Νέες ρυθμίσεις για εισακτέους στα ΑΕΙ: Τι αλλάζει για το 2025-2026

Leo komm

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Leo komm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 158 μηνύματα.

"..Ειδικότερα, για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων των ετών 2022-2023, προβλέπεται η δυνατότητα εισαγωγής στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και του ΑΠΘ με επιπλέον ποσοστό 4% επί των θέσεων εισακτέων...

...Για τους μαθητές των ΕΠΑΛ του σχολικού έτους 2024-2025, καθορίζονται συγκεκριμένα ποσοστά εισαγωγής: 5% για Πολυτεχνεία και Ιατρικές Σχολές, 10% για τα περισσότερα τμήματα των ΑΕΙ και 20% για τα ιδρύματα ΑΣΠΑΙΤΕ και ΑΣΤΕ.."

Τελευταία επεξεργασία:

afraim

Νεοφερμένο μέλος

Ο afraim αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Έχει γίνει λάθος στο φεκ...όταν το παίρνεις copy paste από το περσινό αυτά συμβαίνουν!!! Στο ΦΕΚ λοιπον λέει 5% απο τα ΕΠΑΛ στις ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ όμως στις νέες πολυτεχνικές σχολές που έγιναν φέτος εξακολουθεί να είναι 10%!!!!! Ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι ή υπάρχει λάθος! Αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει παρακαλώ!!!

kyriako

Νεοφερμένο μέλος

Ο kyriako αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Έχει γίνει λάθος στο φεκ...όταν το παίρνεις copy paste από το περσινό αυτά συμβαίνουν!!! Στο ΦΕΚ λοιπον λέει 5% απο τα ΕΠΑΛ στις ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ όμως στις νέες πολυτεχνικές σχολές που έγιναν φέτος εξακολουθεί να είναι 10%!!!!! Ή εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι ή υπάρχει λάθος! Αν μπορεί κάποιος να μου το εξηγήσει παρακαλώ!!!
Σωστά τα λες.

Leo komm

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Leo komm αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Φυσικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 158 μηνύματα.
To ΦΕΚ αλλάζει με άλλο ΦΕΚ και μέχρι να γίνει αυτό (..ΑΝ & όταν) ισχύει αυτό, άρα 5%.
Υπάρχει 'αντίδραση' από το Υπουργείο των 'Άριστων" ??? :dizzy2::no:

afraim

Νεοφερμένο μέλος

Ο afraim αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Συμφωνώ με αυτό που λες, αλλά στο ΦΕΚ υπάρχουν δύο αντιφατικά πράγματα, πιο από τα δύο θα ισχύσει το 5% ή ο αριθμός; Και αν κάποιος προσφύγει γιατί έχασε θέση είτε από την μια μεριά είτε από την άλλη, το θα γίνει;

Leo komm

Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα περιμένουμε... 'ερμηνευτική εγκύκλιο' του ΦΕΚ αν όντος είναι έτσι. :dizzy2:
Και πρέπει να γίνει και τάχιστα γιατί σε 10 μέρες οι βάσεις βγαίνουν.......