικά και να του αρέσουν φυσικά. Το τμημα ασχολείται με όλες τις πτυχές της οικονομικής επιστήμης. Το ΟΔΕ είναι λίγο πιο απλοικό,ασχολείται με τις επιχειρήσεις και το πως θα γίνουν αυτές καλύτερες εσωτερικά γι αυτο βλεπεις μαθηματα οπως μαρκετινγκ,εφ.αλυσιδα,μανατζεμεντ,διαχειριση ανθρ.πορων κλπ
Προσωπικα θα επελεγα Οικονομικο γιατι σου δινει περισσοτερη ευελιξια να ασχοληθεις με επαγγελματα πιο τεχνικα πχ αναλογιστική
Προσωπικα θα επελεγα Οικονομικο γιατι σου δινει περισσοτερη ευελιξια να ασχοληθεις με επαγγελματα πιο τεχνικα πχ αναλογιστική
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Γιατι δεν πας ΔΕΟΣΓενικότερα θέλω να κάνω μεταπτυχιακά , να ζήσω εξωτερικό ξερω ήδη 3 γλώσσες και θέλω να μάθω και άλλες 2
mara.g
Νεοφερμένο μέλος
Η mara.g αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

Έχω δει τα μαθήματα και δεν με τρελαίνουν είναι η αλήθεια (δεος). Είμαι δημιουργική και θέλω να συναναστρέφομαι με κόσμο για αυτό είχα αμφιβολίες για τα οικονομικά και άρχισα να ψάχνω .Το οικονομικο τμημα του ΟΠΑ ειναι ένα "μαθηματικό τμημα". Έχει αρκετά μαθηματικά και θέλει να έχει κάποιος ένα σχετικά οκ επίπεδο στα μαθηματικά και να του αρέσουν φυσικά. Το τμημα ασχολείται με όλες τις πτυχές της οικονομικής επιστήμης. Το ΟΔΕ είναι λίγο πιο απλοικό,ασχολείται με τις επιχειρήσεις και το πως θα γίνουν αυτές καλύτερες εσωτερικά γι αυτο βλεπεις μαθηματα οπως μαρκετινγκ,εφ.αλυσιδα,μανατζεμεντ,διαχειριση ανθρ.πορων κλπ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Γιατι δεν πας ΔΕΟΣ
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος
Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3.345 μηνύματα.

redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 208 μηνύματα.

Και τα 2 δινουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα που ειναι το πιο σημαντικο πραγμα στο καθε πτυχιο. Τωρα αμα εισαι καλη στην θεωρια Οδε αμα εισαι στα μαθηματικα οικονομικης επιστημης.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.976 μηνύματα.

Γεια σας μόλις έδωσα πανελλήνιες και ασχολήθηκα παραπάνω με τον οδηγό σπουδών κάθε σχολής και ενώ όλη την χρονιά έλεγα θα πάω οικονομικής επιστήμης στο ΟΠΑ τώρα έχω καταλήξει οδε στο οπα πάλι . Τα μόρια τα πιάνω δεν είναι θέμα . Δεν είναι ότι δεν μου αρέσουν τα οικονομικά απλά επειδή είμαι δημιουργικό άτομο το οδε μου ταιριάζει καλύτερα. Εξάλλου και όλη τη χρονιά που έλεγα θα περάσω οικονομικά ήξερα ότι δεν θα ασχοληθώ 100% εκεί καθώς ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό μάρκετινγκ . Επίσης δεν πάω κατευθείαν μάρκετινγκ που έχει και το οπα καθώς είναι πολύ εξειδικευμένο και θα ήθελα ένα πιο γενικό πτυχίο . Επομένως να πάω οδε ή οικονομικής επιστήμης ;( Γενικότερα θέλω να κάνω μεταπτυχιακά , να ζήσω εξωτερικό ξερω ήδη 3 γλώσσες και θέλω να μάθω και άλλες 2). Ωστόσο θεωρώ μου ταιριάζει απόλυτα το οδε απλά θέλω και μια εξτρα γνώμη
Το θέλω "Οικονομικά" είναι αρκετά ευρύ. Υπάρχουν πάρα πολύ κλάδοι κάτω από την ομπρέλα των Οικονομικών.
Εάν σου αρέσει η διεπιστημονικότητα, όπως μου άρεσε και εμένα, τότε το ΟΔΕ ΟΠΑ είναι το κατάλληλο για εσένα, ΧΩΡΊΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Το πτυχίο είναι αρκετά ευρύ και σου δίνει τα εφόδια για να εξιδεικευτείς με μεταπτυχιακό σε οποιαδήποτε κομμάτι.
Στην ΟΔΕ έχεις υποχρεωτικά κάποιους συγκεκριμένες πυλώνες:
- Μαθήματα Ποσοτικών Μεθόδων 3: (Μαθηματικά, Στατιστική, Οικονομετρία)
- Μαθήματα Οικονομικής Επιστήμης 3: (Μικροοικονομική Ι, Μικροοικονομική ΙΙ, Μακροοικονομική)
- Μαθήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής 6: (Λογιστική Ι, Λογιστική ΙΙ, Διοικητική Λογιστική, Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων, Χρηματοοικονομική Διοίκηση Ι, Χρηματοοικονομική Διοίκηση ΙΙ
- Μαθήματα Δικαίου 3: (Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο Ι, Εμπορικό Δίκαιο ΙΙ)
- Μαθήματα Μάρκετινγκ & Ψυχολογίας 3: (Αρχές Μάρκετινγκ, Συμπεριφορά Καταναλωτή, Ψυχολογία)
- Μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων 4: (Γενικές Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομική των Επιχειρήσεων, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιχειρησιακή Στρατηγική και Πολιτική)
- Μαθήματα Πληροφορικής 2: Στοιχεία Υπολογιστικών Συστημάτων και Πληροφοριακά Συστήματα
- Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 2: Αγγλικά είτε Γερμανικά είτε Γαλλικά
Όπως καταλαβαίνεις επιβεβαιώνεται η διεπιστημονικότητα του συγκεκριμένου πτυχίου, αφού παίρνεις υποχρεωτικά μια γεύση από όλα.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να επιλέξεις 1 από τις 4 προσφερόμενες κατευθύνσεις ανάλογα με το ενδιαφέρον σου:
- Λογιστική και Χρηματοοικονομική
- Μάρκετινγκ
- Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
- Διοίκηση Επιχειρήσεων
Τέλος, μπορείς να επιλέξεις 5 επιλογής κατεύθυνσης από την κατεύθυνση σου και τα υπολειπόμενα για πτυχίο (5) μπορεί να είναι από οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση και 3 εκ των οποίων μπορεί να είναι και από άλλο τμήμα του ΟΠΑ!!!!
Πέρα από τον οδηγό σπουδών και τα μαθήματα, είναι ένα τμήμα με τρομερή ιστορία, μεγάλα ποσοστά απορροφησιμότητας στην αγορά εργασίας και οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί και τρομερά προσβάσιμοι.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
Και τα 2 δινουν τα ιδια επαγγελματικα δικαιωματα που ειναι το πιο σημαντικο πραγμα στο καθε πτυχιο. Τωρα αμα εισαι καλη στην θεωρια Οδε αμα εισαι στα μαθηματικα οικονομικης επιστημης.
Είναι πολύ απλοϊκό το να λες εάν είσαι καλή στην θεωρία -> ΟΔΕ αλλιώς στα μαθηματικά -> ΟΕ.
Αρχικά, όταν ένας μαθητής περνάει ΟΔΕ ΟΠΑ στο οποίο απαιτούνται 17000 μόρια και είναι ένα από τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα, τότε σημαίνει ότι είναι καλός/η και στα 2.
Το θέμα είναι ξεκάθαρα αν θέλει να μάθει πράγματα διεπιστημονικά για να στελεχώσει ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις ή να εμβαθύνει περισσότερο στην Οικονομική επιστήμη ως επιστήμη. Μην ξεχνάς ότι τα Οικονομικά είναι μια κοινωνική επιστήμη οπότε και αυτή έχει αρκετή θεωρία αλλά σίγουρα τις τελευταίες δεκατίες επειδή γίνεται προσπάθεια να ποσοτικοποιηθεί, σίγουρα έχει περισσότερα μαθηματικά απ' ότι η ΟΔΕ.
mara.g
Νεοφερμένο μέλος

Αν δεν μου αρέσει η λογιστική μπορώ να περάσω τα συσχετιζόμενα μαθήματα ;Το θέλω "Οικονομικά" είναι αρκετά ευρύ. Υπάρχουν πάρα πολύ κλάδοι κάτω από την ομπρέλα των Οικονομικών.
Εάν σου αρέσει η διεπιστημονικότητα, όπως μου άρεσε και εμένα, τότε το ΟΔΕ ΟΠΑ είναι το κατάλληλο για εσένα, ΧΩΡΊΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. Το πτυχίο είναι αρκετά ευρύ και σου δίνει τα εφόδια για να εξιδεικευτείς με μεταπτυχιακό σε οποιαδήποτε κομμάτι.
Στην ΟΔΕ έχεις υποχρεωτικά κάποιους συγκεκριμένες πυλώνες:
- Μαθήματα Ποσοτικών Μεθόδων 3: (Μαθηματικά, Στατιστική, Οικονομετρία)
- Μαθήματα Οικονομικής Επιστήμης 3: (Μικροοικονομική Ι, Μικροοικονομική ΙΙ, Μακροοικονομική)
- Μαθήματα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής 6: (Λογιστική Ι, Λογιστική ΙΙ, Διοικητική Λογιστική, Ανάλυση Λογιστικών Καταστάσεων, Χρηματοοικονομική Διοίκηση Ι, Χρηματοοικονομική Διοίκηση ΙΙ
- Μαθήματα Δικαίου 3: (Αστικό Δίκαιο, Εμπορικό Δίκαιο Ι, Εμπορικό Δίκαιο ΙΙ)
- Μαθήματα Μάρκετινγκ & Ψυχολογίας 3: (Αρχές Μάρκετινγκ, Συμπεριφορά Καταναλωτή, Ψυχολογία)
- Μαθήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων 4: (Γενικές Αρχές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομική των Επιχειρήσεων, Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων, Επιχειρησιακή Στρατηγική και Πολιτική)
- Μαθήματα Πληροφορικής 2: Στοιχεία Υπολογιστικών Συστημάτων και Πληροφοριακά Συστήματα
- Μαθήματα Ξένων Γλωσσών 2: Αγγλικά είτε Γερμανικά είτε Γαλλικά
Όπως καταλαβαίνεις επιβεβαιώνεται η διεπιστημονικότητα του συγκεκριμένου πτυχίου, αφού παίρνεις υποχρεωτικά μια γεύση από όλα.
Από εκεί και πέρα, μπορείς να επιλέξεις 1 από τις 4 προσφερόμενες κατευθύνσεις ανάλογα με το ενδιαφέρον σου:
- Λογιστική και Χρηματοοικονομική
- Μάρκετινγκ
- Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων
- Διοίκηση Επιχειρήσεων
Τέλος, μπορείς να επιλέξεις 5 επιλογής κατεύθυνσης από την κατεύθυνση σου και τα υπολειπόμενα για πτυχίο (5) μπορεί να είναι από οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση και 3 εκ των οποίων μπορεί να είναι και από άλλο τμήμα του ΟΠΑ!!!!
Πέρα από τον οδηγό σπουδών και τα μαθήματα, είναι ένα τμήμα με τρομερή ιστορία, μεγάλα ποσοστά απορροφησιμότητας στην αγορά εργασίας και οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί και τρομερά προσβάσιμοι.
Το προτείνω ανεπιφύλακτα!!!
Chris1993
Περιβόητο μέλος
Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4.976 μηνύματα.

Αν δεν μου αρέσει η λογιστική μπορώ να περάσω τα συσχετιζόμενα μαθήματα ;
Εάν παρακολουθείς γενικά τα μαθήματα του τμήματος, κάνεις τις ασκήσεις/εργασίες (βαθμολογημένες η μη) και στο τέλος κάνεις μια ικανοποιητική επανάληψη, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να περνάς τα μαθήματα, αντιθέτως θα παίρνεις και πολύ καλές βαθμολογίες.
Πάντως, όσο και αν περίεργη σου φαίνεται στο άκουσμα η Λογιστική είναι πολύ όμορφη - απλά χρειάζεται να έχεις ανοιχτό μυαλό και θετική διάθεση για να μάθεις κάτι εντελώς καινούργιο

redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 208 μηνύματα.

Συμφωνω ναι επισης θεωρω καλα τμηματα και το οδε του εκπα και των οικονομικων επιστημων του εκπα.Είναι πολύ απλοϊκό το να λες εάν είσαι καλή στην θεωρία -> ΟΔΕ αλλιώς στα μαθηματικά -> ΟΕ.
Αρχικά, όταν ένας μαθητής περνάει ΟΔΕ ΟΠΑ στο οποίο απαιτούνται 17000 μόρια και είναι ένα από τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα, τότε σημαίνει ότι είναι καλός/η και στα 2.
Το θέμα είναι ξεκάθαρα αν θέλει να μάθει πράγματα διεπιστημονικά για να στελεχώσει ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις ή να εμβαθύνει περισσότερο στην Οικονομική επιστήμη ως επιστήμη. Μην ξεχνάς ότι τα Οικονομικά είναι μια κοινωνική επιστήμη οπότε και αυτή έχει αρκετή θεωρία αλλά σίγουρα τις τελευταίες δεκατίες επειδή γίνεται προσπάθεια να ποσοτικοποιηθεί, σίγουρα έχει περισσότερα μαθηματικά απ' ότι η ΟΔΕ.
bovid19
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο bovid19 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ. Έχει γράψει 344 μηνύματα.

Είναι και τα δύο τμήματα για "αναποφάσιστους" με την έννοια ότι ανοίγουν αρκετές πόρτες και επιτρέπουν στον φοιτητή να εξερευνήσει διάφορα αντικείμενα πριν επιλέξει μάστερ. Η διαφορά είναι ότι το ΟΔΕ είναι περισσότερο προσανατολισμένο προς επιχειρήσεις (έχει μαθήματα μάρκετινγκ, περισσότερη λογιστική, στοιχεία πληροφορικής κτλ). Το ΟΕ απ' την άλλη (και ανάλογα με την κατεύθυνση) μπορεί να εμβαθύνει περισσότερο σε χρηματοοικονομικά, εφαρμοσμένα οικονομικά (οικονομετρία) και οικονομική θεωρία.
Τώρα με βάση τις προτιμήσεις σου θα σου έλεγα ΟΔΕ. Κάτι σε μάρκετινγκ δεν θα βρεις εγγενώς στο ΟΕ, πάρα μόνο αν πάρεις μαθήματα άλλου τμήματος (το πολύ 3). Αυτά σαν ένας ταπεινός απόφοιτος του ΟΕ.
Τώρα με βάση τις προτιμήσεις σου θα σου έλεγα ΟΔΕ. Κάτι σε μάρκετινγκ δεν θα βρεις εγγενώς στο ΟΕ, πάρα μόνο αν πάρεις μαθήματα άλλου τμήματος (το πολύ 3). Αυτά σαν ένας ταπεινός απόφοιτος του ΟΕ.
redpointer
Εκκολαπτόμενο μέλος

Παντως (ξαναλεω) θεωρω και του εκπα τα τμηματα πολυ καλα και των οικονομικων επιστημων και της διοικησης επιχειρησεων. Ειδικα τον οικονομικων επιστημων εχει πολλους γνωστους καθηγητες πχ βαρουφακης, τσακαλωτος, στουρναρας, παπανδρεου κλπ. Τωρα γενικα τα οικονομικα δεν ειναι ακριβως innovative science καλο θα ηταν να μαθεις και γνωσεις πληροφορικης (χωρις να γινομαι γραφικος). Τελος θεωρω του εκπα τις σχολες καλυτερες απο παπει (αποψη μου).
GeorgePap2003
Διάσημο μέλος

Όντως το ΕΚΠΑ εχει αρκετα δυνατο προγραμμα σπουδων τουλαχιστον το οικονομικο και βαζει και κομματια αναλυσης δεδομενων-νμζ εχει και ξεχωριστη κατευθυνση αν δεν κανω λαθος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 38 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.