Annoulito
Νεοφερμένο μέλος
Η Annoulito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

25-07-25

19:04
Έχω περάσει νοσηλευτική και είμαι στο δίλλημα του να ξαναδώσω πανελλήνιες για 2η φορά. Ήθελα πάρα πολύ να περάσω βιολογικό ή ιατρική- αρκετά υψηλός στόχος- άλλα τελικά πέρασα νοσηλευτική. Σαν επάγγελμα το αγαπώ πραγματικά, είτε είμαι νοσηλεύτρια είτε γιατρός, φροντίζω και κάνω το καλύτερο για τον άνθρωπο. Ώστόσο το να ξαναδώσω είναι κάτι που σκέφτομαι από πριν ακόμα βγουν οι βάσεις καθώς μπορώ και να πιάσω κάποια υψηλότερη σχολή, υπάρχει όμως η πιθανότητα να αποτύχω και οι πανελλήνιες είναι ένα πολύ ακριβό και ψυχοφθόρο σπορ...Ποια είναι η γνώμη σας για την νοσηλευτική;;
Ilias__
Νεοφερμένο μέλος
Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φυσικής Ιωαννίνων. Έχει γράψει 73 μηνύματα.

25-07-25

19:39
Αν θέλεις και έτσι νιώθεις ξανά δώσε . Άσχετα με τα μόρια που έγραψες, την 2η φορά μπορεί να τα πας πολύ καλύτερα . Μη συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Άλλο η 1η φορά άλλο η 2η. Διαφορετικές συνθήκες σε κάθε περίπτωση. Επιπλέον ξέρεις ακριβώς τι παίζει και ποιο είναι το σύστημα, οπότε αυτό σίγουρα σε ανακουφίζει έστω και λίγο από άγχος. Δεν θα έχεις σχολείο, μόνο φροντιστηριο, οπότε αρκετό χρόνο και για διάβασμα και για ξεκούραση (που δεν είχες πολύ την 1η φορά). Επίσης δες τι λάθη έκανες για να μην τα ξανά κάνεις. Αν το πάρεις σοβαρά όλα είναι πιθανά, αρκεί να είσαι στο στόχο σου. Όλοι δικαιούμαστε μία 2η ευκαιρία. Μετά ίσως μετανιώνεις μία ζωή που δεν ξανά έδωσες μία ευκαιρία στον εαυτό σου. Τώρα νοσηλευτική δεν είναι και άσχημα και όπως είπες σου αρέσει. Ξέρω άτομα που τους αρέσει πολύ. Τέλος αν τελικά αποφασίσεις να ξαναδώσεις ΚΆΝΕ ΕΓΓΡΑΦΉ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ. Διεκδικούμε την θέση για παν ενδεχόμενο. Ακόμη και να μην πας κάνε την εγγραφή να υπάρχει.
Alessandra Eliza
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Alessandra Eliza αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών Ιωαννίνων και μας γράφει από Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 252 μηνύματα.

18-08-25

15:24
Εγώ δεν θα πήγαινα, μου φαίνεται πολύ δύσκολο επάγγελμα, δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να ταΐζει και να αλλάζει ασθενεις..Έχω περάσει νοσηλευτική και είμαι στο δίλλημα του να ξαναδώσω πανελλήνιες για 2η φορά. Ήθελα πάρα πολύ να περάσω βιολογικό ή ιατρική- αρκετά υψηλός στόχος- άλλα τελικά πέρασα νοσηλευτική. Σαν επάγγελμα το αγαπώ πραγματικά, είτε είμαι νοσηλεύτρια είτε γιατρός, φροντίζω και κάνω το καλύτερο για τον άνθρωπο. Ώστόσο το να ξαναδώσω είναι κάτι που σκέφτομαι από πριν ακόμα βγουν οι βάσεις καθώς μπορώ και να πιάσω κάποια υψηλότερη σχολή, υπάρχει όμως η πιθανότητα να αποτύχω και οι πανελλήνιες είναι ένα πολύ ακριβό και ψυχοφθόρο σπορ...Ποια είναι η γνώμη σας για την νοσηλευτική;;
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος
Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 52 μηνύματα.

18-08-25

23:50
Θα σε συμβούλευα και εγώ να δώσεις πάλι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει την 2η φορά ιδίως αν διαβάσεις περισσότερο μεθοδικά. (Πως το λένε οι πολιτικοί μας όταν έχουμε επαναληπτικές εκλογές; : '' η κάλπη είναι κενή'' εννοώντας ότι στις 2ες εκλογές η ψηφοφορία ξεκινά από την αρχή και δεν επηρεάζεται από το αποτέλεσμα της 1ης εκλογής. Εγώ λοιπόν παραφράζοντας την φράση λέω ότι στις 2ες πανελλαδικές '' η κόλλα είναι λευκή'' όταν σου δίνουν τα θέματα, δηλαδή το πως θα γράψεις δεν προδικάζεται από το πως έγραψες στις 1ες εξετάσεις εφέτος). Συμφωνώ επίσης με τον Ilias ότι πρέπει οπωσδήποτε να γραφτείς στην Νοσηλευτική ώστε να έχεις μια κατοχυρωμένη σχολή ό,τι και αν γίνει του χρόνου. Παρεμπιπτόντως όσον αφορά τη Νοσηλευτική να σε ενημερώσω τα εξής: α) στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτών ώστε το μόνο σίγουρο για έναν απόφοιτο νοσηλευτικής είναι ότι δεν θα μείνει άνεργος , β) σε περίπτωση κατατακτηρίων εξετάσεων για Ιατρική, οι πτυχιούχοι Νοσηλευτικής έχουν πλεονέκτημα έναντι άλλων σχολών σε περίπτωση ισοβαθμίας.Έχω περάσει νοσηλευτική και είμαι στο δίλλημα του να ξαναδώσω πανελλήνιες για 2η φορά. Ήθελα πάρα πολύ να περάσω βιολογικό ή ιατρική- αρκετά υψηλός στόχος- άλλα τελικά πέρασα νοσηλευτική. Σαν επάγγελμα το αγαπώ πραγματικά, είτε είμαι νοσηλεύτρια είτε γιατρός, φροντίζω και κάνω το καλύτερο για τον άνθρωπο. Ώστόσο το να ξαναδώσω είναι κάτι που σκέφτομαι από πριν ακόμα βγουν οι βάσεις καθώς μπορώ και να πιάσω κάποια υψηλότερη σχολή, υπάρχει όμως η πιθανότητα να αποτύχω και οι πανελλήνιες είναι ένα πολύ ακριβό και ψυχοφθόρο σπορ...Ποια είναι η γνώμη σας για την νοσηλευτική;;
Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι και αν αποφασίσεις!
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.265 μηνύματα.

19-08-25

00:07
ίδια λογική όταν πριν πολλα χρονια έδινα πανελλήνιες τελικά πέρασα νοσηλευτική εκπα έδωσα κατατακτήριες πέρασα ιατρική και τώρα είμαι στα τελειώματα της ειδικότητας.Έχω περάσει νοσηλευτική και είμαι στο δίλλημα του να ξαναδώσω πανελλήνιες για 2η φορά. Ήθελα πάρα πολύ να περάσω βιολογικό ή ιατρική- αρκετά υψηλός στόχος- άλλα τελικά πέρασα νοσηλευτική. Σαν επάγγελμα το αγαπώ πραγματικά, είτε είμαι νοσηλεύτρια είτε γιατρός, φροντίζω και κάνω το καλύτερο για τον άνθρωπο. Ώστόσο το να ξαναδώσω είναι κάτι που σκέφτομαι από πριν ακόμα βγουν οι βάσεις καθώς μπορώ και να πιάσω κάποια υψηλότερη σχολή, υπάρχει όμως η πιθανότητα να αποτύχω και οι πανελλήνιες είναι ένα πολύ ακριβό και ψυχοφθόρο σπορ...Ποια είναι η γνώμη σας για την νοσηλευτική;;
πρώτα από ολα η βιολογία δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με την ιατρική όσο νομίζουν μερικοί.
η νοσηλευτική στην Ελλάδα υποτιμάται δυστυχώς και αυτό το βλέπουμε και από τα σχόλια καποιων μελών στο σερβερ που μιλάνε αρκετά υποτιμιτικά για το επάγγελμα. Η πραγματικότητα είναι ότι ειναι από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα που μπορεί να κάνεις καποιος και ταυτόχρονα αυτό που δεν αμοίβεται καθόλου καλά (στην Ελλάδα). Θα δουλεύεις για τέσσερεις και θα πληρώνεσαι λιγότερο από έναν εκπαιδευτικό που κάθεται το μισό χρόνο....
λοιπόν μην μένεις στον επαγγελματικό προσανατολισμο που κάνουν στα σχολεία (απλά οι ανθρωποι δε ξερουν και δινουν λάθος συμβουλές).
σκέψου σχολές όπως η λογοθεραπεία (με πολύ λίγα λεφτά ανοίγεις δικό σου θεραπευτήριο και αυτόματα πιάνεις μεγάλη δουλεια) - μπορείς με εξειδικεύσεις πχ νευρομυικά νοσήματα που δε πάει κανενας και να πας πολύ καλά επαγγελματικά, φυσικοθεραπεία (παλι επάγγελμα με δουλειά) μπορείς να αρχίσεις και μόνη σου με επισκέψεις στα σπίτια. Δυνατή επιλογή και η εργοθεραπεία. Για μένα αυτες οι 3 σχολές είναι πολύ δυνατές και επιλογή να διαλέξει κανεις προσανατολισμό υγείας.
Βιολογικό να πας αν σου αρέσουν τα εργαστήρια η ερευνα, τα πειράματα αν σου αρέσει να βοηθάς ανθρώπους μην πηγαινεις βιολογικο πηγαινε σε ενα από τα παραπάνω.
Αν θέλεις να ξαναδώσεις πανελλήνιες κάνε το δεν έχεις να χάσεις τπτ παρά ένα χρόνο ....αλλά σκεψου την τριάδα των σχολών που εγραψα πιο πάνω.
userguest
Νεοφερμένο μέλος
Ο userguest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 36 μηνύματα.

20-08-25

10:24
μεγαλη ελλειψη αλλα 800€ το μηναΘα σε συμβούλευα και εγώ να δώσεις πάλι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει την 2η φορά ιδίως αν διαβάσεις περισσότερο μεθοδικά. (Πως το λένε οι πολιτικοί μας όταν έχουμε επαναληπτικές εκλογές; : '' η κάλπη είναι κενή'' εννοώντας ότι στις 2ες εκλογές η ψηφοφορία ξεκινά από την αρχή και δεν επηρεάζεται από το αποτέλεσμα της 1ης εκλογής. Εγώ λοιπόν παραφράζοντας την φράση λέω ότι στις 2ες πανελλαδικές '' η κόλλα είναι λευκή'' όταν σου δίνουν τα θέματα, δηλαδή το πως θα γράψεις δεν προδικάζεται από το πως έγραψες στις 1ες εξετάσεις εφέτος). Συμφωνώ επίσης με τον Ilias ότι πρέπει οπωσδήποτε να γραφτείς στην Νοσηλευτική ώστε να έχεις μια κατοχυρωμένη σχολή ό,τι και αν γίνει του χρόνου. Παρεμπιπτόντως όσον αφορά τη Νοσηλευτική να σε ενημερώσω τα εξής: α) στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτών ώστε το μόνο σίγουρο για έναν απόφοιτο νοσηλευτικής είναι ότι δεν θα μείνει άνεργος , β) σε περίπτωση κατατακτηρίων εξετάσεων για Ιατρική, οι πτυχιούχοι Νοσηλευτικής έχουν πλεονέκτημα έναντι άλλων σχολών σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Dr. Gl. Luminous
Δραστήριο μέλος
Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 633 μηνύματα.

20-08-25

12:39
Βγάζουν αρκετά χρήματα σε κατοικον νοσηλεία/αποκλειστική, παίζει παραπάνω από ότι ένας ιατρός σε εφημερία...μεγαλη ελλειψη αλλα 800€ το μηνα
Anyway δεν θεωρώ την νοσηλευτική τόσο άσχημη, έχει να κάνει και σε τι ειδικότητα δουλεύει κανείς, είναι πολύ διαφορετικο να είναι νοσηλευτης σε παθολογική κλινική με το να είσαι στο μικροβιολογικό. Εγώ θα πήγαινα προς μονάδα τεχνητού νεφρού.
fockos
Επιφανές μέλος
Ο fockos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.265 μηνύματα.

20-08-25

13:07
αυτη ειναι η δουλειά που κανει ο βοηθός θαλάμου αυτή είναι η πεποίθηση που παράτησα τη νοσηλευτική και πήγα ιατρική και δυστυχώς την ίδια πεποίθηση έχουν το 96% των Ελλήνων. Και ενας ιατρός μπορεί να κάνει την αποκλειστική και καποιος χωρίς κανενα πτυχίο.Βγάζουν αρκετά χρήματα σε κατοικον νοσηλεία/αποκλειστική, παίζει παραπάνω από ότι ένας ιατρός σε εφημερία...
Anyway δεν θεωρώ την νοσηλευτική τόσο άσχημη, έχει να κάνει και σε τι ειδικότητα δουλεύει κανείς, είναι πολύ διαφορετικο να είναι νοσηλευτης σε παθολογική κλινική με το να είσαι στο μικροβιολογικό. Εγώ θα πήγαινα προς μονάδα τεχνητού νεφρού.
μια αποκλειστική στο νοσοκομείο που απλά κάθεται ξεσκατίζει * που πολλες φορες δε το κάνουν βγάζει πολύ παραπάνω από έναν νοσηλευτή πτυχιούχο.... που κάνει βράδιες και σκοτώνεται.
redpointer
Δραστήριο μέλος
Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 411 μηνύματα.

20-08-25

13:27
Νομιζω καλυτερα νοσηλευτικη παρα βιολογικο απο θεμα αποκαταστασης.
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος
Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 52 μηνύματα.

21-08-25

00:50
Δυστυχώς τα υγειονομικά επαγγέλματα στην Ελλάδα δεν αμείβονται καλά. Ακόμη και ο γιατρός αμείβεται μεν περισσότερο από το νοσηλευτή, αλλά λιγότερο απ΄όσο θα άξιζε με βάση τις σπουδές του και την ευθύνη που αναλαμβάνει. Όσον αφορά το βιολογικό η αποκατάσταση εκεί είναι ακόμη πιο προβληματική. Η Annoulito όμως καλώς ή κακώς έχει επιλέξει 3ο πεδίο, συνεπώς μεταξύ τέτοιων επαγγελμάτων πρέπει να διαλέξει. Άλλωστε πάντα υπάρχει και η δυνατότητα του εξωτερικού: εκεί, ή τουλάχιστον σε συγκεκριμένες χώρες, όχι μόνο οι γιατροί αμείβονται πολύ καλύτερα από ότι οι γιατροί στην Ελλάδα αλλά και οι νοσηλευτές αμείβονται πολύ καλύτερα απ΄ότι οι νοσηλευτές στην Ελλάδα. Για να μην πω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που ο νοσηλευτής στο εξωτερικό αμείβεται καλύτερα από τον γιατρό στην Ελλάδα! Εξυπακούεται ότι δεν αγνοώ το μεγαλύτερο κόστος ζωής στο εξωτερικό, όμως ακόμη και αν ληφθεί υπόψη αυτό και πάλι οι αμοιβές εκεί προσφέρουν σαφώς σημαντικά μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη απ΄ότι στην Ελλάδα.μεγαλη ελλειψη αλλα 800€ το μηνα
userguest
Νεοφερμένο μέλος
Ο userguest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών. Έχει γράψει 36 μηνύματα.

21-08-25

09:21
εδω για Ελλαδα μιλαμε ομως δε μας ενδιαφερει το εξω. λιγοι θελουν να φυγουνΔυστυχώς τα υγειονομικά επαγγέλματα στην Ελλάδα δεν αμείβονται καλά. Ακόμη και ο γιατρός αμείβεται μεν περισσότερο από το νοσηλευτή, αλλά λιγότερο απ΄όσο θα άξιζε με βάση τις σπουδές του και την ευθύνη που αναλαμβάνει. Όσον αφορά το βιολογικό η αποκατάσταση εκεί είναι ακόμη πιο προβληματική. Η Annoulito όμως καλώς ή κακώς έχει επιλέξει 3ο πεδίο, συνεπώς μεταξύ τέτοιων επαγγελμάτων πρέπει να διαλέξει. Άλλωστε πάντα υπάρχει και η δυνατότητα του εξωτερικού: εκεί, ή τουλάχιστον σε συγκεκριμένες χώρες, όχι μόνο οι γιατροί αμείβονται πολύ καλύτερα από ότι οι γιατροί στην Ελλάδα αλλά και οι νοσηλευτές αμείβονται πολύ καλύτερα απ΄ότι οι νοσηλευτές στην Ελλάδα. Για να μην πω ότι υπάρχουν και περιπτώσεις που ο νοσηλευτής στο εξωτερικό αμείβεται καλύτερα από τον γιατρό στην Ελλάδα! Εξυπακούεται ότι δεν αγνοώ το μεγαλύτερο κόστος ζωής στο εξωτερικό, όμως ακόμη και αν ληφθεί υπόψη αυτό και πάλι οι αμοιβές εκεί προσφέρουν σαφώς σημαντικά μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη απ΄ότι στην Ελλάδα.
Βασιλης1234
Νεοφερμένο μέλος
Ο Βασιλης1234 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 71 μηνύματα.

21-08-25

13:02
Αν θες να αφήσεις ένα επάγγελμα το οποίο για εμένα αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο σίγουρα (σε όλους τους κλάδους, και για πολλές δεκαετίες) όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση ακόμα και στην Ελλάδα (εξωτερικό κάνουν πάρτυ να πας νοσηλευτής με πάρα πολύ καλά λεφτά) και να πας σε ένα επάγγελμα με την μεγαλύτερη δυνατή αβεβαιότητα δηλαδή Βιολογικό, τότε ναι ξανάδωσε. Σιγά σιγά οι νοσηλευτές κάνουν πιο παρεμβατικές δουλειές που προσεγγίζουν την δουλειά του ιατρού εν μέρει βλέπε νοσηλευτής αναισθησίας και πολλά άλλα που ήδη σε άλλες χώρες όπως Αμερική είναι σε εφαρμογή.
Annoulito
Νεοφερμένο μέλος
Η Annoulito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.

Σκεφτόμουν και τις κατατακτήριες από νοσηλευτική που πιστεύω ότι αξίζει αλλά σίγουρα θα δώσω και μια 2η ευκαιρία στον εαυτό μου ώστε να μην το μετανιώσω αργότερα. Ωστόσο, κατάλαβα ότι ίσως η νοσηλευτική και η ιατρική δεν είναι τόσο για μένα, αντίστοιχα και η τριάδα σχολών που ανέφερες. Το βιολογικό είναι η μεγαλύτερη μου αγάπη όπως και τα εργαστήρια όποτε θα παλέψω για τον στόχο μου. Ευχαριστώ πάντως για την απάντησηη!!ίδια λογική όταν πριν πολλα χρονια έδινα πανελλήνιες τελικά πέρασα νοσηλευτική εκπα έδωσα κατατακτήριες πέρασα ιατρική και τώρα είμαι στα τελειώματα της ειδικότητας.
πρώτα από ολα η βιολογία δεν έχει τόσο μεγάλη σχέση με την ιατρική όσο νομίζουν μερικοί.
η νοσηλευτική στην Ελλάδα υποτιμάται δυστυχώς και αυτό το βλέπουμε και από τα σχόλια καποιων μελών στο σερβερ που μιλάνε αρκετά υποτιμιτικά για το επάγγελμα. Η πραγματικότητα είναι ότι ειναι από τα πιο δύσκολα επαγγέλματα που μπορεί να κάνεις καποιος και ταυτόχρονα αυτό που δεν αμοίβεται καθόλου καλά (στην Ελλάδα). Θα δουλεύεις για τέσσερεις και θα πληρώνεσαι λιγότερο από έναν εκπαιδευτικό που κάθεται το μισό χρόνο....
λοιπόν μην μένεις στον επαγγελματικό προσανατολισμο που κάνουν στα σχολεία (απλά οι ανθρωποι δε ξερουν και δινουν λάθος συμβουλές).
σκέψου σχολές όπως η λογοθεραπεία (με πολύ λίγα λεφτά ανοίγεις δικό σου θεραπευτήριο και αυτόματα πιάνεις μεγάλη δουλεια) - μπορείς με εξειδικεύσεις πχ νευρομυικά νοσήματα που δε πάει κανενας και να πας πολύ καλά επαγγελματικά, φυσικοθεραπεία (παλι επάγγελμα με δουλειά) μπορείς να αρχίσεις και μόνη σου με επισκέψεις στα σπίτια. Δυνατή επιλογή και η εργοθεραπεία. Για μένα αυτες οι 3 σχολές είναι πολύ δυνατές και επιλογή να διαλέξει κανεις προσανατολισμό υγείας.
Βιολογικό να πας αν σου αρέσουν τα εργαστήρια η ερευνα, τα πειράματα αν σου αρέσει να βοηθάς ανθρώπους μην πηγαινεις βιολογικο πηγαινε σε ενα από τα παραπάνω.
Αν θέλεις να ξαναδώσεις πανελλήνιες κάνε το δεν έχεις να χάσεις τπτ παρά ένα χρόνο ....αλλά σκεψου την τριάδα των σχολών που εγραψα πιο πάνω.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Σίγουρα η 2η φορά είναι πολύ διαφορετική από την 1η! Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε έλλειψη από νοσηλεύτριες αλλά θεωρώ πως για κάποιο λόγο υπάρχει έλλειψη. Οι συνθήκες είναι απαράδεκτες απ΄ότι έμαθα από μια γνωστή μου που είναι νοσηλεύτρια και πιστεύω πως είναι ένα επάγγελμα που δεν θα το αντέξω πρώτα ψυχολογικά κι έπειτα σωματικά. Ευχαριστώ πολύ!!Θα σε συμβούλευα και εγώ να δώσεις πάλι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει την 2η φορά ιδίως αν διαβάσεις περισσότερο μεθοδικά. (Πως το λένε οι πολιτικοί μας όταν έχουμε επαναληπτικές εκλογές; : '' η κάλπη είναι κενή'' εννοώντας ότι στις 2ες εκλογές η ψηφοφορία ξεκινά από την αρχή και δεν επηρεάζεται από το αποτέλεσμα της 1ης εκλογής. Εγώ λοιπόν παραφράζοντας την φράση λέω ότι στις 2ες πανελλαδικές '' η κόλλα είναι λευκή'' όταν σου δίνουν τα θέματα, δηλαδή το πως θα γράψεις δεν προδικάζεται από το πως έγραψες στις 1ες εξετάσεις εφέτος). Συμφωνώ επίσης με τον Ilias ότι πρέπει οπωσδήποτε να γραφτείς στην Νοσηλευτική ώστε να έχεις μια κατοχυρωμένη σχολή ό,τι και αν γίνει του χρόνου. Παρεμπιπτόντως όσον αφορά τη Νοσηλευτική να σε ενημερώσω τα εξής: α) στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτών ώστε το μόνο σίγουρο για έναν απόφοιτο νοσηλευτικής είναι ότι δεν θα μείνει άνεργος , β) σε περίπτωση κατατακτηρίων εξετάσεων για Ιατρική, οι πτυχιούχοι Νοσηλευτικής έχουν πλεονέκτημα έναντι άλλων σχολών σε περίπτωση ισοβαθμίας.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Συμφωνώ απόλυτα πως η νοσηλευτική έχει ζήτηση αλλά στην Ελλάδα αν θες να επιβιώσεις θα πρέπει μαζί με τη νοσηλευτική να κάνεις κι άλλες 2 δουλειές ταυτόχρονα. Στο εξωτερικό μπορεί οι συνθήκες να είναι καλές αλλά δεν μπορούν να κάνουν όλοι ταξίδια στην άκρη του κόσμου για να δουλέψουν. Παράλληλα, το βιολογικό έχει τόσους κλάδους και μεταπτυχιακά (π.χ. μοριακή βιολογία, γενετική, βιοτεχνολογία, μικροβιολογία,...) που σου δίνουν μια καλή και σταθερή δουλειά. Το point βασικά είναι, πως πρέπει να κάνεις -πέρα από αυτό που σου αρέσει- ένα επάγγελμα που δεν σε ξεπατώνει κάθε μέρα για ψίχουλα, κάτι που η νοσηλευτική κάνει! Παρ΄όλα αυτά σευχαριστώ πολύ που μου απάντησες και με βοήθησες να επιλέξω το βιολογικό με σιγουριά!!Αν θες να αφήσεις ένα επάγγελμα το οποίο για εμένα αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα πιο σίγουρα (σε όλους τους κλάδους, και για πολλές δεκαετίες) όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση ακόμα και στην Ελλάδα (εξωτερικό κάνουν πάρτυ να πας νοσηλευτής με πάρα πολύ καλά λεφτά) και να πας σε ένα επάγγελμα με την μεγαλύτερη δυνατή αβεβαιότητα δηλαδή Βιολογικό, τότε ναι ξανάδωσε. Σιγά σιγά οι νοσηλευτές κάνουν πιο παρεμβατικές δουλειές που προσεγγίζουν την δουλειά του ιατρού εν μέρει βλέπε νοσηλευτής αναισθησίας και πολλά άλλα που ήδη σε άλλες χώρες όπως Αμερική είναι σε εφαρμογή.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Δημοτικού. Έχει γράψει 10.821 μηνύματα.

Αν χρειάζεται να ερωτηθείς και να κάνεις ενδοσκόπηση για το αν η νοσηλευτική είναι ιδανική για σένα, τότε απλά δεν είναι.
Θέλει τεράστιες θυσίες, και αγάπη για το επάγγελμα, δεν είναι ούτε κάτι light, ούτε εναλλακτική της ιατρικής.
Θέλει τεράστιες θυσίες, και αγάπη για το επάγγελμα, δεν είναι ούτε κάτι light, ούτε εναλλακτική της ιατρικής.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 122 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Annoulito
- m.b.
- GIANCHRIS
- Corfu kitty
- many of Filip
- 5607
- mikrosamiamidi
- Dr. Gl. Luminous
- Alessandra Eliza
- thenutritionist
- jellojina
- redpointer
- andromaxh07
- Βασιλης1234
- chester20080
- Drscientist
- Αλανι
- charmander
- thewitcher
- Scandal
- Dr.Katalyst
- aris65
- BillyTheKid
- psychoticwaltz
- abyssiniancat
- Lydiaaaaaaa
- Martheos
- tsiobieman
- Atrlef
- Aqua1
- panunniotis
- fockos
- mimis
- andreouk
- Sokf
- P.Dam.
- gianikit
- userguest
- Mixalis!
- Giannis_19
- shuuu
- Basilis0
- ang12_012
- Efi10
- Reader
- Xryssa
- BatGuin
- b3om1zq
- hello1234
- Leo komm
- Nosokomos
- bigguy
- user110908
- Ryuzaki
- Ponemenosksifias
- Kafkinos
- Huener
- st.krf
- mvas
- Vera
- Aris_PaP09
- Stelios1231
- linaaalin03
- Jojo K
- XRY
- Obi-Wan Kenobi
- Wonderkid
- sakplat
- Geraldsaga
- Lathy
- Giannismsn
- Nala
- tomftw
- MarcoReus
- FNC_Sophia
- Sotiris 12
- giannhs2001
- waakaq
- strof
- Jenny 2006
- mpimpika
- Maynard
- tzoulio
- dmav
- Anna1974
- Jauahahwiwisjs
- mermaid89
- Ilias__
- confused???
- korlef
- geneticist
- jYanniss
- NikosPap_
- sophieee
- Highlander
- AggelikiGr
- acc/fin04
- ydroxoos
- ManDef
- Joji
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.