Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 899 μηνύματα.

Στα γρήγορα: Λογικά το 2027 τελειώνω με τη σχολή ή οποία δεν με εκφράζει επαγγελματικά και θέλω να πάω ΕΠΑΛ μετά την αποφοίτηση μου, να διαλέξω έναν τομέα, να κάνω μια ειδικότητα και να δώσω εξετάσεις για να περάσω σε μία πολυτεχνική σχολή. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω τεχνίτης γιατί δεν έχω την σωματοδομή, άλλα είναι καλύτερο από το να τρέχω να καλύψω τα κενά μου στα θετικά μαθήματα, που επίσης θα ήθελα, και να μην μπορώ (θεωρητική γαρ).
Λοιπόν τι μου προτείνετε;
hl_amhxanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Νίκος Κούκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 822 μηνύματα.

Πω πράγματι δύσκολη ερώτηση η 1η μέθοδος σε βάζει με καλύτερες πιθανότητες στη τριτοβάθμια, η 2η σου παρέχει κάποιες γνώσεις που θα σου φανούν χρήσιμες στη τριτοβάθμια. Γιατί δεν κοιτάς την περίπτωση να δώσεις κατατακτήριες εξετάσεις, κατευθείαν με το πτυχίο του πανεπιστημίου σου, στη σχολή που σε ενδιαφέρειΣτα γρήγορα λογικά το 2027 τελειώνω με τη σχολή ή οποία δεν με εκφράζει επαγγελματικά και θέλω να πάω ΕΠΑΛ μετά την αποφοίτηση μου, να διαλέξω έναν τομέα, να κάνω μια ειδικότητα και να δώσω εξετάσεις για να περάσω σε μία πολυτεχνική σχολή. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω τεχνίτης γιατί δεν έχω την σωματοδομή, άλλα είναι καλύτερο από το να τρέχω να καλύψω τα κενά μου στα θετικά μαθήματα, που επίσης θα ήθελα, και να μην μπορώ (θεωρητική γαρ).
Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 899 μηνύματα.

Πω πράγματι δύσκολη ερώτηση η 1η μέθοδος σε βάζει με καλύτερες πιθανότητες στη τριτοβάθμια, η 2η σου παρέχει κάποιες γνώσεις που θα σου φανούν χρήσιμες στη τριτοβάθμια. Γιατί δεν κοιτάς την περίπτωση να δώσεις κατατακτήριες εξετάσεις, κατευθείαν με το πτυχίο του πανεπιστημίου σου, στη σχολή που σε ενδιαφέρει
Νομίζω κάνεις από θεωρητική σχολή δεν έχει περάσει στα καλά πολυτεχνεία με κατατακτήριες, μη σου πω ούτε με πανελλήνιες (Πλην Αρχιτέκτονες, που ουσιαστικά δεν είναι μηχανικοί).
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.418 μηνύματα.

Οι τεχνιτες θελουν σωματοδομη? το ρευμα τρεχει μονο του δεν το κουβαλανε.Στα γρήγορα: Λογικά το 2027 τελειώνω με τη σχολή ή οποία δεν με εκφράζει επαγγελματικά και θέλω να πάω ΕΠΑΛ μετά την αποφοίτηση μου, να διαλέξω έναν τομέα, να κάνω μια ειδικότητα και να δώσω εξετάσεις για να περάσω σε μία πολυτεχνική σχολή. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω τεχνίτης γιατί δεν έχω την σωματοδομή, άλλα είναι καλύτερο από το να τρέχω να καλύψω τα κενά μου στα θετικά μαθήματα, που επίσης θα ήθελα, και να μην μπορώ (θεωρητική γαρ).
Οι κατατακτηριες με την βαση που 10 ειναι δυσκολες και χωρις να εχεις βασεις εδω και πολλα χρονια... καλυτερα επαλ
Ιδιο χρονο θα κανεις και το επαλ ειναι σιγουρο.
Ε και μετα θα πήξεις στο μαθηματικο και την φυσικη.
hl_amhxanos
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Νίκος Κούκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Αγία Παρασκευή (Αττική). Έχει γράψει 822 μηνύματα.

η πιο σίγουρη μέθοδος είναι το ΕΠΑΛ αλλά από την άλλη αναγκαστικά θα κοπιάσεις για τη σχολή, είτε το κάνεις ως υποψήφιος κατατακτηρίων είτε ως φοιτητής της σχολής που θες. Εγώ θα ξεκινούσα από τώραΝομίζω κάνεις από θεωρητική σχολή δεν έχει περάσει στα καλά πολυτεχνεία με κατατακτήριες, μη σου πω ούτε με πανελλήνιες.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.883 μηνύματα.

Για ποιον λόγο να περιμένεις μέχρι το 2027 να τελειώσεις μια σχολή που δεν σε ενδιαφέρει ; Ξεκίνα απο τώρα απο το να αφήσεις δύο χρόνια να πάνε χαμένα.
Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος

Για ποιον λόγο να περιμένεις μέχρι το 2027 να τελειώσεις μια σχολή που δεν σε ενδιαφέρει ; Ξεκίνα απο τώρα απο το να αφήσεις δύο χρόνια να πάνε χαμένα.
Η Μάνα μου μού λέει "αφού έφαγες τον γάιδαρο, φάε και την ουρά".
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.418 μηνύματα.

φαε φαε..οτι τρως καλα ειναι.Η Μάνα μου μού λέει "αφού έφαγες τον γάιδαρο, φάε και την ουρά".
hl_amhxanos
Πολύ δραστήριο μέλος

καλό είναι να το έχεις μόνο που θα μπορείς να δώσεις κατατακτήριες σε όποια σχολή θες είναι μεγάλο προσόνΗ Μάνα μου μού λέει "αφού έφαγες τον γάιδαρο, φάε και την ουρά".
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.883 μηνύματα.

Άμα μου έλεγες μπαίνω 4ο έτος θα σου έλεγα ναι. Στην προκειμένη δύο χρόνια σε μια σχολή που δεν γουστάρεις καθόλου είναι αρκετά.Η Μάνα μου μού λέει "αφού έφαγες τον γάιδαρο, φάε και την ουρά".
Και αυτό το λέω έχοντας υπόψιν πόσο θετικά θα επιδράσει και στην ψυχολογία σου το να ξεκινήσεις να παλεύεις άμεσα για αυτό που θες να κάνεις στο μέλλον. Πέρα απο τον χρόνο που θα γλιτώσεις φυσικά.
Οι κατατακτήριες δεν προτείνονται για εμένα εάν θες να τελειώσεις για αυτό. Θα ανταγωνιστείς άλλα άτομα, πιθανώς από παρεμφερείς σχολές, και το κυριότερο θα κληθείς να ανταποκριθείς σε μια ύλη που θα σου είναι σε διαστημικό επίπεδο. Χίλιες φορές πανελλήνιες.
Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος

Είμαι σε σχολή ανθρωπιστικών σπουδών και τελειώνω σε δύο χρόνια λόγω χρωστούμενων.
Hased Babis
Πολύ δραστήριο μέλος

Επίσης ποιόν από τους δύο τομείς να διαλέξω;
Debugging_Demon
Νεοφερμένο μέλος
Ο Debugging_Demon αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 119 μηνύματα.

Εξαρτάται ποιά είναι η σχολή που θέλεις να εξειδικευθείς αργότερα, είναι (Ηλεκτρολογων Μηχανικών και) Μηχανικών Υπολογιστών διάλεξε Ηλεκτρολογίας, είναι Μηχανολόγων Μηχανικών είτε Μηχανικών Παραγωγής και διοίκησης, διάλεξε Μηχανολογίας.Επίσης ποιόν από τους δύο τομείς να διαλέξω
Εάν δεν ξέρεις τι θέλεις, Sorry man. Κανένας από τους δύο τομείς δεν σου δίνει πρόσβαση σε όλες τις πολυτεχνικές σχολές, αν θέλεις κάτι τέτοιο κάλυψε τα κενά σου από την θετική.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος

αμα θες μηχανολογους θα επιλεξεις τομεις μηχανολογιαςΕπίσης ποιόν από τους δύο τομείς να διαλέξω;
αμα θες ηλεκρολογους θα επιλεξεις τομεις ηλεκτρολογιας , ηλεκτρονικης πληροφορικης.
Ο τομεας μηχανολογιας ειναι πιο χειροπιαστος για τις πανελληνιες αλλα θελει και κατι περισσοτερα μορια (πχ 500) σε σχεση με τους ηλεκτρολογους.
Γενικως παντως τα μορια πανελληνιων δεν ειναι λιγα απο 16.000 και πανω..πρεπει να γραψεις πολυ και γλωσσα και αλγεβρα...ειναι που οι σχολες αυτες παιρνουν 5% επαλ ,οχι 10% οπως οι πολλες
Οι πιο φτηνοι προς το παρον ειναι οι τοπογραφοι και θα παραμεινουν (13500) σχολη με βαρυ υπαγαστριο... και τα μαθηματα απλα ...γραμμικο σχεδιο και οικοδομικη
Μελετησε εδω... παλιο ειναι αλλα το ιδιο σχεδον παραμενει
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Για αργό και αιματηρό θάνατο τομέα μηχανολογίας.
Για ακαριαίο και σοκαριστικό θάνατο τομέα ηλεκτρολογίας.
jk of course
.
Ο διαχωρισμός για εμένα σε ένα πολύ βασικό επίπεδο γίνεται ανάλογα με το εαν σου αρέσει να φαντάζεσαι πολύ ή όχι. Η επιστήμη της ηλεκτρολογίας δουλεύει κυρίως με μαθηματικά μοντέλα, και η όποια διαίσθηση επίσης αναπτύσσεται κυρίως μέσω τέτοιων μοντέλων καθώς η οπτικοποίηση των φαινομένων δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Εαν απο την άλλη θες κάτι πιο χειροπιαστό που μπορείς να αναπτύξεις διαίσθηση και μέσω της παρατήρησης των φυσικών φαινομένων, τότε μάλλον η μηχανολογία είναι καλύτερη επιλογή.
Για ακαριαίο και σοκαριστικό θάνατο τομέα ηλεκτρολογίας.
jk of course

Ο διαχωρισμός για εμένα σε ένα πολύ βασικό επίπεδο γίνεται ανάλογα με το εαν σου αρέσει να φαντάζεσαι πολύ ή όχι. Η επιστήμη της ηλεκτρολογίας δουλεύει κυρίως με μαθηματικά μοντέλα, και η όποια διαίσθηση επίσης αναπτύσσεται κυρίως μέσω τέτοιων μοντέλων καθώς η οπτικοποίηση των φαινομένων δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Εαν απο την άλλη θες κάτι πιο χειροπιαστό που μπορείς να αναπτύξεις διαίσθηση και μέσω της παρατήρησης των φυσικών φαινομένων, τότε μάλλον η μηχανολογία είναι καλύτερη επιλογή.
dpa2007
Νεοφερμένο μέλος
Ο Τάσος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής. Έχει γράψει 29 μηνύματα.

Τα μαθηματικά και την Φυσική θα την βρεις μπροστά σου, όταν με το καλό περάσεις από ΕΠΑΛ.Στα γρήγορα: Λογικά το 2027 τελειώνω με τη σχολή ή οποία δεν με εκφράζει επαγγελματικά και θέλω να πάω ΕΠΑΛ μετά την αποφοίτηση μου, να διαλέξω έναν τομέα, να κάνω μια ειδικότητα και να δώσω εξετάσεις για να περάσω σε μία πολυτεχνική σχολή. Δεν με ενδιαφέρει να γίνω τεχνίτης γιατί δεν έχω την σωματοδομή, άλλα είναι καλύτερο από το να τρέχω να καλύψω τα κενά μου στα θετικά μαθήματα, που επίσης θα ήθελα, και να μην μπορώ (θεωρητική γαρ).
Άρα θα χρειαστεί να βελτιωθείς στο επίπεδο που έχει το εκάστοτε τμήμα (πολύ υψηλό, ακόμα και για πρώην ΤΕΙ-ΑΤΕΙ).
Μια μικρή ιστορία από τα παλαιά ΤΕΙ Ηλεκτρονικής (την έχω ζήσει). Οι απόφοιτοι των τότε ΤΕΛ (Τεχνικά Λύκεια, νυν ΕΠΑΛ) δυσκολεύονταν να τελειώσουν τις σχολές αυτές γιατί δεν τα πήγαιναν καλά με τα Μαθηματικά.
Στα Πολυτεχνεία τα μαθήματα Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων, Ηλεκτρονικής (και οι Μηχανολόγοι διδάσκονται τέτοια μαθήματα) , Αυτομάτου Ελέγχου είναι Σχεδίαση (Design), που απαιτεί πολλά μαθηματικά (χωρίς TI Calculator ή HP Calc δεν περνάς εύκολα ορισμένα μαθήματα). Πως θα μπορέσεις να ανταπεξέλθεις ως φοιτητής? Εκτός αν θεωρείς πως θα περαστούν εύκολα ή δύσκολα τα μαθήματα αυτά...
Τί θέλω να πω? την βελτίωση στα μαθηματικά και την Φυσική θα την χρειαστείς έτσι και αλλιώς.
Δώσε από ΕΠΑΛ είναι πολύ ευκολότερη η ύλη. Αλλά έχε υπόψιν σου πως η βελτίωση σου στα μαθηματικά και την Φυσική θα σου χρειαστεί όχι μόνο για τα μαθήματα μαθηματικών και Φυσικής που θα συναντήσεις αλλά και για τον Ηλεκτρομαγνητισμό και για τον Αυτόματο Έλεγχο και για τα υπόλοιπα μαθήματα. Ειδικά αν επιλέξεις Τηλεπικοινωνίες ως κατεύθυνση (οι κατευθύνσεις είναι υποχρεωτικές σε όλα τα Πολυτεχνεία) θα κάνεις και επιπλέον μαθήματα Μαθηματικών που χρειάζονται π.χ. στον Ηλεκτρομαγνητισμό και τα άλλα μαθήματα που εξειδικεύονται στην κατεύθυνση αυτή.
Ακόμα και πληροφορική να πάρεις ως κατεύθυνση σε τμήματα ΗΜΜΥ, έχουν τα δικά τους μαθηματικά (Διακριτά Μαθηματικά) οπότε σε όποια κατεύθυνση και να πας θα συναντήσεις πολλά μαθηματικά.
Ακόμα και η Αριθμητική Ανάλυση (αν και μερικά τμήματα βλέπω πως πλέον την έχουν ως επιλεγόμενο... ) απαιτεί καλή γνώση μαθηματικών (Calculus).
Οδηγός σπουδών ΣΗΜΜΥ
Οδηγός σπουδών Μηχανολόγων ΕΜΠ
Δες το 4ο Εξάμηνό τους.
Επιλεγόμενα βέβαια πλέον όπως σου είπα, παλαιότερα ήταν υποχρεωτικά για όλους.
Σκέψου τα και αποφασίζεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 54 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Corfu kitty
- orestis27
- aneiko
- jYanniss
- Unboxholics
- bigguy
- sophieee
- Tzam
- Hased Babis
- aris65
- Kafkinos
- Wonderkid
- PANSOFOS
- vps
- Debugging_Demon
- sakplat
- ang12_012
- marousaki_2
- charmander
- globglogabgalab
- andyklad
- st.krf
- Scandal
- Drscientist
- Dr. Gl. Luminous
- Startx0
- thewitcher
- Κλημεντίνη
- Fwteini69
- korlef
- GeorgeTheBoss
- E.Z
- redpointer
- katia.m
- nicole1982
- XRY
- psychoticwaltz
- angies
- shuuu
- Atrlef
- Ilias__
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.